Inteligenta komedia, oryginalny scenariusz, znakomita gra aktorska, swiezy powiew w temacie - w kazdej gazecie i na kazdej stronie www czytalem te same slowa, kazdy redaktor sie tym filmem zachwycal. Tak wiec postanowilem sprawdzic ich slowa i co to znaczy ta 'inteligenta komedia', tymczasem... nie dobrnalem nawet do konca!
Otoz Dzuno to 16-latka, ktora jest w ciazy ze swoim chlopakiem (chociaz nie wiadomo nawet, czy to jej chlopak...) i jest mega wyluzowana, bo co to tam ciaza! dziecko przeciez mozna oddac do adopcji! swoj genialny plan postanawia wcielic w zycie... Jej rodzice to tez mega luzaki: gdy slysza, ze Dzuno jest w ciazy w ogole sie tym nie przejmuja, lecz od razu przechodza do porzadku dziennego.
Nie wiem, czy tylko na mnie + dziewczyne ten film tak negatywnie dzialal, ale jeszcze nigdy wczesniej nie komentowalismy tylu zachowan podczas filmu co wczoraj. Ten film - z tego co zobaczylem - razi debilizmem, zachowania tej mlodej gowniary sa dla mnie jakies paradoksalne w stosunku do sytuacji, w ktorej sie znajduje. No chyba, ze to taki zachodni model, ktory do mnie absolutnie nie przemawia?
Chetnie zapoznam sie z innymi opiniami nt. filmu i wyslucham, czy moje zarzuty sa sluszne.
brak oceny ze wzgledu na przerwana projekcje :)