3,7 80 tys. ocen
3,7 10 1 79533
1,2 24 krytyków
Kac Wawa
powrót do forum filmu Kac Wawa

Boli Was ten film

ocenił(a) film na 7

dla mnie przeciętny, ale da się oglądać pzdr

ryku18

duzo gorszy od kac vegas xd

ocenił(a) film na 1
hercules38

Proszę kogo tu mamy.. prezes przywędrował taki kawał ..

ocenił(a) film na 7
SzymonS1

KacVegas to film klasy A :). poza tym szymon znaffco przytoczyłbyś może jakieś argumenty, a nie plujesz jadem bez sensu... to taaakie zabaaawne

ocenił(a) film na 1
ryku18

Po pierwsze to nawet nie wiesz co miałem na myśli pisząc to.. a zarzucasz "plucie jadem" .. ech

ocenił(a) film na 7
SzymonS1

to może wyjaśnij co miałeś na myśli? chętnie się dowiem

ocenił(a) film na 1
ryku18

Chodziło mi o to że zdziwiłem się bo spotkałem tutaj prezesa forum serialu "Xena" ! a tu jakieś "plucie jadem" i 'znaffcy".. nie wiedzą o co chodzi a się udzielają.. a Kac Vegas to nic specjalnego...

ocenił(a) film na 7
SzymonS1

troche mnie porwało, nadal mało rozumiem, ale musisz mi wybaczyć. Kac Vegas to niezła komedia, Kac Wawa wygląda na jego tle fatalnie ale wg mnie wciąż wygląda

ocenił(a) film na 1
ryku18

Jakbyś udzielał się na forum Xeny to byś wiedział o co chodzi.. prezes forum akurat wie.. Kac Vegas to taka niezbyt śmieszna komedia ale i tak jakościowo lepsza od Kac Wawy, jedna scena mi się podobał w "Wawie"..

ocenił(a) film na 7
SzymonS1

ja jestem taki, że podobają mi się detale. pamiętam jak Grzechuj na początku wciągnął prochy spojrzał w lustro i powiedział jaa. hehe... podobnie jak w filmie Drogówka podczas rozmowy mężczyzny i kobiety pijących alkohol tzw marginesy koleś powiedział do babki, która wyglądała na poirytowaną,-- "jebłem to jebłem, nie drąż tematu" :)

ocenił(a) film na 1
ryku18

Mnie za to podobała się ta rewizja policjantów i to jak poszli egzaminować studentki.. ale poza to fabuła tak jak mówiono.. czyli żadna, reżyseria także, a rola Bohosiewicz wręcz żałosna, Włodarczyk zrobiła z siebie idiotke, tak jak Małaszyński w Ciachu, np. Ciacho to właściwie ten sam poziom więc na dobrą sprawę ten film nie odstaję wcale od niektórych polskich "komedii"..

ocenił(a) film na 8
SzymonS1

ale jak kasowali Pujszę z karty to co? źle było? to samo co teraz się w poznaniu w gogo działo. samo życie, tylko w kac wawie zbrojewicz świetnie to zagrał

ocenił(a) film na 1
Michul36

Akurat jeśli chodzi o mnie to rozbawiła mnie tylko ta jedna scena...
Były tam też sceny godne pożałowania np. gra Gąsiorowskiej (te jej ruchy rękoma podczas rozmowy z Pawlickim)
Może jeszcze na plus zapamiętałem ładne buzie Prus i Nieśpielak...

