Juno

2007
6,7 205 tys. ocen
6,7 10 1 204651
7,4 53 krytyków
Juno
powrót do forum filmu Juno

muzyka, przez ktora ciezko mi przebrnac i wytrwac. brrr. wiem, ze to kwestia gustu ale jak slysze takie typowe "amerykanskie spiewanie" to powatpiewam w istninie sprawiedliwosci na tym swiecie. okropność!

ocenił(a) film na 8
Marx_6

Zupełnie się nie zgadzam. :) Film przez właśnie tą muzykę, ma taki, a nie inny klimat. Gdyby to była muzyka klasyczna, film stałby się IMO zbyt poważny, a tak trzyma "lekki" klimat.:)

Marx_6

typowe "amerykanskie spiewanie"? wg mnie typowe amerykańskie śpiewanie byłoby gdyby soundtrack zawierał znane, osłuchane piosenki typowe w filmach młodzieżowych, a tu w zasadzie chyba cały soundtrack składa się w utworów indie.

dla mnie soundtrack jest genialny.

juliee_

oczywiście miała być "składa się z utworów"...

ocenił(a) film na 10
juliee_

zgadzam się w 104 procentach :)

Marx_6

Na początku piosenki z filmu były ok ale potem miałem wrażenie że w tle filmu lecą kawałki rodem z "Ulicy sezamkowej". Film dobry choć nie zachwycający.

ocenił(a) film na 9
Cadi

No fakt John Rambo ani American Pie to to nie jest, więc trudno żeby Cię zachwycił...

ocenił(a) film na 8
Marx_6

A ja mam soundtrack i uważam, że jest świetny. Piosenki idealnie wkomponowały się w klimat filmu, a i samotnie dają radę.
Najlepsza jest początkowa ''All I want is you'' Barry-ego Louisa Polisara oraz ''Tire swing'' Kimyi Dawson. Lekkie, ciepłe piosenki. Zgadzam się, jednak, że czasami nazbyt słodkie:).
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Charlize

"All I wants is you" i "Anyone else but you" tez swietne wogole co tu mowic wszystkie swietne jak dla mnie

ocenił(a) film na 6
floo123

jak dla mnie muzyka tez zbyt.. heh "inna"? no juz na sile momentami.. a film ok 6-7/10 i nic wiecej.

ocenił(a) film na 2
Marx_6

tragiczny ost, co tu duzo mowic

ocenił(a) film na 6
Marx_6

Muzyka okej, w sumie klimatem pasowała do filmu i mi osobiście nie przeszkadzała. Jakby była tania pseudo-rockowa papka, albo hity z listy przebojów to wydaje mi się, że ten ciekawy filmowy klimat bardzo by na tym stracił. Ogólnie film mnie bardzo pozytywnie zaskoczył, bo nie była to taka typowa amerykańska komedia jakich pełno, więc duży plus za oryginalności i ciekawe podejście. Mi się film bardzo podobał, mimo iż nie przepadam za kinem tego typu.

ocenił(a) film na 6
Parkas

Ja jestem naprawdę zachwycona muzyką. Uważam, że gdyby nie te delikatne, melodyjne, przepełnione uczuciami kawałki to film byłby naprawdę o wiele uboższy. Juno ogląda się bardzo przyjemnie, fabuła wciąga, czasem bawi, ale jednak niczym szczególnym nie rzuca na kolana. Dlatego dziwi mnie wielka ilość Oskarowych nominacji. Moim zdaniem jeśli już za coś temu filmowi należy się nagroda to właśnie za muzykę, bo to głównie ona tworzy klimat filmu.

Sel

ja może jeszcze tylko dodam, że soundtrack znalazł się na pierwszym miejscu Billboard 200 album chart :)