Mam takie pytanko, na ile to jest możliwe, że w JWFK zobaczymy potomstwo Rexy, albo innego tyanozaura?
Jake Johnson (Lowery Cruthers) prawdopodobnie będzie w JW:FK. Choć może być to błąd w broszurce Universalu. Jak dotąd nigdzie indziej nie było potwierdzone, by jego postać pojawiła się w sequelu. Zastanawiające jest najwyżej to, że w broszurce ten prawdopodobny błąd występuje 2 razy.
http://jurassicoutpost.com/official-one-pager-suggests-jake-johnson-reprising-ro le-jurassic-world-fallen-kingdom/
Tutututututu!
Według notki prasowej udostępnionej przez Universal na stronie EPK.TV w obsadzie "Upadłego Królestwa" znajduje sie znany z poprzedniej części filmu Jake Johnson, czyli techniczny Lowery. Na tą chwilę nie wiadomo, czy tak jest na serio (Jake swego czasu zaprzeczał angażowi), czy ktoś z Universal się po prostu pomylił, tym niemniej sprawa ciekawa:
http://jurassicoutpost.com/official-one-pager-suggests-jake-johnson-reprising-ro le-jurassic-world-fallen-kingdom/
Eeej, ja byłem pierwszy! :P
Aktualizacja:
Okazuje się, że to był błąd z strony Universalu. Wytwórnia wystosowała korektę broszury. Nie będzie Lowery'ego w nowym filmie.
Trochę szkoda, liczyłem na cameo a'la spotkanie z Malcolmem "czytałem pana książkę. Miał pan rację, chaos eskaluje w zatrważającym tempie". Albo Malcolm do Loweryego: "Nie, przepraszam, mam dziewczynę w San Diego..." [badum-tsss]. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na Twitterze znalazłem ciekawe zdjęcie. Możliwe, że związane w 100% z faktycznym planem zdjęciowym Fallen Kingdom. Potencjalny spoiler dla co poniektórych.
https://twitter.com/r_jovinski13/status/921150252740116480
Na stronie filmu JW2, jest wypowiedz Goldbluma odnośnie swojej roli...Ponoc jest tak krotka, że aktor zastanawia się czy jego nie wytna po prostu....
liczyłem na Goldbluma jak nigdy - zapowiadała się jakaś dłuższa rola, ale cóż - zobaczymy..
On tydzień spędził na planie w Londynie. Plan w Londynie to pierwszy i ostatni segment filmu (środek to plan na Hawajach). Zważywszy, że jego rola to najprawdopodobniej tylko dialogi (nie ma póki co żadnych wzmianek o kaskaderach / dublerach dla niego), to naprawdę nie jest to aż tak mała rola - wszystko zależy od montażu. Laura Dern w JP3 pojawiła się w raptem 5 scenach - większość na początku i jedna pod koniec. Wiecie ile miała dni na planie? 1.
Mając do dyspozycji dialog i aż 5-7 dni zdjęciowych można zrobić naprawdę dużo.
Nie jest to związane z newsami o JW 2, ale znalazłem ciekawy artykuł dla tych, którzy kłócą się, że Park Jurajski powinien się nazywać Parkiem Kredowym z powodu większości dinozaurów żyjących w okresie Kredy.
http://www.express.co.uk/news/science/871535/Jurassic-Park-world-T-Rex-dinosaur- steven-spielberg-hollywood
Jakby kogoś interesowalo, a myślę że będzie interesować...to 10.11 na tvn o 20:00 Jurassic World....
W muzeum historii naturalnej w LA obecni byli Chris Pratt, B.D Howard oraz... Animatroniczny młodziak triceratopsa. Aczkolwiek jego rogi wyglądają co najmniej dziwnie. Info z konta aktorki na Twitterze.
Tutaj wspomniane zdjęcie: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2075803769143778&set=gm.504273986609294& type=3&theater&ifg=1
Coś wiadomo z trailerem ??Naekranie.pl ostatnio wyczytałem że ma dopiero wejść 13 grudnia....Zero info nic o filmu w sieci, ładnie tworcy gnebia nas fanow....
