6,7 201 tys. ocen
6,7 10 1 201043
5,1 16 krytyków
Jumper
powrót do forum filmu Jumper

że za takie filmy oscarów nie dają bo oscary dostają tylko filmy nudne i głupie(wyjątkami są władca pierścieni,titanic i king kong) po co istnieje kino?wyobrazmy sobie kolesia,przeciętnego obywatela przeciętnego kraju najlepiej robola wracającego z roboty(ciężko zrypanego)który ma ochotę na jakiś film...co wybiera?jakąś oscarową superprodukcję czyli "ambitny" film ze skomplikowaną fabułą męczącą mózg czy może film lekki łatwy i przyjemny z efektami specjalnymi(jakim jest m.in.jumper)?oczywiście to drugie bo kino jest(a przynajmniej powinno być rozrywką)dobrą zabawą a w tych oscarowych filmach tego nie widać

nie mówię że ten film powinien dostać oscara ale filmy tego typu powinny je dostawać

ci co się ze mną nie zgadzją mogą mnie zmieszać z błotem proszę bardzo

przeglądnijcie sobie moje ulubione filmy to zobaczycie jakie filmy(jakiego typu)powinny dostawać oscary

ocenił(a) film na 8
What_The_Fuck

Zgadzam się z twoją opinią - film powinien być pełen akcji i efektowny, a nie nudny i męczący... Nie musi być to nie wiadomo co, ale takie filmy przynajmniej przyjemnie się ogląda;P Pzdro (moja ocena dla filmu 8,49/10)

ocenił(a) film na 3
bartek2303

cieszę się że się ze mną zgadzasz mi się jumper bardzo podobał jak np.AVP2(a oba te filmy zostały zmieszane z błotem przez krytyków i recenzentów) też pozdro

ocenił(a) film na 4
What_The_Fuck

Takie filmy jak "Jumper" czy "AVP2" i inne podobne nigdy nie będą miały szansy na Oscara, a już szczególnie w kategorii najlepszego filmu roku. I bardzo dobrze ! Bo niby za co ten Oscar ?

ocenił(a) film na 3
Maciek_2

"Takie filmy jak "Jumper" czy "AVP2" i inne podobne nigdy nie będą miały szansy na Oscara"
nic takiego nie mowilem mowilem tylko że filmy "tego typu"
"I bardzo dobrze ! Bo niby za co ten Oscar ?"
za co? w avp2 za krew a w jumperze za muzyke efekty specjalne itd.

ocenił(a) film na 4
What_The_Fuck

za krew ? to już chyba kwestia gustu. Natomiast muzyka w "Jumper" nie wyróżnia się niczym szczególnym, wręcz jest męcząca ścianą dźwięku.

ocenił(a) film na 4
Maciek_2

Oscara otrzymuje się za wybitne dokonania w danej dziedzinie, efekty w AVP2 czy Jumper przełomowe nie były.

ocenił(a) film na 3
Maciek_2

"Natomiast muzyka w "Jumper" nie wyróżnia się niczym szczególnym, wręcz jest męcząca ścianą dźwięku."
miałem na myśli rockowe młodzieżowe piosenki przeglądnij sobie moje ulubione osoby to jest tam sum 41,nickelback itd.

ocenił(a) film na 6
What_The_Fuck

Jezu, to mnie dobiło. A jakbyś popatrzał to taki Spider-man 2 dostał oskara za efekty chociażby, Johnny Deep był nominowany za kreację Jacka Sparrowa, Tommy Lee Jones wygrał Oskara za kreację w "Ściganym". Wiesz, obejrzysz kiedyś już kilkadziesiąt tego typu produkcji i zaczniesz zauważać różnicę pomiędzy filmem a Filmem. Dobre Filmy muszą się czymś wyróżniać, a i do tego jako całość stać na konkretnym poziomie. W "Jumperze" i "AvP2" nawet ich najlepsze elementy są zwyczajnie przeciętne w porównaniu z całą konkurencją. Też uważam, że za mało komercyjnych (rozrywkowych) filmów jest zauważanych przez Akademię Filmową, ale bez przesady, obrazów które wywołują zachwyt przez 5 minut, a po 15 się ich już nie pamięta jest dużo. Teraz przynajmniej jak Akademia nagrodzi jakieś komercyjne gówno, to się ma przynajmniej pewność, że to dobre gówno :D

ocenił(a) film na 3
Roy_v_beck

"Teraz przynajmniej jak Akademia nagrodzi jakieś komercyjne gówno, to się ma przynajmniej pewność, że to dobre gówno :D"
tak zwłaszcza jak należy się do typu ludzi którzy dają danemu filmowi 10/10 jeśli tylko dowiedzą się że dostał oscara a sami uważają że ten film to gniot

ocenił(a) film na 6
What_The_Fuck

Masz tu kogoś konkretnego na myśli? Wszystkie oceny jakie wystawiam filmom są w pełni moimi własnymi odczuciami.

ocenił(a) film na 8
What_The_Fuck

MI sie podobał zarówno Jumper jaki AvP2. Ale żeby od razu oscara to raczej nie bardzo( choć wiem że akurat o te konkretne filmy ci nie chodziło). Lubei te filmy własnie za to co napisałeś - czyli za to że są lekkie i przyjemne, nie wymagające zbytnio widza. Ale lubie też oglądac filmy które jednak nosza jakiś przekaz i daja do myślenia. Gdyby wszytkie filmy były takie same było by nudno.