Juno

2007
6,7 205 tys. ocen
6,7 10 1 204659
7,4 53 krytyków
Juno
powrót do forum filmu Juno

Ja osobiście nie mogę się doczekać, na zachodzie film zbiera rewelacyjne recenzje. Tylko kiedy to trafi do nas? :/

Albertino

Chciałam tylko bardziej podsycić twoje niecierpliwe oczekiwanie na premierę filmu w Polsce ;) Właśnie wrócilam z seansu. Szczerze mówiąc, strasznie ciężko było dostać się na ten film tak poprostu z biegu (miałam trzy podejścia, i bez uprzedniego kupna biletów on-line, prawie niemożliwym było dostanie biletów przed samym seansem w kinie)- ale to na marginesie i pewnie nikogo nie interesuje. Wracając do tematu - warto było walczyć o obejrzenie go w kinie. Krótko - świetny film z wyważonym poczuciem humoru - idealny umiar. Podoba mi się sposób w jaki został potraktowany temat. A ponadto, Ellen Page jako Juno ma świetny gust muzyczny ;) Dodam tylko, że pierwszy raz widziałam na ekranie panią Garner. Wcześniej migała mi tylko na okładkach jakichś kolorowych czasopism, uśmiechając się szeroko zza kioskowych okien. Nie szczególnie interesowały mnie jej "aktorskie dokonania". Cóż, drugoplanowa rola jej służy. Po młodej Juno, jest moją ulubioną bohaterką filmu - na równi z chłopakiem Juno, jej tatą i macochą :) Kończąc - rozrywkowe kino na poziomie, które w swojej kategorii zasługuje rzeczywiście na wysoka ocenę.
Moim skromnym słowem - Polecam!

Serdecznie pozdrowiam z Kalifornii.