PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=758909}

Jurassic World: Upadłe królestwo

Jurassic World: Fallen Kingdom
2018
6,0 76 tys. ocen
6,0 10 1 76412
4,7 39 krytyków
Jurassic World: Upadłe królestwo
powrót do forum filmu Jurassic World: Upadłe królestwo
ocenił(a) film na 10
nevler

Nie wierzę że w czwartek będzie trailer...Druga część zapowiada się kapitalnie, czuje ze zakonczy się dość kontrowersyjnie, w napieciu by czekać na trzecią część...Sadze również że może przebić jedynkę z 2015....Tak więc myślę że jeszcze nas potrzymaja w nie pewności i trailer dopiero od 13.12 będzie dostępny online....eh

ocenił(a) film na 9
nevler

Co do samej premiery to myślicie, że załapiemy się na początek czerwca jak większość Europy czy 22.06? Nigdzie nie umiem znaleźć info w tym temacie

użytkownik usunięty
dudifoster

W Polsce premiera ma być 22 czerwca

ocenił(a) film na 9

Nie, wg strony polskiego dystrybutora wciąż figuruje 8 czerwiec.
http://www.tylkohity.pl/filmy/jurassic-world-upadle-krolestwo-128

użytkownik usunięty
Raptosaur

No nie wiem...

ocenił(a) film na 9
Dawid0126

Ludzie! Jest! Wygląda to na teaser teasera trailera, ale z oficjalnego źródła:
https://twitter.com/colintrevorrow/status/933364285446729733

Czyli w Fallen Kingdom będzie retrospekcja z czasów sprzed incydentu w Jurassic World, gdy jeszcze Blue i inne raptory były małe.

Ale co to oznacza dalej? Gdzie i kiedy będzie pełny trailer?

ocenił(a) film na 10
Raptosaur

I to mi sie podoba...;)

ocenił(a) film na 10
Raptosaur

Piatek, sobota??? Stawiam na 2,5 minuty chociaż trailera?;)

ocenił(a) film na 9
FanJurajska

Może jutro dadzą jakiś 30 sekundowy teaser

ocenił(a) film na 10
dudifoster

Trevorrov mówił w wywiadzie że FK będzie czerpalo info dużo zksiazki Crichtona. W tym filmiku z Blue, od razu mi się przypomniał fragment jak Tim bawił się z małym raptorem ...

ocenił(a) film na 10
FanJurajska

Dokladnie, podobał mi sie też motyw gdzie raptory próbowały przedostać sie na stały ląd statkiem

ocenił(a) film na 8
Raptosaur

To raczej dziecko Blue, a nie mała Blue. Ubiór i wygląd Owena + prawdopodobne miejsce "zdarzenia" wskazuje na opuszczone Visitor Center ;-)

ocenił(a) film na 7
panr

Niby tak, ale jak się przyjrzeć temu muralowi to nie pokrywa się z tym że starego Visitor Center. A przynajmniej z częścią, która znamy.

użytkownik usunięty
Raptosaur

Mnie to wygląda na jakieś nagranie sprzed Jurassic World, które Owen i Claire mogą w filmie udać się do ruin drugiego parku i znaleźć to nagranie.

ocenił(a) film na 10

Albo właśnie tam Owen znajdzie potomstwo Blue....chociaż mogą mylić te ochraniacze na rękach i widoczne pazury na nich...więc obstawiam retrospekcje przed jw ukazana w fallen kingdom ....może być ich więcej;)

ocenił(a) film na 9
FanJurajska

Sposób nakręcenia tego ujęcia (trzęsąca się kamera, dziwne najazdy zoomu) sugeruje raczej, że to może być nagranie z czasów sprzed incydentu w Jurassic World. Zapewne akcja ma miejsce w 2012 lub 2013 roku, gdy projekt IBRIS mający na celu oswojenie raptorów dopiero zaczynał. Przynajmniej wnioskując po stronach wiralowych takie mam wrażenie.

ocenił(a) film na 10
Raptosaur

Wydaje mi sie ze dużo może być powrotow do przeszłości...do przeszłości zwiazanej z Jurassic World...Ale każda taka scena będzie zaczerpnieta tak mi się wydaje z ksiazki Crichtona....

