Kłamstwo

Cry_Wolf
2005
6,7 11 tys. ocen
6,7 10 1 11465
6,5 2 krytyków
Kłamstwo
powrót do forum filmu Kłamstwo

Nie wiem dlaczego niektórzy porównują tutaj ten film do "Piły 1 czy 2"...
Ewidentnie mi się nasuwa w ogólnym aspekcie tytuł "Gossip"("Plotka"), no i zważywszy na nóż, zamaskowaną postać, lekkie zawirowanie co do odgadnięcia która postać zabija...do "Krzyku"...
Natomiast tak myślę z tym ze to była jednak gra...był kiedyś taki film co był podobny motyw, że jednak Ci co mieli być niby zabici, jednak żyją (było tak rzeczywiście w krzyku1 bodajże...można by tesh powiedzieć ze w "Grze" z Douglasem...ale cos jeszcze)...

ocenił(a) film na 10
Kudlaty

No więc mi też się skojażyło z piłą oczywiście ze względu na koniec wszystko się wyjaśnia w ostatnich sek filmu tak jak w pile 1 i 2 tylko film trochę nudniejszy od piły mało się dzieje

ocenił(a) film na 8
Linker

Właśnie, że w "Pile" mniej się działo, lecz było większe napięcie. Film i tak bardzo dobry, dla lubiących thrillery trzymające w napięciu do samego końca w sam raz! Polecam serdecznie. 9-/10

ocenił(a) film na 8
Linker

Właśnie, że w "Pile" mniej się działo, lecz było większe napięcie. Film i tak bardzo dobry, dla lubiących thrillery trzymające w napięciu do samego końca w sam raz! Polecam serdecznie. 9-/10

ocenił(a) film na 9
Linker

tak jakby to piła po raz pierwszy stosowała element wyjasniania wszystkiego na koniec... albo nagłej zmiany wow :) polecam poogladac troche Argento :)

Kudlaty

Mi się skojarzył koniec z "Piłą II" przez coraz głośniejszą pompatyczną muzykę, wyjaśnienie i montaż. I właśnie takie coś mi się podoba. :]