Wkurzało mnie to, że części z Chrisem Prattem były takie komediowe, niepoważne. Tutaj powraca hermetyczny horrorowy świat niebezpiecznej dżungli pełnej dzikich potworów. Ok to się powiedzmy udało. Niemniej nie rozumiem idei tych zmutowanych dinozaurów... Co to ma na celu? Od kiedy normalne dinozaury nie są fajne i przerażające? Po co nam jakieś pół godzilli? Zwykły trex i raptory by zrobiły robotę.
Poza tym po co wymyślać jakieś nowe gatunki? Co to za tytanozaur? Taki ogon miał diplodok co źle brzmi ta nazwa czy o co chodzi? Nazwy dinozaurów nie są objęte copyrightem...
W tym uniwersum dinozaury poprostu sie przejadły ludziom bo były w sumie dostępne wszędzie. Ludzie sie do nich przyzwyczaili jak do psów i kotów dlatego zaczęto pracować nad mutacjami zeby stworzyć coś nowego itd. Co do dżungli pełnej niebezpiecznych potoworo no niby sie udało ale jakoś bohaterowie sobie nic z tego nie robią.chlopak idzie sie odlac pol kilometra od "obozu" i tylko fuksem nie ginie.
No trudno się z Tobą nie zgodzić, ale jak zobaczyłem tego skradającego się raptora, to odżyły fajne wspomnienia :). Co do zmęczenia materiału dinozaurami to faktycznie wspominano o tym, ale kompletnie nie kupuje tego trendu... Ale fakt jest to wyjaśnione.
Ja również mam mieszane odczucia co do filmu. Z jednej strony film z serii jurassic park na którym człowiek sie wychował a z drugiej to wszystko już jest tak naciągane ze ciężko mi to kupić. Scarlett w tym filmie jest chyba tylko po to zeby przyciągnąć większą ilość widzów. Jakby za nią gral ktoś inny nic by się w filmie nie zmieniło. Szkoda ze tak mało t-rexa oraz raptorow ale z drugiej strony chyba bym nie zniósł walki tyranozaura z tym z wodoglowiem tak więc dobrze ze go oszczędzili. Z drugiej strony jestem ciekawy jak taki mutant przeżył 17 lat? Bo takie dziwadztwa genetyczne maja małe szanse na długie życie to raz a dwa przy takiej masie jaka on posiadał to przez te 17 lat powinien zjeść wszystko co było na wyspie lub co nie potrafiło uciec
Mi ten wielki mutant kojarzył się z alienem z 4 części co był hybrydą aliena i człowieka XD. Takie skojarzenie miałem haha