PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=272177}

Juno

2007
6,7 204 tys. ocen
6,7 10 1 204385
7,3 69 krytyków
Juno
powrót do forum filmu Juno

W końcu nadrobiłem... na początku nieco denerwowały mnie dialogi... ogólnie pomysł na wykonanie... ale z czasem wszystko nabrało sensu... ten klimat i cała otoczka... super... tak po prostu musiało być... Może i nie doceniam wystarczająco tego kina... może 7 to rzeczywiście za mało... Niemniej jednak dla niezdecydowanych polecam gorąco... Film jest wyjątkowy.

ocenił(a) film na 9
reptile2006

Jedna z lepszych komedii (choć czy do końca?) młodzieżowych. Dla mnie największy plus to postać samej Juno i inne podejście do macierzyństwa niż większość filmów o ciężarnych nastolatkach... W sumie to całkiem zastanawiające. Czemu? Bo nie powinno się przyjmować tego tak lekko, bądźmy szczerzy. A jednak film - mimo lekkomyślności - jest filmem inteligentnym. Mimo, że czasem warto obejrzeć coś "głupawego" dla nastolatek, to Juno pozostaje pozycją obowiązkową.
Krótko ujmując - zgadzam się całkowicie i także gorąco polecam :)

ocenił(a) film na 7
Xunea

No, też zauważyłem, że wszyscy są tutaj tacy dziarscy, wszystko przyjmują z pobłażaniem i są tacy bezpośredni do bólu. Pewnie takie było założenie, żeby film był lekki.

ocenił(a) film na 7
reptile2006

Też mnie na początku denerwowały dialogi ;) Czy 7 to za mało? Ja dałabym 6 gdyby nie rewelacyjna Ellen Page- jednocześnie irytująca i zabawna, budząca ogromną sympatię. Film jest śmieszny, miły, wzruszający i smutny- ale dla mnie to wciąż za mało na 8.