Wpisujcie jakie według was są najlepsze teksty w tym filmie
mi osobiście najbardziej się podobał ten... "no jasne, że tygrysy lubią pieprz, one nie lubią cynamonu"
Alan: "Hey you guys ready to let the dogs out?"
Phil: "Paging Doctor Faggot! Doctor Faggot!"
Stu: Don't let the beard fool you. He's a child!
Phil: "Ma'am, in the leopard dress, you have an incredible rack."
Chow: "So long, gay boys!"
Stu: You are literally too stupid to insult.
Alan: Thank you.
Kobieta: Oh, how cute! What's his name?
Phil: Ben.
Alan: Carlos.
Sid: Now remember, what happens in Vegas stays, in Vegas... Except herpes, that shit will come back with you.
Stu: Fuck!
Alan: Your language is offensive.
Staruszek na stacji: This is one sweet ride.
Alan : Don't touch it. Don't even look at it. Don't look at me...
That's right. You better walk on. I'll hit an old man in public!
I dialog roku:
Alan: It was really nice meeting you.
Melissa: Fuck off!
Alan: You know, I was thinking of getting my bartender's license.
Melissa: Suck my dick!
Alan: No thank you.
A może tak po polsku, co?
Zauważyłam, że ostatnio większosć kinomanów ma jakąś manię chwalenia się swoim angielskim, co osobiście uważam za żałosne.
mnie rozwalil motyw jak Tyson prosil o Chorek a oni z taki usmiechem zaczeli z nim spiewac i nagle plomba :D ostatnie fotki z aparatu mnie rozbrajaly w sumie caly film jest dobry nie nudzilem sie i brechu bylo sporo:D
To nie chodzi o kwestie chwalenia się swoim angielskim, ale czasami nie można przetłumaczyć niektórych tekstów bez utraty ich "jakości". Niestety, w takich wypadkach osoby nie znające j. angielskiego stoją na straconej pozycji.
Inną sprawą jest też brak znajomości popkultury amerykańskiej przez polskich tłumaczy, jak się ogląda filmy z napisami to można się załamać ;) Niestety, w dzisiejszych czasach tłumacz oprócz perfekcyjnej znajomości języka musi też mieć wiedzę ogólną, często opartą na idiotycznych filmikach z youtube'a czy talk showach puszczanych w amerykańskiej TV. Takie życie.
To nie jest żałosne, bardziej jest żałosne, że ludzie w Polsce nie znają języków... Jak dla mnie 100 razy lepiej jak ludzie piszą tu teksty po Angielsku, bo to orginalne teksty a nie jakieś nędzne tłumaczenia...
Bardziej jest żałosne, kiedy nie znają dobrze własnego języka, a oceniają to, że się nie zna obcych. Np. ty... Pisze się: oryginalne, baranie.
hmm, myślę, że nikt się nie chwali, tylko po prostu te teksty po polsku straciłyby swój urok ;)
sama też zawsze piszę angielską wersję ;)