Ostatnio obejrzalem koreanska wersje Juno. Lecz znacznie wczesniej wersje od amerykanow i powiem ze ten z 2k5 jest znacznie lepszy. O wiele smieszniejszy, i przyjemniej sie go oglada bo na wersji 2008 nudzilem i czekalem az w koncu bedzie cos smiesznego...
Amerykanie wszystkie filmy remeykują to jest dopiero sćiema a ja myslałem że to orginalny pomysł dobrze że nie poszedłem na to dziadostwo do kina wolał bym isć na koreański oreginal.
Amerykańska kinematografia niema pomysłów to jest tragedia ,a ludzie nieswiadomi chdzą na tą tandete.
Pozdrawiam jeszcze mtslących nie dających się oszukiwać na powtórki z rozgrywki.
Jak można arabiać grube miliony nie na swoim pomyśle Oskar za scenariusz orginalny jaki orginalny chyba ukradziny. To jest Farsa co wyprawia ta Akademia Filmowa.!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.filmweb.pl/f199738/Jeni%2C+Juno,2005
skoro uważacie że, Juno z 2k5, jest lepsze, scenariusz do Juno z 2k8 jest ściągnięty z Juno z 2k5, to prosiłbym, abyście pokazali, podobieństwa i różnice, przyznam szczerze, że Juno z 2k5 nie oglądałem, bo nie mam dostępu do tego filmu :)
nie oglądałam Jeni, Juno (2005), ale niewielkie widzę podobieństwo.
Jeni,Juno - Jenny i Juno od samego początku są razem, kochają się bardzo, są parą i tak dalej. Juno i Bleeker - niby coś ze sobą kręcą, wiadomo, że coś między nimi jest (lub będzie), ale to taka jakby zabawa w kotka i myszkę.
Jeni, Juno - oboje decydują, że ona urodzi, ale utrzymują wszystko w tajemnicy. Sekret odkrywa siostra Jenny. Juno - Juno bardzo szybko mówi o wszystkim rodzicom, ogólnie wszyscy wiedzą.
Podobieństwo imion Juno? No cóż, ale różnią się płcią. Podobieństwo wieku? E tam...
Tyle, jeżeli chodzi o opis Juni,Juno z filmwebu do fabuły Juno (to akurat obejrzałam.)
Ale poprawcie mnie, jeżeli się mylę, w końcu nie oglądałam tego Juni,Juno.