PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=272177}

Juno

2007
6,7 204 tys. ocen
6,7 10 1 204389
7,3 69 krytyków
Juno
powrót do forum filmu Juno

może ktoś uzna że to głupie pytanie albo padło już ono na forum, ale zastanawia mnie to. nie przypominam sobie, żeby w filmie padło stwierdzenie, że straciła dziewictwo z tym chłopakiem czy może robiła już to wcześniej. albo może to przeoczyłem. w którejś recenzji na ten stronie jest chyba napisane, że był jej pierwszy raz, no ale nie wiem. niby mało ważna kwestia, ale odpowiedź na to pytanie będzie miała wpływ na moją ocenę tej dziewczyny :)

ocenił(a) film na 8
Okrutny_Kot

Ponawiam pytanie. Bardzo mnie to interesuje, gdyż będąc w kinie w jednym tłumaczeniu Ellen podczas kłótni w szkole z Bleekerem rzuca "a Ty masz moją cnotę". Coś takiego mniej więcej. Gdy oglądałem film na komputerze z innym tłumaczeniem jest "ja mam Twoja cnotę". Według tego drugiego tłumaczenia wychodzi, że w całym filmie, ani razu nie jest powiedziane, że Juno straciło dziewictwo z Bleekerem. Opis twórców mnie nie obchodzi, dlatego pytam - co przemawia za tym, że to był jej pierwszy raz?

Okrutny_Kot

to rzeczywiscie ardzo interesujące czy byla dziewicą czy nie.. niczym moda na sukces :P

Okrutny_Kot

Ale w pewnym momencie Juno mówi o Bleeku,że to był chyba jego pierwszy raz.

kinia148

To raczej nie byl jej pierwszy raz bo w pewnym momencie to ona z ironia mowi o Bleekerze ze przypuszcza ze to byl jego pierwszy raz . Jej dziewictwo nie jest dokladnie okreslone ale jest sugestia ze nie byla dziewica.