PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=804059}
5,5 36 tys. ocen
5,5 10 1 36459
3,6 30 krytyków
Jurassic World: Dominion
powrót do forum filmu Jurassic World: Dominion

i za dużo nic nowego w nim nie ma, a jeśli już jest to raczej jako niewypał. Mimo tego film jest jak najbardziej do oglądnięcia. Myślę, że jeśli będzie kontynuacja, w co wątpię, to - by uratować serię - akcję powinni umieścić na oceanie - zarówno na powierzchni, jak i pod wodą.

ocenił(a) film na 6
Filmbert

Osobiście uważam,że uniwersum Jurassic to formuła, która już dawno się wyczerpała najnowszą część oglądało mi się nieźle w kinie,ale tylko i wyłącznie przez powrót starej ekipy i tę nawiązania do oryginału Spielberga, super smaczki.
Mimo to moim zdaniem nie powinno być kolejnych kontynuacji, wszystkie 3 części World obejrzałem tylko raz w kinie i pewnie więcej do nich nie wrócę,w przeciwieństwie do trylogii Jurassic park do której regularnie wracam, szczególnie pierwsze 2 Spielberga to majstersztyk świetny klimat thriller+science-fiction,niestety World nie miał nic z tego klimatu,boli mnie fakt że poszli w stronę lekkiego przygodowego kina kierowanego dla rodzin z dziećmi, uniwersum strasznie na tym straciło moim zdaniem,ale każdy lubi co innego.

ocenił(a) film na 8
Filmbert

Moja wymarzona kontynuacja to prequel o młodym Johnie Hammondzie i jego drodze do zostania szefem In Genu oraz w finale, sklonowaniu pierwszych dinozaurów. Można by wrócić do bardziej realistycznej konwencji thrillera jak w pierwszym filmie.