Just Dance - Tylko taniec!

Make It Happen
2008
5,8 22 tys. ocen
5,8 10 1 21771
3,3 3 krytyków
Just Dance - Tylko taniec!
powrót do forum filmu Just Dance - Tylko taniec!

Ten film jest świetny :) Kto chce pooglądać fajne wygibasy i ma niedosyt po You Can Dance! to jest film dla niego.

Miho_6

No cieszę się, że ktoś ma podobne zdanie do mnie. To jest bardzo pozytywny film, nie wiem o co wam chodzi ludzie...Super muza, super taniec...Polecam.

ocenił(a) film na 9
uccellino

obejrzalam Sample i mam zamiar obejrzec ten film (juz nie moge sie doczekac) :)

ocenił(a) film na 1
meredith21

Ja uwielbiam You can dance, ale ten film to dla mnie tandeta!

uccellino

Ja już się nie mogę doczekać :DDD Kocham takie filmy, a za ycd już się stęskniłam. Muszę sobie gdzieś zoabczyć tańczących ludzi :)

ocenił(a) film na 6
uccellino

Film moze i sympatyczny jednak nie mozna go oceniac w kategorii filmu o tancu. Tak naprawde to "uklady" w filmie nie maja duzo wspolnego z prawdziwym tancem. Nawet ostatnia scena.. Mozecie sie nie zgadzac (nie jestem ekspertem), ale ktos kto ma pojecie o tancu, jego elementach na pewno sie ze mna zgodzi. Poruszac sie w rytm muzyki nie znaczy tanczyc.

ocenił(a) film na 10
mrozek86

A ja myślalam że chodzi dokladnie o to, żeby poruszać się z rytmem :P

Ale wiedze że pan "nie jestem ekspertem" wie lepiej :-)

ocenił(a) film na 6
Miho_6

Obejrzyj amerykanska edycje "So You Think You Can Dance" to bedziesz wiedziala jaka jest roznica miedzy "mover" a "dancer". Obejrzysz, posluchasz wypowiedzi jury, choregorafow i mozemy gadac. A skoro chcesz juz mnie przekonac to podaj scene i wymien choc kilka uzytych figur tanecznych.. ;)

mrozek86

Filmu nie widziałam, ale zadziwiają mnie Twoje teorie na temat tańca. Przecież nawet bezruch stanowi jego formę...
Obejrzyj jakiś spektakl teatru tańca, to będziesz wiedział, że najważniejsze są emocje i przekaz ;)

Miho_6

Uwielbiam taniec ;* Więc na pewno wybiorę się do kina ;]]

Miho_6

Super film, dużo dużo pozytywnej energii, jak to zwykle bywa, gdy się dużo tańczy. Polecam :)

Miho_6

Film jest genialny, a naajlepsza jest muzyka :D

ocenił(a) film na 7
warka_22

Mi osobiscie mi sie bardzo podobal ten film ja mu dałem -8/10 przyjemnie sie go oglodalo i nie przynudzal tak bardzo ,minusem jest to ze film jest przewidywalny -juz w połowie filmu wiedzialem jak sie skonczy film z ta szkoła tanca :P

Miho_6

No i o to właśnie chodziło! Dużo dużo tańca i jeszcze więcej muzyki. Sama treść mnie osobiście nie interesowała :P. Daję 9/10.

Miho_6

tym co pytają sie o co nam chodzi tym co się nei podobał, to przeczytaj mój temat, gdzie dałem ocenę 6.5, wymieniłem pozytywne cechy i negatywne, nei przecze film mi się podobał, ale w żadnym wypadku nei można powiedziec, ze był świetny, na to miano zasługuje tlyko Step up 1 i 2

ocenił(a) film na 2
michal9o90

Jak dla mnie dno 2/10
argumenty:
1 strasznie schematyczny , wszystko przewidywalne , takich filmów było xxx
2 muzyka , jak dla mnie słaba i tandetna ,dico polo tylko w anglojęzycznym wykonaniu
3 główna aktorka nie umie tańczyć
4 żadnej śmiesznej sceny
5 brak jakiś niezłych tekstów , ciętych dowcipów itp

kontrargument , całe szczęście że film na polskich ekranach nie jest z dubbingiem, dlatego 2/10

Także film raczej tylko dla osób które lubią taniec nowoczesny itp , przeciętny zjadacz chleba raczej nie polubi takiego kina.

niech ktoś nie próbuje porównywać tego do dirty dancing , bo DD to klasyka pełną parą , którą można oglądać wiele razy bez zmęczenia.

pozdrawiam

Miho_6

Ja tam uważam, że film jest extra! Po ostatnim Step up 2 miałam lekki niedosyt, że trochę go spartolili, ale Just dance trzyma formę :) Film jest inny niż Step up, oczywiście jak to wszystkie filmy tego typu, trochę naiwny, ale ogląda się go miło, lekko i przyjemnie. Naprawdę miłe zaskoczenie i stawiam 9/10.

marrengo

No ja też się zawiodłem na Step up 2, ale na szczęście ten film jest dużo fajniejszy.

darofalko

Popieram popieram, Just dance jest lepsze od Step up 2 i to wiele.

