PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=272177}

Juno

2007
6,7 204 tys. ocen
6,7 10 1 204121
7,4 67 krytyków
Juno
powrót do forum filmu Juno

...połówki ocen! Po pewnym czasie zaczyna się czuć , że niektóre filmy nie zasługują na n.p 8 , ale 7 to zbyt mało

szczególnie ważne jest, aby połówki były w przedziale 6-8 (8.5)

ocenił(a) film na 8
energo

Co racja, to racja. PISMO!

kuubaa

pismo?

ocenił(a) film na 8
energo

złożyć!

kuubaa

tylko gdzie?

ocenił(a) film na 8
energo

myślę, że można spróbować skontaktować się z administracją strony mailowo.

ocenił(a) film na 7
kuubaa

to tak jakby oceniac w skali od 1-20, zreszta jakby to mialo wygladac, ocena bylaby ujdzie + albo rewelacyjny -, polowki dobre by byly gdyby skala ocen bylaby od 1-5

ocenił(a) film na 8
energo

Sądząc po filmach, które uważasz za arcydzieła, to rzeczywiście zniuansowanie dziesięciostopniowej skali jest Ci potrzebne.

mozgokop

I po co od razu mnie atakujesz?

ocenił(a) film na 8
energo

Przecież nie tak od razu.

mozgokop

Owszem, które z moich ulubionych filmów się Tobie nie podobają?

ocenił(a) film na 8
energo

Tu nie chodzi o to, co mi się podoba, bo gusta są różne. Tylko nadajesz ocenę "arcydzieło", co wychodzi poza subiektywną ocenę "podoba-nie podoba", filmom, którym daleko do tego. Ponadto "ulubiony" to nie musi sie pokrywać z "arcydzieło".
I jeszcze nadmienię, że nikt cię nie atakuje, tylko w poprzednim wpisie jest zawarta lekka ironia (bo przecież nie rozmawiamy o sprawach życia i śmierci), a to nie boli. W życiu spotkasz gorsze rzeczy. Ale generalnie podobają Ci się dobre filmy, no może poza "Igrzyskami śmierci". A arcydzieł jeszcze nie widziałeś, ale na wszystko przyjdzie czas.

mozgokop

Niestety, na filmwebie jestem przyzwyczajony do trolli, stąd moja reakcja.
Skoro nie widziałem jeszcze arcydzieł, to nie moja wina, że oceniam tak filmy słabsze... :).
Dzięki za twój protekcjonalny komentarz...

ocenił(a) film na 8
energo

Ten protekcjonalizm dobrze wyczułeś, ale bez niego nie chaciałoby mi się pisać tutaj. Muszę mieć trochę radości... Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
mozgokop

Każdy w filmach szuka tego, co mu się podoba. Jaki jest sens dzielenia tego na gorsze lub lepsze?

energo

Jestem za. Ja często się waham między 7 a 8 więc daję 7 i serduszko :D

energo

Aa i jeszcze jedno, lepiej napisać to na forum 'portal filmweb' jak napreawde chce ci się coś z tym zrobić, ale moim zdaniem szkoda zachodu:)

Xandria

teraz dodali komentarz do oceny, więc tam można napisać "i pół", ale to nie to samo...

energo

Też czekam na połówki, ale czy się doczekam...

ocenił(a) film na 7
energo

to by dopiero był bezsens... Już dziś nie wiem czym różni się dobry od niezłego.