ocenił(a) film na 10
FanJurajska

Jeszcze jedno wyżej kolega Marek napisal o fragmencie zraptorami ...o ich ucieczce z wyspy...pytanie teraz czy oprocz blue sa inne raptory na wyspie....Wydaje mi się że tak...i teraz podczas ewakuacji.nublar może z nimi dojsc do ladnej akcji na ktoryms z pokladow statkow ktore je beda stamtąd wywozic...Choć z drugiej strony wydaje mi.się że w fk mogą dominowac te Indoraptory niż normalne..naturalne Co mi sie za bardzo nie podoba....

użytkownik usunięty
Raptosaur

O tym właśnie też mówiłem na YouTubie :)

Przeoczyłem jakoś Twój kanał. Zapodasz link?

użytkownik usunięty
nevler

Nie na moim kanale, ale pod filmikiem jakimś

ocenił(a) film na 10
Dawid0126

Po dzisiejszym filmiku z mlodym blue hmmm... pomyślałem sobie - nigdy wcześniej nie byłem zazdrosny o dinozaura :)
W końcu jest!!!!!!!!

ocenił(a) film na 4
Dawid0126

Możliwe jest też, że jest to tylko i wyłącznie filmik promocyjny nie związany z fabułą

ocenił(a) film na 7
Dawid0126

No to 6 sekund z małym raptorem obejrzeliśmy. Póki co spotkałem się z takimi interpretacjami materiału:
1. Fragment kampanii "Isla Nublar Rescue Mission" który jest częścią promocji na zasadzie podobnej do Masrani Global i nie wejdzie do filmu.
2. To materiał archiwalny projektu IBRIS, w ramach którego tworzono Raptory - tutaj jest to mała Blue. Miejsce to jakaś wylegarnia, której ściany ucharakteryzowane są na dżunglę. Materiał ten może być oglądany jako taśma - np podczas sceny w sądzie, która ma znaleźć się w filmie.
3. Blue doczekała się potomstwa bardzo podobnego do niej. To rodzi pytania czy stała się partenogenetyczna (sama się zapłodniła), czy też na wyspie są też jakieś inne Raptory. Jeśli tak, to albo Delta/Echo przeżyła, albo mimo wszystko istnieje jakaś dzika populacja. W każdym razie ten punkt wpisuje się w motto filmu - "Life finds a way".

Z innych rzeczy:
- być może dostaniemy jeszcze kilka takich krótkich zajawek przed trailerem
- nowa data trailera to prawdopodobnie 7 grudnia
- na styczeń planowane są dokrętki. W Anglii

ocenił(a) film na 10
Cohonez

Takie małe pytanie, skąd wy wiecie że Blue to samica???Tak nie jest, jedyna samica jest Delta....Nie pamiętam by Owen o Blue gadał w formie zenskiej....

ocenił(a) film na 10
FanJurajska

EDIT: ok już wiem...nie było tematu...

Cohonez

Ostatnia informacja naprawdę fatalna. Nie chodzi o sam fakt nowych scen, bardziej o to że że któremuś z producentów (włączając Universal) coś się nie spodobało w finalnym produkcie i teraz trzeba coś pozmieniać. Co innego przedłużenie zdjęć w lipcu, a co innego dokrętki przed premierą. To nigdy nie wróży nic dobrego.

ocenił(a) film na 9
nevler

Z drugiej strony być może to dokrętki na promocję viralową. Nigdzie nie było informacji o skali tych dokrętek.

ocenił(a) film na 4
nevler

Albo potrzebują jakichś scen z zimowym otoczeniem

ocenił(a) film na 7
nevler

Ja myślę, że na tak krótko przed premierą to to będą jakieś bardzo małe sceny. Ale skoro w UK to pewnie będą pochodziły z początku lub końca filmu. Jako ciekawostka dodam, że Jurassic World też miało dokrętki - jedna z dokreconych scen to koza w wybiegu Rexy.