ocenił(a) film na 8
SzymonS1

Prus była świetna. ale zapytałem czy nie oddali rzeczywistości w scenach z Pujszaą? wsypały mu laski pigułę? policzyli mu szampany jak w hiltonie??? nieprawdę pokazali? tylko, ze temu z poznania co na bańkę go naciągnęli nikt blokady na karcie nie zrobił

ocenił(a) film na 1
Michul36

Prus wyglądała świetnie (ale jak z grą to nie wiem) Może i oddali rzeczywistość, tyle tylko czy to była aż takie zabawne ? Bo przecież głównie o to chodzi w komediach... równie dobrze można powiedzieć że oddali rzeczywistość bo pokazali policjantów niespecjalnie spełniających swoje obowiązki, albo że pokazali panią do towarzystwa...
Widziałem już dużo zabawniejsze polskie komedie jak np.Chłopaki nie płaczą...
albo tragikomedię 'Wesele' który co prawda jest w swojej wymowie smutnym filmem ale i z drugiej strony są sceny gdy idzie się pośmiać...

ocenił(a) film na 8
SzymonS1

Prus zagrała najlepiej w scenie a Karolakiem. Ten uśmiech, kurcze, niezła kobitka. Ja nie mówię, że to film idealny, ale sam wymieniłeś kilka pozytywów, a jakby poszukać to jeszcze sporo by się znalazło, dlatego uważam, że dawanie 1 bo "taka moda" to jednak nie fair, bo widziałem też duuużo gorszych filmów które maja oceny powyżej 4 czy 5 pomimo, że nie śmieszyły w ogóle. A już pełne nienawiści i prostackich wulgaryzmów komentarze, których na tym forum mnóstwo to jakaś pomyłka i zwykłe świństwo

ocenił(a) film na 1
Michul36

Kilka pozytywów to gdyby się doszukać każdy film posiada...
Tyle że akurat (przynajmniej) ja nie dałem mu 1/10 dlatego że jest taka moda.....
ale dlatego że uważam że jest to całościowo żenujący i nieśmieszny film, a scenariusz ? Pisany chyba na przysłowiowym kolanie albo jak pisze recenzent 'na kacu' sam podkreślałem w opisie pod oceną (już jakiś czas temu) że nie wyróżnia się on na tle innych polskich 'komedii' i jest to ten sam poziom co np. Ciacho które ma średnią 3,9...
a już na pewno jest to łatwiejszy do obejrzenia film niż kompletnie żenująca 'Wojna polsko ruska' (tym razem to nie jest akurat komedia) może trochę lepsza jest 'Sala samobójców' ale to też poziom że tak grzecznie to ujmę nie najwyższy...
Poza tym oceniam surowo i niektórym przereklamowanym 'hitom' które zajmują w rankingu czołowe miejsca dałem ocenę po 3-4/10 więc jeżeli bym dał taką samą ocenę Kac Wawie to byłoby coś nie w porządku bo jednak tamte filmy mają lepsze aktorstwo chociażby....
Natomiast rację masz że społeczeństwo to rzeczywiście lemingi, robią coś dlatego że inni tak robią albo dlatego że coś jest jak to piszesz w modzie, np. znany reżyser zrobi coś nowego to trzeba sprintem biec do kina w stylu "bo Scorsese" zrobił coś nowego to trzeba iść na to do kina a po seansie albo najlepiej w trakcie spuścić się nad tym filmem bo to jest teraz w modzie i płakać że "niedoceniony" Scorsese nie dostał oscarów, a pózniej jak tacy ochłoną to po jakimś czasie obniżają swojemu nowemu dzieło o kilka not w dół... hejty właśnie w kierunku Kac Wawy, Zmierzchu, Zielonej mili ( w niektórych kręgach) są mocno przesadzone bo nie są to jakieś super złe filmy gorsze od np. takich dzieł jak 'Dwugłowy rekin atakuje'.... Ale na pewno nie jest to dobry film, już zdecydowanie bardziej mi się podobał z komedii e=mc2 (7/10) który akurat ty oceniłeś na 2/10....