Miho_6

Ja myślę, że film może się podobać. Mnie przypadł do gustu. Główna bohaterka jest fajną dziewczyną, dobrze tańczy, ale też dobrze gra swoją rolę. Całość wyszła bardzo sympatyczna.

Miho_6

Film jest bardzo pozytywny, w sam raz na zimowy wieczorek we dwoje, bo powinien się spodobać i dziewczynom i chłopakom. Polecam.

Miho_6

A mnie się też podobał :) Co prawda motyw ze szkołą tańca nieco wyświechtany, ale za to ciekawy pomysł z tym nocnym klubem, gdzie tańczą po prostu piękne dziewczyny, na które miło się patrzy i nie muszą się rozbierać. Poza tym głowna bohaterka ma oprócz tego jeszcze trochę oleju w głowie. Ogólnie miło się oglądało, ładne buzie, ładny taniec, brak wulgaryzmów, rywalizacji gangów czy innych bzdur, tylko przyjemna historia w dobrej oprawie. Polecam.

Miho_6

Moim zdaiem film całkiem niezły, aczkolwiek niczym szczególnym się nie wyróżniał na tle poprzednich produkcji `tanecznych`.
Muzyka taka sobie-ale to kwestia gustu, ja poprostu wolę bardziej arabskie i orientlne klimaty, we wszystkich aspektach zycia, więc ta techniawa nie dla mnie. Taniec `nowoczesny` też nie dla mnie. Elementy burleski w tym klubie były niezłe, ale do Dity im daleko ;)
Owszem, miły film, taki 'do oderwania' , ale nic pozatym.

petite_amie

a co do tej osoby co woli bardziej arabskie i orientalne klimaty (petite-amie)to może lepiej niech się wypowiada skoro i tak nie wnosi(napisze) nic interesującego,a swoje zdanie niech wypowie na forum dotyczącego tego co lubi

Miho_6

Najlepsze sceny to tańczące dziewczyny w klubie :D Panowie - musicie to zobaczyć! :D

Miho_6

Widziałem ten film wczoraj i faktycznie można śmiało go polecić. Wszyscy, którzy lubią takie filmy powinni być zadowoleni.

pingpongowiec

Śmiało to można polecić tylko sobom którzy interesują się tańcem, ja się interesuje i tak jak w moim temacie pisałem, film jest kiepski i nie gadajcie, ze jest dobry z osobistych powodów, film oceia się nie tylko za to, że ci się podoba.

Po pierwsze aktorsko beznadziejny, muza słaba, wszsytko cały czas sie dzieje wokół głównej bochaterki, nudny monotonny i przewidywalny,

I prosze nie mówić, że dobry pomysł mieli z tym klubem, bo tego nie można nawet azwać pomysłem, co prawda właśnie to mi się podobało, ale ja oceniam film nie z subiektywnego puntu widzenia, tylko, obiektywnego, oceniam całokształt pracy twórców, a prawdą jest, że co drugi serial amerykański pokazuje biedą dziewczynę ze wsi w ogromnym mieście, i nie ma się gdzie ona podziac, to przygarnia ją klub.

Więc, prosze mi nie gadać tu o pomyśle, bo cały film został wyświechtany, wszystko jest pościągane albo z seriali albo ze starych filmów tanecznych.

michal9o90

co do twoich słów,muszę się z nimi nie zgodzić
to komu film się podoba to jest kwestią gustu i niczego więcej,dla mnie nie ma znaczenia kto w nim gra,i niestety twoje słowa są g**o warte

ana_kama

heh nie znasz się to nie wypowiadaj się, powiedz tak krytykom to jesteś skończona/ny, jak już powiedział film ocenia, się za całokształ a nei za to czy się podoba, może mi się nei podobać naprzykład horror, bo anprzykład nielubie takich filmów, ale nie moge mówić, że jest beznadziejny, bo naprzykład Zejście jest świetnym filmem, albo naprzykład Underworld 1 i 2.

Moge powiedzieć, że nie lubie filmów przygodowych ale nie mogę powiedziec, że Narnia, harry potter, czy naprzykład tak banalny film jak W pustyni i w puszczy jest beznadziejny, bo są świetne, mają wile plusów.