Cohonez

Jeśli tak to spoko, po prostu przyjąłem gorszą opcję ;) Może być to faktycznie zimowe ujęcie lub coś w studiu. Wszystko byle nie gruba ryba, której nie spodobała się wizja reżysera i teraz trzeba poszlachtować film.

użytkownik usunięty
nevler

Też na to liczę

ocenił(a) film na 7
nevler

Może mieć to też związek z faktem, że jeszcze na poziomie scenariusza zmieniono zakończenie. Ale to moje gdybanie.

ocenił(a) film na 10
Dawid0126

A slyszeliscie może to fajna kompozycja:
https://m.youtube.com/watch?v=qTFiaxA26rA

ocenił(a) film na 4
marek36_filmweb

Oficjalne?

ocenił(a) film na 10
zdanowicz_bartek

Brzmi dobrze i oryginalne ale czy to jest jeden z soundtrackow, nie mam pojęcia :/

ocenił(a) film na 10
marek36_filmweb

To raczej fan - made

ocenił(a) film na 9
marek36_filmweb

Definitywnie fan-made. Brzmi świetnie, komponuje w sobie kilka znanych z TLW:JP i JP motywów. Jednak jest jeszcze zdecydowanie za wcześnie na to, by jakiekolwiek materiały odnośnie soundtracków wychodziły. Ba, nie są one jeszcze nawet skomponowane. Muzyka powstaje zazwyczaj w końcowych etapach post-produkcji. Ponadto kompozytorem muzyki w tej części ma być ponownie Michael Giacchino.

użytkownik usunięty
Dawid0126

https://youtu.be/LFD6dalyYIc
;)

UWAGA SPOILERY!

Gość, który mówi w filmiku (nazywa się BestlnSlot) dowiedział się z jakiegoś źródła, że:
- mały Welociraptor z Owenem na filmiku to mała Blue, nie jej dziecko
- Indoraptor będzie w filmie (jak i również Stygimoloch. Niestety nie było żadnej wzmianki o Barionyksie i Karnotaurze. Liczę na to, że te dwa dinozaury pojawią się też w filmie.

ocenił(a) film na 9
Dawid0126

Nie jest to może jakiś specjalny i cokolwiek znaczący news, ale Colin Trevorrow oraz JA Bayona sobie żartują razem z fanem na Twitterze odnośnie tego, co obejrzeć w TV.
https://twitter.com/dobrewski/status/934770424000536576

ocenił(a) film na 10
Raptosaur

Z kolei na koncie instagram jurassic world 2018 , nie wiem czy to oficjalne, admin udostepnil soundtrack trailera...Wyzej już ktos tam dodal na forum ten utwor...Admin również napisal ze teailer 7 grudnia będzie do obejrzenia....

ocenił(a) film na 10
FanJurajska

Jest tez fanmade z malym indominusem, czyżby Tak wygladal ten twor indoraptor??;)

ocenił(a) film na 10
FanJurajska

To ja dodalem ten utwór ale sam nie wiem co o tym myśleć kompozycja bardzo dobra, część pisze że to oficjalne a czesc że fan-made, trzeba poczekać do tego 7 grudnia aż cześć sie wyjasni. Wiadomo na sto procent jednak że tym razem nie zabraknie błyskawicy i deszczu z czego jestem bardzo zadowolony :)

ocenił(a) film na 4
Dawid0126

Mam pytanie,
Czy 3 część Jurassic World będzie ostatnią z serii Jurassic Park/Jurassic World? Skończy się na 2 trylogiach?

ocenił(a) film na 9
zdanowicz_bartek

Tak, przynajmniej jak na razie nie ogłoszono planów na coś więcej. Zapewne kwestię decyzyjną będzie miał w tej sprawie box office dwóch pozostałych filmów trylogii Jurassic World.

Osobiście mam nadzieję, że powstanie co najmniej jeden spin-off serii bądź prequel, który mógłby ukazać szerzej niektóre wątki wspomniane w poprzednich filmach.

Dawid0126

Pierwszy zwiastun w czwartek 30 listopada ; )

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Czekam z niecierpliwością :)

BarryGDZ

Ehh jednak fake, więc czekamy do 7 grudnia ;)

użytkownik usunięty
Dawid0126

Ciekawe czy zobaczymy Isla Tyrannus?

ocenił(a) film na 10

A co to takiego?