ocenił(a) film na 8
SzymonS1

scenariusz to chyba życie napisało jak już - co w Poznaniu się działo ostatnio? no co? kac wawa, tylko, że w kac wawie Pujszo miał limit na karcie, a ten prezes z Poznania nie widział chyba kac wawy i limitu nie zrobił, no i mu w gogo prawie bańke ściągneli z karty, szampany policzyli po chyba 15000, dokładnie kac wawa, tylko kwoty trochę inne, świetnie to pokazali! do tego w kac wawie wiele fajnych tekstów było, w ciachu nie pamiętam zadnego

ocenił(a) film na 1
Michul36

Szczerze powiem że nie śledziełem na bieżąco informacji "z Poznania"....
W Ciachu jeden tekst mi się spodobał z 'ciasnym Wieśkiem' a poza tym jednym momentem bawiłem się na nim tak samo jak na Kac Wawie....

ocenił(a) film na 8
SzymonS1

nie oglądasz wiadomości? Trąbili o tym tydzień temu przez kilka dni - reportaże, jak zamykają gogo cocomo bo wsypywali klientom piguły, za zamówione szampany liczyli kwoty z kosmosu, po prostu obejrzyj sobie scenę Pujszo ze Zbrojewiczem, to mniej więcej załapiesz o co chodzi - ja od razu sobie te scenę przypomniałem. Inne sceny z agencji tez są świetne, a przy okazji prawdziwe, zwłaszcza ta z "za młodymi" laskami. Też jechałem kiedyś do takiej k... "dwudziestki" . Nie wiem ile masz lat, może parę rzeczy trzeba po prostu przeżyć, żeby docenić kac wawę, którą lubię, nie licząc kilku niepotrzebnych scen. Teraz leci Reich, k... ale nuda, jeśli kac wawie ktoś daje 1, to takich filmom bez sensu musieliby chyba dawać -5

ocenił(a) film na 1
Michul36

Nie jestem z wiadomościami na bieżąco bo wracam do domu ostatnio gdzieś mniej więcej jak one się dopiero rozpoczynają...
"jechałem kiedyś do takiej k... 'dwudziestki' " - Hmm... nie lepiej było sprawdzić w co wchodzisz zamiast kupować kota w worku ??
Co takiego trzeba przeżyć żeby docenić Kac Wawę ? Z ocenami komedii to jest prosta sprawa.. albo bawią albo nie... i nie wydaję mi się żeby akurat do tego filmu trzeba być kimś niewiadomo jak dojrzałym....
A w e=mc2 nie oddali realizmu jak pokazali że mozna kupić dyplom z magistrem/doktorem itp ? albo jak pokazli wykładowce ? Albo jak pokazali polskich "gangsterów" wożącymi się bmw (czy czym tam innym).... ??

ocenił(a) film na 8
SzymonS1

w e-mc2 wszystko było przewidywalne i dość sztampowe, kac wawa było a dziwo w całkiem innej konwencji, szkoda, że tyle osób ingerowało w główną historię, bo filmu o agencjach nie było, a o miłosnych duetach pełno. Ja jechałem do 20 ki z kumplami, bardzo podobna sytuacja - ale jaki kot w worku? - z roksy jechaliśmy, na zdjęciach były super i w kacu to właśnie na wesoło pokazali. Mnie to bawiło, kumpli też

ocenił(a) film na 1
Michul36

w e=mc2 było fajne nawiązanie do chłopaków nie płaczą, super soundtracki Borysewicza, no i takiej historii o gangsterze który zostaje kumplem z wykładową nie było wcześniej, mnie raziły w Kac wawie te rozlazle wątki oprócz kiepskiego humoru...
A z tą dwudziestką to się chyba zle zrozumieliśmy, myślałem że byłeś umówiony z dziewczyną która mówiła że ma 20 lat a w rzecywistości okazał się inny jej wiek (dlatego tak pomyślałem bo napisałeś to w nawiasie)...
Z dobrych komedii polecam np. Nietykalnych dziś obejrzałem i jutro też dawają w tvp1, dobry, lekki humor wpisany w smutną historię dobrze się komponuję....

