Jeśli tak to dlaczego? Ja sądzę, że jest świetny i już należy do list moich ulubionych :)
jak dla mnie film byl nudny i sama wizja tego filmu mnie przeraza chociaz takie sa realia ;/ no i dalem sie oszukac reklamie bo pisze ze komedia to jest a mnie w tym filmie nic nie smieszylo.
Zgadzam sie w 100%.Nie moge powiedziec ,ze film to totalna kaszana ale to NIE JEST KOMEDIA.Pisze tak bo pewnie wiele osob (ja tak czesto robie) nim zabierze sie do ogladania danego filmu szuka tutaj opinii ale dowiedziec sie czy w ogole warto.Obejrzec mozna ale nie nastawiajcie sie na "zrywanie bokow".Ja po przeczytaniu tutaj opinii niestety sadzilem ze ogladam dobra komedia.Nie usmiechnalem sie ani razu.Film nie dosc ,ze nie smieszny to zwyczajnie nudny.Moze co bardziej rozczulajace sie dziewczyny czy starsze panie beda zadowolone ale ja obejrzalem z trudnem.
mi się tylko podobał, ale niestety nic poza tym...
lubię filmy ciepłe, miłe, z humorem, które są po prostu świetną rozrywką (na poziomie! nie jakieś 'american pie' ect.) i 'juno' takim filmem jest. za co ogromny plus, bo czasem ciężko jest coś takiego znaleźć. ale chyba zbyt dużo oczekiwałam i dlatego trochę się zawiodłam. (reklamy 'juno' nawiedzają mnie wszędzie, poza tym chciałam go obejrzeć już od dłuższego czasu) jak już powiedziałam, jest to film ciepły i przyjemny, ale tylko tyle.
mimo wszystko polecam na miłe spędzenie 1,5h :)
Fajowski, nie sądziłem że będzie aż tak fajny :) Fajnie aktorzy grali, fajna historia i wszystko fajne :)
spodziewałam się czegoś więcej. Chociaż jednak miałam nadzieje że Juno zatrzyma bobaska
Podobał się mi. Najlepszy film chyba komediowo romantyczny jaki oglądałem w tym roku. Fajna gra aktorów, dużo humoru i trochę w zruszenia po porodzie xD
jak już się rozgadałem na temat tego filmu to muszę powiedzieć dlaczego mi się podobał.
Napewno zauroczyła mnie E.Page,
dodam, że muzyka jest wpadająca w ucho
no i bardzo fajna fabuła- poprostu coś innego
Page jest wspaniała! :)
Poszłam na ten film w sumie spodziewając się czegoś innego i miło się zaskoczyłam!
Zrobiony z pomysłem, z przekazem, z humorem.. Jestem bardzo zadowolona po wizycie w kinie!
Fil jest rewelacyjny bo:
- ma cudowną rolę Ellen Page
- ma cudowną muzykę
- cudowne role reszty aktorów (Michael Cera, Jeniffer Garner, J.K. Simmons)
- jest ciepły, pełen poczucia humoru i pozytywnych emocji
- przypomina mi Małą Miss i Amelię
Choć nie należę do zwolenników tego typu produkcji, to muszę stwierdzić, że film bardzo mi się podobał. Gra aktorów i muzyka jak już to ktoś napisał jest niewątpliwie wielkim atutem filmu. Poza tym film niby prosty (chodzi o fabułę), a jednak jest w nim wiele magii i pozytywnej energii oraz nadziei, że cokolwiek w zyciu się nie dzieje, to zawsze jest jakieś wyjście. A tekst " The right person is still gonna think the sun shines out of your ass " jest po prostu powalający i jednoczesnie wielce prawdziwy. Moja ocena, to 8/10. Pozdrawiam
mi tez film bardzo przypadl do gustu...muzyka, ellen, ale przede wszystkim scenariusz.....teksty byly powalajace
tam ktos wyzej napisal, ze to nie komedia, widac ze ogladal film z lektorem i lubi chodzi do cyrku na klowny, ktore sciagaja gacie i rzucaja talerzami a nic nie mowia.....teksty sa naprawde smieszne a przeslanie glebokie!
polecam
" The right person is still gonna think the sun shines out of your ass "
rzeczywiście powalający cytat:)
Film jest świetny. Niby banalna historia, ale dobrze zrobiona. Podoba mi sie zakończenie, bo do końca nie byłam pewna jakie będzie. Plusem dla tego filmu jest fakt, że marginalnie ukazano "szkolną" sferę życia bohaterów. Zwykle w amerykańskich filmach wszystko kręci się wokół szkoły. Tu tego było bardzo mało i to jest świetne.
Poza tym bohaterowi nie są tacy typowi tylko... inni. Szczególnie macocha Juno - Bren. Najpierw przedstawiono ją jako lekką ześwirowaną kobitkę. Ale jej postawa, stosunek do Juno jest ukazany kapitalnie.
Dobry film, szczerze polecam.
A osobną notę dałabym za muzykę. Idealnie pasuje do filmu, do życia bohaterów.
pewnie ze sie podobal ... Fell the power of affection!!!
Świetny klimacik...aktorzy i muza :-)
Polecam również Hard Candy O=o