Ogólnie mam wrażenie że odkąd zdjęcia zakończyły się w lipcu, od tego czasu jest straszna posucha w newsach. Jakieś szczątkowe informacje odn fabuły, ale z materiałów promocyjnych to prawie nic (poza bardzo fajnym zwiastunem gry). W sumie logiczne - mieliśmy wycieki z planu i partyzanckie zdjęcia z przyczajki, a dopiero teraz, po pierwszym zwiastunie, ruszy prawdziwa lawina newsów ;) Co do trailera to nie wiadomo, w kinach ma być 13 grudnia, ale w sieci pewnie pojawi się wcześniej, obstawiam 24 listopad.
NO oby...bo naprawdę upadle królestwo ...trzymany jest w tajemnicy aż to już frustruje
teraz będzie pewnie posucha jeśli chodzi o newsy - wytrzymajmy jeszcze 2 tygodnie do pierwszego zwiastuna ;) liczę na coś mniej kolorowego i bardziej mrocznego niż JW i chciałbym obejrzeć zwiastun nie zdradzający w większości fabuły, ale to chyba już wymarły gatunek ;) Zwiastun TV i kinowy z grudnia mogą się trochę różnić - podobnie było z JW
Z tego, co wiem film ma wizualnie wyglądać jak jedyne do tej pory oficjalne zdjęcie. Tzn oszczędne światło i "ziarno" na kliszy.
Tak jak kolega powyżej powiedział: zwiastun w sieci najprawdopodobniej pojawi się 25 listopada.
Pytanie nie związane z nadchodzącym filmem, ale z częścią 3 oryginalnej trylogii. Mianowicie, skąd i kiedy wziął się Spinozaur? W pewnym momencie dr. Grant mówi że Spinozaur nie był na liście InGenu. Czyżby oznaczało to, że Spinuś był jedynie wypadkiem przy pracy? A może była to pierwsza hybryda InGenu? Napiszcie co sądzicie :)
W sumie dziwne jest to, że udało im się zrekonstruować spinozaura, a nie umieścili go w parku na Nublar. Zamiast jego były tan baryonyx i suchomimus.
Prawdopodobnie dlatego, że Spinozaur, jako młody dinozaur, mógł nie mieć jeszcze żagla i mógł być pomylony z Barionyksem lub Suchomimem
Teraz już raczej, aby wyjść z twarzą Universal będzie mówił, że to hybryda, bo rekonstrukcja Spinusia z 2001 bardzo się różni od wyjątkowo kompletnego szkieletu, który znaleziono w roku 2014 od kształtu żagla zaczynając a na sposobie lokomocji kończąc. Spinozaur z JP3 okazał się być tak niezgodny z mezozoicznym pierwowzorem jak Dilofozaur z kołnierzem a la agama. Ponadto przed śmierciąHammonda Ingen na Sornie nadal eksperymentował z tworzeniem nowych gatunków, bo przecież John miał jeszcze wizję, że uda mu się otworzyć drugi Park i w nim chciał mieć inne dinozaury niż te, które były na Nublar, np pachycephalosaurusów nie było na Nublar, ale pozostało tajemnicą jakie gatunki zostały ożywione zanim w Sornę uderzył huragan Klarysa.
Sorna to przecież wyspa która była "wylegarnia" dinozaurów.Potem jak podrosly miały być przetransportowane na nublar do wybiegow....Niewiem skad masz info o huraganie klarysy, jak rzekomo w filmie uderzyl w Nublar , nie w Sorne....
Mowa o huraganie na Sornie jest na początku TLW:JP przy rozmowie Hammonda i Malcolma.
Wg oryginalnego scenariusza huragan Clarissa uderzył w Isla Sorna 2 lata przed wydarzeniami w drugim filmie, i około 2 lata po wydarzeniach z pierwszego filmu. Hammond mówi wtedy:
"About twenty-four months ago Hurricane Clarisse wiped out Site B."
