Juno

2007
6,7 205 tys. ocen
6,7 10 1 204651
7,4 53 krytyków
Juno
powrót do forum filmu Juno

więc proszę, aby idioci sie nie wpisywali! Bo przykro się to czyta. Rozumiem, że możecie dać niskie oceny i bluzgać po filmie, który na to zasługuje...ale Juno w żadnym wypadku nie jest takim filmem. Mam w związku z tym pewien apel - skończcie z żałosnymi komentarzami w stylu: "film mie się nie podobał" - zwłaszcza jak w swoich blogach wypisujecie, że jaracie się zdjęciami do filmu Szybcy i wściekli 4...prosze Was - nie kompromitujcie się.

ocenił(a) film na 1
joshua_4

Wybacz, ale kompromitujesz się... tym postem. Jeśli komuś film się nie podobał ma pełne prawo o tym napisać, tak jak Ty masz prawo wyrazić zdanie przeciwne. Potwornie przykre jest to, że ludzi mających inne niż Ty zdanie na jakiś temat nazywasz idiotami.

Jesus_Mordino

Nazywam idiotami ludzi, którzy jadą po Juno a chwalą Szybcy i wściekli 4. Rozumiem, że są gusta i guściki..ale bez przesady

joshua_4

dzieciaku. To jest film w sam raz dla Ciebie masz rację

Chciał bym, żebyś wiedział, iż nie należy porównywać filmu z innym jeżeli nie ma się o nim seledynowego pojęcia.
A chodzi mi tu o twoich "szybkich i wściekłych 4"

Jak ktoś może jarać się metodą zdjęć w tym filmie skoro go jeszcze nie ma.
Takiego tytułu nie ma nawet w planach rozrabiako :/

I kto tu zasłużył na tytuł idioty

fifa114

Cześć pyniu. A teraz patrz i płacz:
http://www.filmweb.pl/user/522348/marwerjot.html (pierwszy wpis od góry)

jak nie masz pojęcia o czymś to lepiej nie kompromituj się postami. Seledynowy chłopcze... czy może "idioto"?

joshua_4

lol
Wyobraź sobie, że nie szmugluje wszystkich profilów jak ty

A co do tematu to pytam co kur*a mają zdjęcia (zdjęcia!!!) z jakiegoś filmu do sprawy, o której tu rozmawiamy. Założę się, że ty też o zdjęciach z tego filmu nie wiedziałeś dopuki nie odwiedziłeś jej profilu

Film jak film kretynie i panienka ma prawo się tu wypowiadać i krytykować film lub Ciebei za to, że ty lub film jesteście po prostu detni

film spoko

fifa114

A w ogóle wiesz co znaczy słowo "szmuglować"? bo chyba nie bardzo. Może zaczniemy zatem od małej edukacji:

szmuglować: uprawiać nielegalny handel, przewozić nielegalnie towary przez granicę; rzadziej: przeprowadzać przez granicę ludzi; przemycać
<niem. schmuggeln> (za: http://swo.pwn.pl/haslo.php?id=26624)

to po pierwsze. Pewnie chodziło ci o słowo szpiegować...ale nie wymagam od Ciebie tak wysokiej wiedzy.

Po drugie zdjęcia mają to, że dziewczyna wypisująca posty i chwaląca się oceną 4/10 dla Juno wypisuje w swoim filmwebowym blogu, że cieszy się na fakt zdjęć do Szybkich i wściekłych 4. Czyli generalnie jest podjarana produkcją jakiegoś hipergównianego filmiku, który kompletnie nie licuje z połową mądrości życiowej zawartej w Juno.
Owszem, nie wiedziałem o zdjęciach do Szybkich i wściekłych bo gówno mnie one obchodzą. Jak i sam film. Ale skoro już ktoś wypisuje negatywne posty o dobrym filmie, jakim jest Juno to niech ma świadomość, że ja mogę go ocenić po filmach w jakich gustuje. I zaglądając na profil takiego kogoś znajduje prostą odpowiedź, czemu nie zrozumiał Juno - po prostu takie filmy są dla niego za skomplikowane (woli Szybkich i wściekłych).

Panienka kretynie ma prawo się wypowiadać a ja mam prawo jej odpowiadać (tak samo jak Ty masz prawo odpisać mi kolejnym postem dowodzącym Twojego braku wiedzy).

