Juno

2007
6,7 205 tys. ocen
6,7 10 1 204651
7,4 53 krytyków
Juno
powrót do forum filmu Juno

Świetny.

ocenił(a) film na 10

Mam nadzieję, że teraz co roku wśród dużych widowisk pojawiać się będzie skromny filmik, który chwyci mnie za serce i nie da o sobie zapomnieć.

Podobało mi się wszystko, bez wyjątku: Paige, Cera i Janney, ścieżka dźwiękowa (idealnie dobrana), podejście do (skądinąd ciężkiego)tematu...
A chyba najbardziej te wszystkie drobne smaczki, którymi film aż się skrzy.

Obstawiam, że wygra "No Country...", ale i tak trzymam kciuki za "Juno"!

ocenił(a) film na 8
pazoozoo

Co prawda nie widziałem No country for old man, ale podejrzewam, że to ciężka, ołowiana tematyka, po ktorej nie wychodzi się z kina z tym płomieniem w sercu, z jakim zostawia Juno. Może chociaż Oscar dla Page i za scenariusz...

mihd

też po ciuchu liczę właśnie na te dwa Oscary (dla Ellen Page i Diablo Cody).

widziałam prawie wszystkie filmy (oprócz There Will Be Blood) nominowane w kategorii najlepszy film i najbardziej podobał mi się właśnie "Juno". ale to już rzecz gustu ;)

ocenił(a) film na 10
juliee_

Zgadzam się z Wami. Śledzę karierę Paige od jakiegoś już czasu i nie mam wątpliwości, że rośnie na gwiazdę. Udowodniła to już w "Hard Candy", nie wiadomo czemu nie zdobywając żadnej nagrody.
Jeśli chodzi o scenariusz - tak jak pisałem wcześniej - zakochałem się w Juno i penie się nie odkocham.

pazoozoo

"Juno" ma w sobie to, czego w tej chwili potrzebowałem, taki pozytywny ładunek. Do tego rewelacyjna Ellen Page, świetnie pasująca muzyczka, całość jest naprawdę dobra. Z filmów nominowanych do Oskarów 2008 widziałem na razie trzy i na razie mój ranking prezentuje sie następująco: 1. "Pokuta"; 2. "Juno"; 3. "To nie jest kraj dla starych ludzi".