Ciężko stwierdzić, dlaczego w filmie zdecydowano się zmienić tę kwestię. Być może Spielberg chciał zrobić tutaj bardziej luźną lukę i tym samym miejsce dla ewentualnego prequela toczącego się ewentualnie w innym czasie. Ja dla przykładu dość długo wierzyłem, że ten huragan zniszczył Isla Sorna przed wydarzeniami z pierwszej części, lub że był to ten sam huragan, który w swojej "łagodniejszej" formie nawiedził Isla Nublar w Jurassic Park.
Tutaj można poczytać różne teorie i fakty na ten temat po angielsku:
http://jurassicpark.wikia.com/wiki/Hurricane_Clarissa
Nie wiadomo. Możliwe, że to wyjaśnią w Jurassic World: Fallen Kingdom. Ewentualnie JW 3 lub jakiś komiks, a może nawet serial.
Przydałaby się taka seria, gdzie pojawiłyby się wątki nie poruszone w filmach, albo tłumacząca nie dociągłości fabularne, czy np. pojawienie się spino, akcja podczas budowy drugiego parku, kataklizm na Isla Sorna lub wyprawa nieznanych dotąd łowców przygód (coś w stylu Richarda Levine z TLW)
Ja bym chętnie widział grę (coś jak miks nowego Tomb Raider z Alien:Isolation), gdzie wcielamy się w rolę Erica przez 8 tygodni buszującego po Isla Sorna. Byłoby to dobre uzupełnienie luk fabularnych. Ale marzenia te są niestety nierealne.
Nie potwierdza to niby oficjalnej daty premiery zwiastuna Jurassic World: Fallen Kingdom w internecie, ale nastraja pozytywnie, że w to święto dziękczynienia będzie w końcu pokazany.
https://twitter.com/colintrevorrow/status/930448162229235712
Myślę, że jeszcze w listopadzie będziemy mogli go zobaczyć.
Swoją drogą, to promocja Infinity War - główny konkurent filmu - też jakoś teraz powinna wystartować.
Niestety. Przed początkiem grudnia nie zobaczymy jednak trailera Jurassic World: Fallen Kingdom. Wystartował konkurs, jedynie dla obywateli Meksyku, w którym 150 zwycięzców ma zobaczyć ten trailer 1 grudnia przedpremierowo. Premiera ogólnoświatowa z kolei będzie prawdopodobnie około tydzień później.
Pozostaje pytanie, w jaki sposób szczęśliwi wybrańcy będą w stanie obejrzeć ten trailer przedpremierowo? Dostaną linka na maila, czy Universal zaprosi wszystkich do sali projekcyjnej w Meksyku i im go puści po uprzednim podpisaniu klauzuli poufności oraz przeszukaniu w poszukiwaniu pluskiew i kamer? :D
http://jurassicoutpost.com/jurassic-world-fallen-kingdom-trailer-launching-decem ber-1st-contest-see-early/
No nie! Liczyłem, że trailer (chociażby teaser trailer) zostanie ujawniony w internecie 25 listopada! Teraz czekać 26 dni :(
A co to w Meksyku najwieksi fani serii Jurassic Park/World???na świecie??Czy producenci po prostu sa przeciwni Trumpowi i jego nie checi do Meksykan??i się politowali nad nimi i dostają w prezencie prapremiere???
@Raptosaur mnie uprzedził, zatem napiszę coś innego:
Jak donosi jeden z fanów, który wczoraj miał okazję porozmawiać osobiście z JA Bayona w Londynie, w filmie ma być "więcej krwi, blizn i mniej polegania na dinozaurach z CGI".
https://www.instagram.com/p/BbnC-vuAJth/
PS. niektórzy zastanawiają się, czy ten meksykański konkurs to przypadkiem nie ściema.
Jeżeli ściema to założenie z trailerem w okolicach Święta Dziękczynienia jest aktualne. Co oznacza bombę w przeciągu paru dni ;)
Na dwoje babka wrozyla. Ja po cichu mam nadzieje, ze za tydzien dostaniemy chociaz stopklatki.