"Film spoko" - to chociaż tu się zgadzamy. I dobrze, bo jakbyś jeszcze film zaczął krytykować, to chyba nie chciałoby mi się pisać posta w odpowiedzi.

fifa114

Zgadzam się z Joshuą. Nie lubię jak ludzie mający marne pojęcie o filmie się wypisują na temat świetnych produkcji, jak Juno, że nie podoba się i w ogóle. Jak się nie podoba to po co chodzić na nie do kina? A jeszcze potem psuć humor ludziom, którzy potrafili z niego wyciągnąć jakieś sensowne wartości.

Temat jest dla mnie trafiony. Popieram apel o likwidację kont ludzi z ilorazem inteligencji poniżej 100 (czyli z 50% filmwebowiczów).

Zgadzam się, że film ma bardzo dużą pozytywną famę i z pewnością wielu kretynów poszło na niego bo usłyszeli że "fajno". Tyle że pozytywne opinie na temat Juno wywodzą się od osób, które potrafią myśleć i zrozumieć przesłanie...a cała tłuszcza potem atakuje kina i srogo się zawodzi nie słysząc żartów z seksualnym podtekstem i generalnie 14 części American Pie. Cóż...takie mamy społeczeństwo.

ocenił(a) film na 1
ariadna9mm

Jesteś faszystką? Nie możesz patrzeć na ludzi, którzy mają inne zdanie niż Ty? Najchętniej gdzieś byś ich zesłała, żeby tylko na nich nie patrzeć, bo "psują Ci humor"?
Pytasz: "po co chodzić na nie do kina?". Skąd miałem wiedzieć, że Juno to taki film o niczym? Dostał przecież oskara, wszyscy plotą jaki on super świetny, etc. No to poszedłem, zawiodłem się i chcę ostrzec innych, że jednak może nie jest taki świetny jak go malują.
Pozdrawiam.

Jesus_Mordino

Sam jesteś faszystą. Chciałam Ci przypomnieć, że to Chrześcijanie zajmowali się przez całą naszą historię wybijaniem i ssyłaniem ludzi o odmiennym zdaniu (inkwizycja czy przymusowa chrystianizacja). Ale to tylko drobny przytyk do Twojego nicka...panie Jezusie.

a poza tym będę jechała wszystkich, którzy mi się podobają (a raczej nie podobają). I nie wkładaj mi w usta słów, których nie napisałam. Nie mam zamiaru nikogo zsyłać...po prostu zakazuję im wpisywania się.

Juno to nie film o niczym pacanie. Trzeba mieć jedno wielkie "nic" we łbie, żeby Juno był dla Ciebie filmem o niczym. Trzeba było się zastanowić przed pójściem do kina a potem, skoro nie skumałeś o co chodzi, to może trzeba było pójśc po radę do kogoś mądrzejszego od Ciebie. Np. do mnie. Napisz na prv to opowiem Ci o czym ten film jest i w którym momencie można się śmiać.

ocenił(a) film na 1
ariadna9mm

Przepraszam, ale widzę, że mam do czynienia z osobą grubo "poniżej poziomu". W związku z tym uważam dalszą dyskusję za zupełnie pozbawioną sensu. Mimo wszystko pozdrawiam i życzę szczęścia w życiu.

Jesus_Mordino

ja również przepraszam, że panicza uraziłam. pfff. sam jesteś poniżej poziomu.

ariadna9mm

Zal mi idioty, który napisał ten temat..., nazywasz kogoś idiotą bo niepodoba mu się film, a zapszeproszeniem wjebałeś się na cudzy profil, niedoczytałeś do końca i prawisz tu kazania..., weź do końca poczytaj opisy na koncie tej dziewczyny a nie szukasz mózgu w dupie..., Dla tej panienki aktor odgrywający jedną z głównych ról jest najlepszy i te wszystkie zdjęcia przedstawiały osobę Paul'a Walker'a..., a ty sie wpirpszasz i wyzywaqsz ludzi od idiotów..., ile ty dzieciaku masz w ogóle lat???

hary_5

Mam 23 lata dzieciaku. I ten temat jest po to, aby inne dzieciaki, jak Ty poszły się bawić do innej piaskownicy.
A aktorPaul Walker to z pewnościa aktor wysokiej klasy...na pewno dzieciństwo spędził w teatrze a w grając w filmach sobie tylko dorabia. Get lost!

