3,7 80 tys. ocen
3,7 10 1 79533
1,2 24 krytyków
Kac Wawa
powrót do forum filmu Kac Wawa

Najgorszy ?

ocenił(a) film na 1

Najgorszy film w historii ? Nie sądzę, ale dałem mu 1 tylko dlatego, że filmweb nie dopuszcza 0. Obejrzałem go nie dawno, 3 lata po premierze mając na uwadze wszystkie niepochlebne opinie i nagrody :) Obejrzałem trochę z nudów, a trochę z ciekawości, czy jest aż tak źle. Niestety jest. Film wygląda tak jak by go zrobił jeden z bohaterów, który był na fazie. Praktycznie nic się nie klei w scenariuszu i są logiczne błędy. Główny bohater szuka swojej narzeczonej, ale w końcu jak dociera do agencji gdzie niby miała być przetrzymywana słowem się nie zająknął po co przyszedł. Oszukany alfons jak by nigdy nic przyjmuje gości, którzy go skrobnęli. I pewno wiele więcej takich bzdur. Gra aktorska - Szyc nawet daje radę, gra trochę jak w Wojnie polsko-ruskiej, która jak dla mnie też była porąbana, ale krytyka się zachwycała. Idąc tym tropem - Roma Gąsiorowska, przeczytałem, że to jest jakiś talent. Dla mnie żenada do kwadratu, a rola w tym filmie to jakiś potworek. Dziewczyna wykonuje jakieś nieskoordynowane ruchy jak czeka na nią klient. Nie wiem o co tu chodziło, pewno miało byś śmiesznie. Oczywiście o tym samym autobusie przejeżdżającym w kółko nawet nie wspomnę bo takie potknięcia do standard w polskim kinie XXI w. Film miał byś śmieszny, a wyszedł straszny. Jedynie co mi się podobało to rola i postać Miśka Koterskiego, który mówi tym swoim przejętym głosem "szukam pań do towarzystwa". Rola jak i postać oraz ten dialog to jedyna scena, która mnie rozbawiła. Może jak by inaczej skonstruować scenariusz pozostawiając jednak główne wątki o obsadzić właśnie Miśka była by super komedia i hit, bo gościu ma naturalny talent do komedii. Nie polecam, ale warto obejrzeć z uwagi na fakt żeby mieć punkt odniesienia.

hubio

punkt odniesienia tego filmu to jak zero w skali Kelvina

ocenił(a) film na 1
antypit

Dokładnie - :) I to jest właśnie punkt odniesienia. Wiemy jak oceniać inne filmy bo na tle tego prawie każdy będzie lepszy... Nie oglądałem jeszcze "słynnej" Klątwy Doliny Węży bo Kac Wawa może mieć godnego rywala :)