Juno

2007
6,7 205 tys. ocen
6,7 10 1 204659
7,4 53 krytyków
Juno
powrót do forum filmu Juno

bardzo lubie takie filmy. problem świetnie ukazany, temat ciekawy i obsada pierwsza klasa. Ellen Page rośnie w moich oczach z filmu na film...
Nie jest łatwo pogodzic się z tym młodej nastolatce, ze zaszła w ciąże, nie jest łatwo jej chłopakowi, ani je rodzinie. Nikomu nie jest. Jednak dziewczna postanawia "walczyc" z przekonaniami i normami. Poznaje rodzinę zastępczą jej nienarodzonego dziecka i zaprzyjaźnia się z nimi. Niestety nie wszystko idzie zgodnie z planem. "Zaczynam tracic wiarę w ludzi" - mówi bohaterka. I ma ku temu powody. Kto pomoże jej ją odzyskac? Film ogląda się wyśmienicie. Dziewczyna zachowuje sie kontrowersyjnie, ale taki ma styl bycia i nie przejmuje się uwagami. szkoła jak to szkoła - obojętnośc lub niechęc; rodzina pomaga jak może. Każdy z bohaterów jest na swój sposób zabawny i oryginalny.
kOlejnym plusem jest muzyka. Jak to w takich filmach bywa, nie są to znane wszystkim utowry, ale posiadające niebywały urok. Tylko dostęp do nich utrudniony... ;/ ;/

film polecam. Warto sobie takie cos zobaczyc.
nie uważam, ze jest najsłabsza produkcja z nominowancyh do Oscarów. Liczę po cichu, ze bedzie to czarny koń tegorocznej gali. :)
pzdr.

ocenił(a) film na 4
WojtaSz

Żartujesz?! Nie polecam tego filmu, nawet jeśli bilety rozdawaliby na ulicy!
Baaardzo nudny, niezbyt śmieszny, absolutnie nie wciągający i ogólnie 'nie'. Jedyne co mi się podobało to muzyka. Oskara bym za nią nie dała, ale była przyjaznym akcentem wśród gorszej strony mojego życia związanej z tym filmem.

Hime_chan

Gdyby rozdawali bilety na ulicy to z pewnością wziąłbym kilka, bo to zdecydowanie nie jest film na jeden raz :). Zupełnie nie zgadzam się ze zdaniem Kici i liczę po ciuchu, że film zgarnie kilka Oscarów, bo jest genialny :)

Hime_chan

Jakby rozdawali filmy na ulicy, to wzięłabym ich na maksa dużo, bo ten film to jedno z tych DZIEŁ, które powinno się obejrzeć 100 razy i potem kupić na DVD i trzymać w honorowym miejscu na półce!

ocenił(a) film na 9
WojtaSz

Film jest świetny, sympatyczny i rzeczywiście się na nim uśmiałam. Niektóre teksty głównej bohaterki powalające, sama historia znana, ale przedstawiona w interesujący sposób. Muzyka również świetna, poszukam soundtracku ;)
Z pełną świadomością 9/10. I życzę Oscara Ellen Page, bo b. dobrze zagrała.

doomusia

No dialogi są mistrzowe :) i polskie tłumaczenie też niczego sobie.

ocenił(a) film na 10
ariadna9mm

Hehe fajnie jakby ktoś rozdawał bilety na ulicy <dlaczego tak nie jest> ??!! ja wzięłabym tych biletów dla wszystkich moich znajomych co nie byli jeszcze na Juno, bo film super :)

WojtaSz

Najlepsze są teksty.... Ellen Page naprawdę rewelacja. Momentami za długo, ale teksty naprawdę rekompensują wszystko... polecam!