łamie pewnego rodzaju stereotyp który często pojawia się w podobnych obrazach tzn. nastolatka zachodzi w ciąże, rodzice przez to wyrzucają ją z domu, jest zdana sama na siebie. Tutaj jest inaczej,ktoś może powiedzieć nierzeczywiście, nie do powtórzenia w świecie realnym, a ja wtedy powiem ALE CZEMU NIE!!!??? nawet gdy jest to fantazja kinowa to czy jest coś w tym złego, by pokazywać świat pozytywnie?? by dostrzegać zalety sytuacji, radzić sobie, a nie tylko ganić, wyrzucać z domu, gniewać się na siebie.
Zresztą wydaje mi się że takie sytuacje się zdarzają, może i rzadko lecz gdy rodzice ufają dzieciom, wiedzą że są zaradne, to czemu mieli by ich przekreślać za to że będą rodzicami?
Myślę, że jest w tym filmie zawarta pedagogiczna porada, jak sobie poradzić z podobną sytuacją i jest to też jego spora zaleta.
Oczywiście zaraz będą głosy z zapytaniem, w czym niby film ma pomóc gdy dochodzi do takich sytuacji, i czy aby nie zachęca do spróbowania??
Myślę iż tylko ktoś nie rozsądny by odebrał film w ten sposób, przecież człowiek i tak zrobi swoje. Nikt go nie odwiedzie od pójścia do łóżka w młodym nastoletnim wieku, póki sam nie będzie wiedział że to nie rozsądne.
A to jest film który pokazuje że niema co wpadać w panike!!! a wręcz przeciwnie jak sie narobiło bigosu to trzeba go zjeść.
Poza tym to jest bardzo sympatyczny film, dobrze się ogląda.
Polecam:)