Juno

2007
6,7 205 tys. ocen
6,7 10 1 204651
7,4 53 krytyków
Juno
powrót do forum filmu Juno
ocenił(a) film na 8
dosia321

a czemu nie? to, że nie wszyscy go rozumieją, nie znaczy, że jest nie jest arcydziełem.

ocenił(a) film na 7
IgniS_

ja go rozumie, ale nie zasługuje na oscara ;/

ocenił(a) film na 10
dosia321

...Może za to że pokazuje alternatywę od rozkawałkowania płodu ukształtowanego na podobieństwo człowieka najniezwyklejszej i najbardziej rozwiniętej istoty w promieniach lat świetlnych. Księżyc potrafimy zdobyć,a rozkawałkowanie najbardziej niepowtarzalnego materiału genetycznego o niewyobrażalnym potencjale traktujemy jako środek antykoncepcyjny, sry ale ja nawet nie będąc katolem brzydzę się takim zwyrodnieniom w jak aborcja. Mam nadzieję że sam wychowam w przyszłości równie odpowiedzialne dziecko.Chciałaś większych wrażeń? trzeba było obejrzeć "arcydzieła" ginekologów śmierci. Transponując film jest policzkiem dla zlewaczałych poglądów pokroju Senyszyn i wg mnie kogoś koga mało rusza aborcja, ten film nie zachwyca.

ocenił(a) film na 9
shultz_2

Zarówno scenarzystka, jak i reżyser filmu są zwolennikami aborcji (co podkreślali wielokrotnie w wywiadach). Chcieli zrobić film o nastolatce w ciąży więc żadnej skrobanki nie pokazali. Ale wcale nie oznacza to że krytykują kobiety które zdecydowały się usunąć ciąże.

ocenił(a) film na 10
Lucky_luke

Na nieszczęście tych poglądów stworzyli film który jest świetnym argumentem zwolenników pro-life. Ja bardzo mocno krytykuje takie kobiety a w szczególności ich otoczenie. Prócz wg mnie nakłanianie do aborcji powinno być tak traktowane jak nakłanianie do zabójstwa sprawa jest o tyle złożona że nie chodzi o życie samej kobiety co o potrzebe późniejszej hospitalizacji na co w szczególności należy zwrócić uwagę - psychiatrycznej. Wydaje mi się że jeśli taka młoda dama poradziła sobie z takim "problemem" to tym bardziej powinniśmy wymagać tego od dorosłych kobiet.

dosia321

Oj Dosia Dosia.. A kim Ty jesteś, żeby oceniać co zasługuje na Oscara, a co nie? Ech.. szkoda słów.

ocenił(a) film na 3
dosia321

dokładnie, i jeszcze małolata która daje dupy na lewo i prawo i nie jest w stanie zająć się swoim dzieckiem moralizuje i poucza dorosłych. Żenada.

dosia321

Najchętniej kupiłabym scenariusz tego filmu i czytała do poduszki. Przecież te dialogi są genialne!