Kac Vegas

The Hangover
2009
7,3 737 tys. ocen
7,3 10 1 737084
6,5 61 krytyków
Kac Vegas
powrót do forum filmu Kac Vegas

Witam, sporo mówi się na temat "raju" na ziemi jakimi podobno są stany. Nie wiem, nie byłem ale co wy o tym sądzicie? Chcielibyście mieszkać w takim Las Vegas lub LA a może NY? Jeżeli tak to dlaczego, jeżeli nie też podajcie powód. Mi osobiście podoba się tam budownictwo nowoczesne i bliźniaki, tam jest bardzo mało bloków za to jest dużo bliźniaków i to jest fajne, wygodne. Jakie są wasze spostrzeżenia?

rodrigez93

Wiadomo, dla takiego Polaka USA są oczywiście rajem, bo żyje się tam nieporównywalnie lepiej niż w Polsce, ale osobiście znacznie bardziej wolałbym mieszkać i pracować w Szwajcarii, Liechtensteinie albo chociażby w Luksemburgu. Może w Japonii. Dlaczego chciałbym mieszkać w takiej Szwajcarii? Bo tam obywatele decydują o sile państwa, każdy się liczy i każdy jest gotów bronić swojej ojczyzny. Jak to powiedział jakiś amerykański polityk, Szwajcaria obecnie jest bodajże jedyną prawdziwą republiką.

ocenił(a) film na 9
rafiraf2

z tym że szwajcaria raczej sie przed niczym nie broni, nie broniła i bronić nie będzie... xD jest to państwo NEUTRALNE...

ocenił(a) film na 8
mertro

Nie mów hop póki nie przeskoczysz, też mi się to podoba w Szwajcarii nie są w unii, czyli nie są zależni od kogoś kto będzie im mówił ile mają produkować tego ile tego, jakie mają być prawa u nich, wszystko. A wciąż są państwem silnym.

rodrigez93

mi sie bardzo podoba przyroda ameryk obu. co do samego zycia to wiadomo ze jest lzejsze. kiedys ktos napisal " Zycie w krajach zachodnich mozna porownac do plywania w basenie pelnym wody, a zycie w Polsce do plywania w basenie pelnym kisielu" I jest to swieta prawda. Bylem pol roku w Kanadzie i nie ma porownania. Jestesmy obecnie krajemz ludzmi biednymi mentalnie i wyzyskiem jak w sredniowieczu.

ocenił(a) film na 8
h4r

Mi tez podoba sie w ameryce przyroda. Bardziej na poludniu sa palmy a one kojarza mi sie z wakacjami, sloncem, oceanem. Ale natura nie jest tez taka dobra, sa huragany itp. Napewno minusem sa takze moim zdaniem owady, zwierzeta. Przypal spotkac w swoim domu pajaka wielkosci reki, albo weza gdzies w lesie.

ocenił(a) film na 8
rodrigez93

Jak już tam mieszkać to nie w dużych miastach bo nie bezpiecznie.Ja tam osobiście teraz siedzę w Hollandi i nie narzekam.

ocenił(a) film na 7
rodrigez93

W USA jest super, ale jeszcze zależy w jakim mieście, bo np. w Miami jest więcej Kubańczyków, Haitańczyków i innego cholerstwa niż w ich rodowitych krajach przez co spokojnie wieczorem po ulicy możesz nie przejść.
W Nowym Jorku w dzielnicach murzyńskich codziennie są morderstwa i fakt jest taki że 80% murzynów w USA to brudasy, nieuki, nieroby i przestępcy - nie jestem rasistą, ale tak jest, bo kolega mieszka w NY i od kiedy tam przyjechał zdążył stać się rasistą.

Ogólnie Stany są super, wszystko jest tanie, wszystko jest duże, ludzie zazwyczaj są w porządku, piękna przyroda, mieszana kultura i genialne miasta.