PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=272177}

Juno

2007
6,7 204 tys. ocen
6,7 10 1 204398
7,3 69 krytyków
Juno
powrót do forum filmu Juno

..kierowały mną kiedy zaproponowano mi żeby isć na to do kina. Historia wydawała się denna, nudna, płytka i zupełnie nie na moich falach. Ale to oczywiście tylko na podstawie plakatu i opisu na filmwebie. Wtedy, kiedy miałem okazję go obejrzeć, odmówiłem. Na szczeście film ten trafił ponownie w moje ręce i tym razem mu nie przepuściłem. W rzeczywistości był to najlepszy film jaki widziałem ostatnio. Głównie ze względu na główną postać. Ellen Page zagrała genialnie i pokazała bardzo ciekawy przekrój przez potoczną angielszczyznę współczesnych amerykańskich nastolatków :). Film złamał też stereotyp młodego amerykanina-idioty (i dobrze). Sama historia jest dosć ciekawa, ale nie mistrzostwo świata, ale film ten podobał mi się za wszystko "dookoła". Gra aktorska, muzyka (napredę chciałbym mieć płytkę z tym soundtrackiem) i zarysowanie postaci - to podobało mi się najbardziej. Polecam, dla mnie 9/10.

Firithhir

Ja poświęciłam się by ten film obejrzeć;) oglądałam film po angielsku z jednej strony ekranu, a napisy obok bo nie znalzłam z tłumaczeniem...myślę, ze było warto... wyobrażałam sobie te historię nieco inaczej, ale i tak myślę, ze JUNO warty jest obejżenia;)

ocenił(a) film na 7
Firithhir

Ja również 9/10.
Niezła komedia. Rzadko trafiam na dobre filmy. Ten jest dobry i.. - co najważniejsze, dla mnie- zabawny.

ocenił(a) film na 7
Firithhir

Gra aktorska tak ale stereotyp młodego amerykanina-idioty ten film potwierdza debilne zachowania tej młodzieży, i to jeszcze mało śmieszne jak dla mnie żenujące, słyszałem o filmie wiele dobrego ale po obejżeniu stwierdzam że był poniżej moich oczekiwań, A nominacja do oscara!!! to dopiero pomyłka!

Kupisz14

Młody Amerykanin-idiota występuje w wielu komediach w których jedyną fabułą jest seks i wszystko co z tym powiązane. A tu był ukazany zupełnie inny świat w którym młodzież jakby poważniej próbowała stawić czoło [choć przyznam że trochę nieudolnie] problemom.

ocenił(a) film na 7
Imogane

Sex ten film nie omija tego problemu a nawet kręci się w koło niego pośrednio ale się kręci.