hary_5

Ojojoj kolejny, który sobie nie radzi z własnymi emocjami i mu się zwieraczyki obluzowały na widok tego tametu. Mam dla Ciebie radę. Idź się powpisuj w tematach pod Mgłą i Nie kłam kochanie, a Juno zostaw nam.

ariadna9mm

ariadna9mm - jak ty żyjesz z takim podejściem?

ocenił(a) film na 3
ariadna9mm

Jeszcze nie czytałem takich głupot, jakimi nas częstujesz Ariadna 9mm. Sama sobie przeczysz. Krytykujesz kogoś, kto nie ocenił tego filmu tak jak Ty. Do tego zastrzegasz sobie prawo do bluzgania innych i "zabraniasz" tego reszcie. Tak jakbyś ty była lepsza, bo wyciągnęłaś sobie z filmu "sensowne wartości" i to niby znaczy, ze masz IQ powyżej 100? A poza tym nie rozumiem dlaczego przyczepiasz sie do czyjegoś nicka. I cała ta twoja gadka o chrześcijaństwie? Kogo to obchodzi? To ty wkładasz w czyjeś usta słowa, których nie powiedział. Znalazłaś sobie u kogoś słaby punkt i podniecasz sie tym, że komuś przygadałaś, zresztą z mizernym (pewnie jak twoje IQ - uwaga! ironia :D) skutkiem.

drenz

A co? myślisz że to takie wielkie łał mieć IQ powyżej 100?
Jakie słowa wkładam komuś w usta? No dalej cwaniaku! Konkrety poproszę!

ocenił(a) film na 3
ariadna9mm

Z tym IQ nie zrozumiałaś (można sie było domyślić).
Napisałem wcześniej: "Znalazłaś sobie u kogoś słaby punkt i podniecasz sie tym, że komuś przygadałaś, zresztą z mizernym skutkiem" - i ta twoja powyższa odpowiedź jest tego przykładem.

drenz

A Ty kolego nadal mi nie odpisałeś na temat słów wkładanych innym w usta - więc nie wiem kto tu czego nie zrozumiał.
Po drugie wydaje mi się, że zrozumienie tego filmu wymaga jakiej takiej inteligencji, zarówno intelektualnej jak i emocjonalnej.

Podniecam się tym, że przygadałam ludziom pozbawionym mózgów. Bo to fajne wbijać im szpile i patrzeć jak się wiją nie potrafiąc trafnie zareagować.

ocenił(a) film na 3
joshua_4

Niezła generalizacja. Wychodzi na to, ze na podstawie jednej osoby oceniasz resztę forumowiczów, którym ten film nie przypadł do gustu. Czyli mnie też. Sam się kompromitujesz wyzywając od idiotów ludzi, którzy są innego zdania niż ty. Jednym sie podoba to, innym tamto, każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądów i po to jest forum. Dla mnie więcej niż na 6/10 ten film po prostu nie zasługuje.

drenz

To umówmy się, że jak ktoś pisze negatywy na taki film jak Juno, to niech zrobi dopisek, "nie podoba mi się Juno, bo ja wolę komedie z Benem Stillerem". Wtedy wszyscy bedziemy wiedzieli z kim mamy do czynienie, a nie trzeba się doszukiwać po tych waszych profilach i dochodzić, czemu Juno nie trafia.

ariadna9mm

A co cię obchodzi, czemu nie trafia?! Co ty Szerlok Holmes w spódnicy..., nie podoba się, to się nie podoba i nie powinno ciebie to interesować. Poza tym nie pasz prawa obrażać ludzi którzy mają odmienne zdanie niż ty, zachowujesz się jak dziewczynka z gimnazjum..., Dorośnij!!!

ocenił(a) film na 9
hary_5

Wystarczyłoby, żeby wszyscy autorzy tematów racjonalnie argumentowali swoje opinie. Bo ja szanuję odmienne gusta i zdania - o ile nie opierają się na czczej gadaninie z serii: 'nie podoba mi się ten film, bo jest kupą'.

ellaine_2

O! Dziękuję Ci baardzo! bo własnie o to mi chodzi. Nienawidzę, jak ludzie wypisują: "ja daje 2/10 bo tak". Jak się nie pododba to poproszę argumenty. Ale coś czuję, że niektórzy za szczyt osiągnięcia uważają te cholerne, krótkie wpisy: "nie podoba mi się".
Dlaczego się nie podoba???? Why??????