ocenił(a) film na 8
SzymonS1

mnie denerwuje to, że tu jest jakaś antykacwawowa mafia. ja się zalogowałem po obejrzeniu jesienią zeszłego roku, bo uważam, że nie zasłużył ten film na taka falę nienawiści. ktoś go nie lubi - spoko, rzecz gustu, ale wulgarne wpisy dotyczące zwykłej lajtowej komedyjki to jakieś nieporozumienie. Ja teraz tracę czas użerając sie z jakimiś lub jakimś psychopatą, bo rok temu w styczniu jeden gość tu pisał o jakimś nemo, który całymi dniami podbija tu negatywne wpisy. myślałem, ze to bujda, ale gdzie tam! minęło prawie półtora roku, a on dalej robi to samo! Dziś jest od rana! Czy to normalne? przy jakimś innym filmie coś takiego widziałeś? To jakiś matrix. Zawziąłem się i dla jaj podbijam teraz pozytywne. Tak gnojkowi na złość. Aczkolwiek boję się, że może biję się z jakimś programem komputerowym tu zainstalowanym. Czy to wg ciebie normalne? jak ten film ma mieć obiektywną ocenę, jak wchodząc na profil widzisz dzięki takim nemo czy esox666 wpisy typu śmierdzące gówno, gniot i ścierwo? To są merytoryczne wpisy? Dobrze, ze mam teraz dużo komputerowej roboty,, to mam czas go powk....

ocenił(a) film na 1
Michul36

Wśród społeczeństwa rodzą się różne mechanizmy, tak jak pisałem nie raz się coś przyjmie jako coś bardzo złego i ludzie małpują innych albo niekiedy dają ocenę bez obejrzenia bo i z taką sytuacją się spotkałem podczas jednego z filmów... zwlaszcza takie zjawiska można spotkać u bardzo młodych ludzi którzy podążają za trendami i dają sobie narzucić bezmyślnie różne rzeczy... Mnie ten film nie przeszkadza ale jednocześnie nie uznaję go nawet za średniaka... Ale z drugiej strony ocena 8/10 chyba też nie jest zbyt obiektywna i raczej chcesz (przynajmniej trochę) zawyżyć mu średnią, na którą i tak nie ma co patrzeć...

ocenił(a) film na 8
SzymonS1

może troche tak, ja mu najpierw dałem 6, ale po tej akcji w Poznaniu podwyższyłem, bo cała ta scena z Pujszo mi przed oczami stanęła i tekst, że jak cie nie stać, to idź się nap.... do hipermarketu, k.... ciekawe co temu prezesowi powiedzieli, jak go na bańkę skasowali. Ale tak po prawdzie myślę, że 1 to też jednak zaniżone - co jak co, ale nie powiesz mi, ze to najgorszy film jaki w życiu widziałeś?:) Co do takiego małpowania, zwłaszcza wśród małolatów to masz rację - jak można komuś bezkarnie dokopać i popisać się złośliwością, to korzystają z tego. szkoda, to niestety cienie internetu

SzymonS1

ehe :D

ocenił(a) film na 8
hercules38

całkiem inny. bardziej realny, zwłaszcza jak patrzę co działo się w gogo w poznaniu ostatnio, jak czyścili gościom karty po wsypaniu piguły

Michul36

ja juz nie pamietam co psialem i nei chce m isie czytac tg co ty dlugiego psiales xd

ocenił(a) film na 1
hercules38

No.. czytanie nie jest twoją najmocniejszą stroną panie prezesie...

SzymonS1

sam se czytaj jak chcesz i sciag tg pedalka z awka xd

ocenił(a) film na 8
ryku18

stary, przecież tu nikt z tych krytykantów normalnie nie pisze tylko jakieś pierdoły. Ja to obejrzałem i sie nieźle uśmiałem i tyle i w d... mam tych wszystkich "znawców"