PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=272177}

Juno

2007
6,7 204 tys. ocen
6,7 10 1 204387
7,3 69 krytyków
Juno
powrót do forum filmu Juno

+ czarownica w miejskiej dzungli. polecam fanom filmu i kto to mowi, podobny klimat tylko glupsze dialogi, cos na ksztalt but maniou

ocenił(a) film na 7
bill_clinton2

absolutnie sie nie zgadzam. Wedlug mnie film jest swietny, dialogi rowniez, w koncu dostal oskara za scenariusz.

Lexie

nie kapuje z tym oskarem, tzn. ze jak jakiś film dostanie oskarka to już musi być ok.?

dawno temu nabrałem sie na pulp fiction, reklamowali go że swietna obsada i dostal oskara - a kupa to była taka, że do dzis mi się odbija (obejrzałem połowe dalej w trosce o swoje zdrowie psychiczne już nnie)

ocenił(a) film na 7
bill_clinton2

Zgadzam się z tobą w 100% film zawodzi i nie pokazuje nic wartego obejżenia.

ocenił(a) film na 10
bill_clinton2

Film bardzo świetny polecam...a oscary nie rozdają za kolejny głupawy horror. Im więcej filmów sie ogląda to nie cieszą hektolitry krwi film musi mieć swoją duszę, aby wczuć sie wklimat...taki jest właśnie ten film

ocenił(a) film na 7
dzik123

Ale jego tematyka, i sposób rozwiązania problemu... coś strasznego... jest co naśladować, naprawdę. W tym roku wiele innych filmów zasłużyło na nominację do oscara.

ocenił(a) film na 10
bill_clinton2

tak to napisz tytuł tych zasłużonych filmów...czyżby teksańska masakra 2:)

ocenił(a) film na 7
dzik123

sweeney todd, american gangster, w dolinie elah tematyka tego ostatniego filmu jest niezwykle interesująca i mądra pierwsze dwa filmy są poprostu dobre! fajnie zrobione no american gangster trochę przewidywalny czego nie można powiedzieć o juno ale i tak lepszy. Mogę wymieniać dalej hmm... motyl i skafander, chlopiec z latawcem.

ocenił(a) film na 10
Kupisz14

nieważne nie przekonasz mnie do tych filmów, ale rozumie że każdy ma swój gust i ja sie z tym licze. dla mnie juno jest świetnym filmem jednym z lepszych, jaki widziałem...ale skoro ci sie nie podoba trudno...film wart obejrzenia:)

użytkownik usunięty
dzik123

Wspaniały przykład przedstawienia ignorancji ekonomicznej jako zalety. Fabuła jest prosta, bo to w sumie znośny filmik na zaśnięcie. Bogata damulka odkrywa że lenistwo jej męża nie wynika z bogactwa tylko z bezrobocia, jedno konto jest wyczyszczone, drugie zadłużone. Damulka musi więc zrobić najgorsze, by utrzymać status - pójść do pracy, a że jedyne co potrafi to narzekać na przyjęciach i wystukiwać pin karty męża, nie może liczyć na pracę lepszą niż sprzątaczka. Taką też dostaje, jednak żeby napięcie filmu nie osiągnęło poziomu wiadra z mopem, obiektem w którym damulka sprząta…