Niech każdy wpisze, który z utworów wykorzystanych w filmie najbardziej mu się spodobał :)
Jak dla mnie na pierwszy miejscu jest:
Barry Louis Polisar z "All I want is You" (ten co leciał na napisach początkowych)
"Anyone else but you" też jest super, ale koniecznie w wykonaniu Ellen Page i Michaela Cery.
Oczywiście "Anyone else but you", ale jeszcze jeden kawałek wpadł mi szczególnie w ucho:
Cat Power- sea of love
Czy to ten kawałek, który jest w czołówce? Jeżeli ktoś ma ten z czołówki, to ja bym baaardzo chciała go mieć :)
A czy wyszedł już soundtrack?
Z tego co się orientowała, to soundtracka na razie nie ma (w Polsce), no ale na pewno wyjdzie. Może jakoś bliżej kwietnia.
A kawałek z czołówki to własnie "All I want is You" - wypas kawałek.
Soundtrack już można kupić w sklepach internetowych (np. merlin/vivid/fan). Tylko cena jest absurdalna - 60zł. Na amazonie płyta jest za 10$ ;/
I gdzie tu sprawiedliwość?
No tak. ale 10$ a i tak płacisz za przesyłkę - w sumie wychodzi podobnie.
Zresztą myślę, ze akurat ta płytka ma szansę być warta swojej ceny.
Do moich ulubionych należy "So nice, so smart", "Sea of love" i "Anyone else but you", jak ktoś już tu wspomniał oczywiście w wersji Ellen i Michaela ;)
W tym miejscu chciałbym jedynie dodać, iż film ten jest przykładem na to jak bardzo ważną i wielką rolę odgrywa muzyka w filmach. Na pewno "Juno" nie odniósłby tak wielkiego sukcesu gryby nie genialnie dobrany soundtrack, który w tym filmie pełni moim zdaniem momentami role scenariusza. Potwierdzam, że jest on dostępny na publicznych torrentach.
P.S. Mój faworyt do oczywiście "Sea of love" oraz "A Well Respected Man". Liczyłem na Oskara dla Ellen :(
Ja myślę, że ten film jest przykładem jak wielką rolę odgrywają w filmie idealnie dobrane wszystkie elementy. Myslę, że dobra muzyka to za mało. Ten film ma świetny scenariusz, świetnie dobraną muzykę, świetnie dobranych aktorów, świetną grę Page i Cery, świetne dialogi i świetny humor. Muzyka jest wyjątkowa, ale jak dla mnie trzeba oceniać jako całość. Sama muzyka bez filmu nie jest już tak kapitalna. Dopiero po obejrzeniu Juno nabiera nowego wymiaru.
A mi się najbardziej podoba piosenka "Tree Hugger" Kimya Dawson and Antsy Pants. Jest taka super pozytywna i ma fajny tekst.