Tak samo step up, moze się jednym podobać innym nie, ale film, ma charakter, zarówno aktorsko, fabularnie jak i wizualnie jest świetnie zrobiony, czego nie można powiedziec o just dance, wychodząc z kina po prostu nie miało sie żadnych odczuć, tak jakbym ogladał telewizje a nie był w kinie. Film jest średniakiem 6.5/10.

ocenił(a) film na 2
michal9o90

ana-kama - może nie ważne KTO gra w filmie , ale napewno ważne JAK gra , mysle że oto chodziło Michałowi , a nie ukrywając cała obsada gra słabo , nie wyróżniają się niczym podobnie jak cały film. Uważam że film powstał tylko dla pieniędzy , bo ostatnio takie produkcje są modne i jest to dobry materiał na zarobienie szybkiej kasy , bo nie wierzę w to że ten film powstał w innych celach, owszem może się niektórym osobom podobać (wola gustu) ale sam w sobie nie wnosi niczego nowego i jak dla mnie jest zwykłym komercyjnem gniotem.

a swoją drogą lepsze talenty taneczne widziałem w eliminacjach do Mam talent na TVN.

pozdrawiam i życzę wesołych świąt

Latura

Ogólnie film bardzo słaby. Cienka gra aktorów. I zgadzam się z powyższą wypowiedzią, że ten film absolutnie nic nie wnosi. A fabuła to poprostu istny koszmar jak dla mnie, totalnie schematyczna i tak bardzo oklepana, że nic gorszego już chyba znależć nie mogli. Oglądając ten film męczyłam się strasznie, ale skoro już zaczęłam, to i skończyć go chciałam i, o dziwo, udało mi się jakoś dobrnąć do końca. Chociaż nie wykluczam, że niektórym mógł się podobać, choć ja do tej grupy zdecydowanie nie należę.

Pozdrawiam.

Latura

Latora dosłownie o t mi chodziło i zgadzam się w 100% z twoją wypowiedzią i wypowiedzią poniżej ann037 film nic szczególnego nie wnosi!! I jak juz pisałem co drugi serial amerykanski ma podobną fabułę.

Miho_6

Miałam okazję obejrzeć i polecam. Chyba najfajniejszy tego typu film zaraz po Step up 1 :)

Miho_6

czy ja wiem.. ja poleciłabym Step up i Step up 2 a nie Just dance. ;)

Miho_6

A mnie tam się podobał, nie wiem o co wam chodzi. A co niby ambitnego mogli tu wymyśleć? Przecież wszystkie te filmy o tańcu są tak samo oklepane :) Ja tam wiedziałem czego się spodziewać i tak też się stało. Uważam, że dużym plusem jest dobra muzyka i dobrze grająca dziewczyna. Przecież o to chodziło, że ona nie jest jakąś super tancerką, tylko właśnie miała się dostać do szkoły tańca i się uczyć. Film miał pokazać, że warto mieć marzenia i że gdy się bardzo chce to się spełnią. Moim zdaniem jest jak najbardziej ok. I też uważam, że lepszy od naciąganego Step up 2.

Miho_6

DOkładnie film wysmienity polecam wszyskiym fanom kina tanecznego

ocenił(a) film na 6
magda1234568790897656545

DO Darofalko : Ze niby Step up 2 jest gorsze od just dance :| ?? ty chyba tak twierdzisz po ogladales same zwiastuny ... Film klapa i nie ma co go porownywac do Step Up ow.

użytkownik usunięty
Miho_6

film był beznadziejny.. nie pamiętam kiedy coś tak słabego oglądałam.. prawie zasnęłam w połowie.!

ocenił(a) film na 2

niektórym osobom to dystrubutor filmu chyba sypnął siano żeby pisały tak cudowne komentarze . Można zrobić fajny film o tańcu , ale Just Dance jest totalnym niewypałem.

ocenił(a) film na 4
Miho_6

wiele wypowiedzi jest negatywnych na temat tego filmu.. ja daje 4/10 ( co nie ktorym sie wyda ze zawyzam ocene ) Moim zdaniem ten film jest dobry do obejrzenia w zaciszu domowym z dziewczyna badz chlopakiem przy chipsach... Nie mozna sie wiele spodziewac po filmie, po 20min filmu wiadomo co bedzie dalej i jak sie skonczy, nie bylo wielu fajnych scen,a zachowanie nie ktorych postaci jest proste do przewidzenia, co do tanca w tym filmie to pozostawiam ocenie tym ktorzy sie na tancu akurat znaja..co do muzyki...mogloby byc lepiej,(duzo komerchy), znany nam wszystkim utwor koncowy (just dance) nie zaskoczyl zupelnie... Polecam wszystkim na zimowe wieczory do chipsow ^^