PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=519960}

Kac Vegas w Bangkoku

The Hangover Part II
2011
6,9 322 tys. ocen
6,9 10 1 322361
5,8 62 krytyków
Kac Vegas w Bangkoku
powrót do forum filmu Kac Vegas w Bangkoku

Kac Vegas w Bangkoku. No ja yebie.
Po co mi ten "Vegas" w tym tytule ? W pierwszej części jeszcze dało się to przełknąć choć nie powinno to nigdy się pojawić, ale teraz ? "Kac w Bangkoku" (a najpoprawniej "Kac II"). Czyli wychodzi na to, że "Kac Vegas" powinniśmy uznać jako jedną nazwę, czyli jako tak jakby określenie tego ich wydarzenia, no chyba, że polaczki tłumacząc to wyszli z założenia, że nie ma wcale nic nielogicznego w "Vegas w Bangkoku", dwóch miastach w jednym.

ocenił(a) film na 7
MedzikDeLow

Polscy dystrybutorzy nie spodziewali się kontynuacji, dlatego jako jedna część Kac Vegas może być bo akcja rozgrywa się w Vegas. Taka sama sytuacja jest ze Szklaną Pułapką, tytuł pasuje na upartego tylko do pierwszej części.

ocenił(a) film na 5
Michalq

jeśli ktokolwiek nie pomyślal, że będzie kontynuacja musiał być idiotą. Teraz prawie wszystkie filmy mają kontynuacje a co dopiero hiciory na których można zbić sporą kasę. Problem jest w tym, że Polskie tłumaczenia są prawie zawsze kulawe. NP jak można przetłumaczyć Captain America : The first Avenger na "pierwsze starcie" OMG. Nie zgodzę się tez z Cevasem, że tytuł Kac Vegas jest dobrze przetłumaczony. Film nazywa się KAC - i koniec, tak chcą autorzy tak się powinien nazywać - naszym tłumaczom wała do tego.

ocenił(a) film na 7
MedzikDeLow

tytuł Kac Vegas odnoszący się do 1 części jest według mnie jednym z lepiej przetłumaczonych tytułów EVER w polskim kinie! I znacznie lepszym od oryginału. Schody zaczynają się przy kontynuacji tak jak napisał Michalq. Mieli twardy orzech do zgryzienia ale faktycznie Kac Vegas w Bangkoku brzmi okropnie i jest strasznie głupi.

cevas

LUDZIE DLA MNIE W TYTULE MOŻE BYĆ : TELETUBISIE ...
TYTUŁ NIE JEST WAŻNY .. FILM JEST EXTRA

ocenił(a) film na 7
MedzikDeLow

Akurat polski tytuł dla części pierwszej był kapitalny.