Juno

2007
6,7 205 tys. ocen
6,7 10 1 204651
7,4 53 krytyków
Juno
powrót do forum filmu Juno

Od kilku dobrych lat tylko Angelina Jolie zrobiła na mnie tak duże wrażenie żeńską rołą !! Ostatnimi czasy zachwycam się też Marion Cottilard (kilka francuskich komedyjek a przede wszystkim Nie żałuje niczego!). I Marion i Ellen były nominowane do tegorocznych oscarów w kategorii najlepsza rola kobieca! Jeszcze przed obejrzeniem Juno uważałem ze Marion służnie go otrzymała ponieważ grała niewiarygodnie postać Edith Piaf !! Dziś jednak zmieniłem zdanie !! Ellen Page mimo bardzo młodego wieku stanie się większą gwiazdą niż Angelina Jolie !! Ta dziewczyna ma aktorstwo we krwi!! Ogromne wrażenie zrobiła na mnie w Pułapce a to co pokazała w Juno zasługiwało zdecydowanie na OSCAR !! Uważam że nie dostała go z dwóch powodów :

1) jest za młoda i za mało doświadczona
2) nagrodzona została europejka za film zdecydowanie bardziej ambitny który porównałbym z Ray i nominacją Jamie Foxxa (również biograficzna historia)

Wracając do tematu, Juno to rewelacyjny komediodramat poruszający codzienne problemy jakie mogą dotyczyć każdego dnia. Film potrafi rozśmieszyć do rozpuku lub wzruszyć. Po obejrzeniu uważam że wyśmienicie się bawiłem!! 9/10 !!!!!!!!!