3,7 80 tys. ocen
3,7 10 1 79533
1,2 24 krytyków
Kac Wawa
powrót do forum filmu Kac Wawa

Nie ma tragedii

ocenił(a) film na 4

Nie rozumiem tej nagonki. Wczoraj widziałem ten film (a szedłem na niego bardzo negatywnie nastawiony po przeczytaniu kilkunastu komentarzy) i zupełnie nie podzielam tych opinii. Film nie jest wierną kopią Kac Vegas i bardzo dobrze. Rola Karolaka osadzona na siłę nic nie wnosząca do filmu ale reszta obsady daje radę. Podejdźcie do tego filmu z luzem nie nastawiając się na poziom światowy a nie będziecie rozczarowani. Jest sporo scen, z których można się pośmiać ale zdaję sobie sprawę, że nie wszystkich może rozśmieszyć bo każdy ma inny gust. Na pewno jednak ten film nie zasługuje na tak niską ocenę. Jest sporo gorszych pozycji!

ocenił(a) film na 1
lukee1

>Podejdźcie do tego filmu z luzem nie nastawiając się na poziom światowy

Pozwól, że przełożę na polski:
Nastawcie się na poziom dołu kloacznego, a może zamiast się obruszyć, zwrócicie uwagę na delikatną nutkę piżma. Po co pryskać się perfumami na światowym poziomie, jak można się wysmarować kupą i też dobrze bawić.

ocenił(a) film na 1
Marac

buehehe :) ja się kupą smarować nie zamierzam :P

ocenił(a) film na 8
magma

a kto się w Kac wawie kupą smaruje? masz jakieś chore fantazje, tam tylko szczerą prawdę pokazali, co zresztą potwierdziła akcja z Poznania, gdzie gogo zamknęli bo pijanych gości naciągali czyli dokładnie to co pokazali w Kac Wawie

ocenił(a) film na 4
Marac

Cóż żyjemy w Polsce i kino jest jakie jest. Zresztą nie każdy film jest na poziomie oscara a tym bardziej polski film.

lukee1

Ależ nie musi być na poziomie Oscarów. Wystarczy, że będzie na poziomie ;) w tym przypadku mamy zupełne dno, ale to akurat dla mnie nie jest specjalnie zaskoczenie. Wystarczy spojrzeć na nasze polskie superprodukcje - albo dobijające, tandetne i tendencyjne komedie romantyczne albo właśnie takie kibolskie gówno. Ale czyż nie tym samym raczy nas w pewnym stopniu telewizja? Przykre, że wymagania odbiorcy lecą na łeb, na szyję.

ocenił(a) film na 4
Disai

A widzisz szanse w polskim kinie na lepsze pozycje? bo ja nie za bardzo :/

ocenił(a) film na 1
lukee1

W polskim kinie już JEST kilka dobrych filmów - fakt, że więcej jest słabych, ale wystarczy poszukać i z 5-10 dobrych się znajdzie.

ocenił(a) film na 4
Dassanar

nie mówię że nie ma :) ale raczej to będzie bliżej 5 niż 10

ocenił(a) film na 8
Dassanar

ale jeśli kilka ma ocene np 4 czy 5 to w porównaniu z nimi kac wawa powinna mieć z 7-8,

ocenił(a) film na 1
Michul36

Pomijając to, że dawno nie czytałem tak niekonkretnej wypowiedzi, to szczerze wątpię xD

ocenił(a) film na 8
Dassanar

baby są jakieś inne, ciacho, nie kłam kochanie, och karol 2, to nie tak jak myślisz, wyjazd itp itd - wszystkie na jedno kopyto, oprócz nudziarstwa "baby są ...." które zmęczyło 99 procent ludzi w kinie

ocenił(a) film na 1
Michul36

No cóż, widziałem większość tych pozycji i oceniam je co najwyżej miernie, lecz dla mnie osobiście Kac i tak jest od nich wszystkich gorszy.

ocenił(a) film na 8
Dassanar

twój gust, twoja sprawa, aczkolwiek nie wierzę, że ktokolwiek, kto dał się ponieść tej fali nienawiści potrafiłby teraz szczerze przyznać, że jest o wiele gorszych filmów....

ocenił(a) film na 8
Disai

co wy z tym dnem? zwykły film, ma lepsze i gorsze momenty

lukee1

Ale bez przesady - Kac Wawa schodzi duuuużo poniżej poziomu,jakiegokolwiek poziomu....I wg Ciebie lepiej przyjąć to z uśmiechem i tłumaczyć sobie "bo takie mamy kino nasze polskie" - stanowcze nie.

ocenił(a) film na 4
wormsik

A uważasz, że zaprotestowanie w formie nie pójścia do kina coś da?

ocenił(a) film na 1
lukee1

Jaja sobie robisz? Tak jak ludzie nie pójdą na film, to film nie przyniesie zysku. Jak film nie przyniesie zysku, to nie nakrecą kolejnego w tym stylu, żeby nie tracić...

ocenił(a) film na 4
Dealric

Dokładnie tak samo myślę.

ocenił(a) film na 8
Dealric

a co komu ten film przeszkadza? wiadomo o czym, więc wiadomo czy iść

lukee1

Nie wspominając już o tym,że nasz gust filmowy nie stoczy się na dno dzięki obejrzeniu takiego czegoś jak KW...Jeśli film jest do kitu to nie tłumaczę sobie tego tym,że to w końcu Polska i cudów nie ma - nie oglądam,film nie zarabia i w ten sposób być może kolejny podobny gniot nie powstanie.

lukee1

Z innej beczki. Czy film Przekręt (nie porównuję tu Przekrętu do KAC WAWA jak porównuje się do WAWY niezły Kac Vegas, tylko chcę postawić przykład dobrego kina) stał kasą? NIE Efektami specjalnymi? NIE, wulgarnym humorem? NIE więc co miał? Fabułę, reżyserię i kreacje aktorskie... czego znakomita większość polskich filmów NIE posiada. Dlaczego nie można by zrobić podobnego filmu w polskich realiach?Bo, nie mamy aktorów... albo reżyserzy nie wykorzystują ich potencjału. Nie mamy pomysłu na fabułę... i musimy robić takie pseudokomedyjki...

ocenił(a) film na 8
wormsik

tzn jakiego "jakiegokolwiek" poziomu, co to jest ten jakikolwiek poziom? kto to ustala?

ocenił(a) film na 8
wormsik

a kto ten poziom ustala? gdzie on jest?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ArtekProject

http://www.filmweb.pl/user/lukee1 LUKEE1 (bogata tablica na Filmwebie) tworzył ją pewnie kilka godzin
http://www.filmweb.pl/user/lukee1/posts LUKEE1 Pierwszy wpis dzisiaj

Dajcie spokój chłopaczynie. Uczciwie zarabia na bułkę z serem :)

ocenił(a) film na 4
artpost1

multikonto? brawo!

lukee1

Jedno konto loguje się z Lubelskiego - drugie z WIELKOPOLSKIEGO ! Jedno od 2006 r, drugie (moje) 2009 i zintegrowane z FB.

Pomimo zbieżności nick-ów, mieniałbym siły ani ochoty prowadzić dwóch kont tylko po to aby wyśmiewać takich jak Ty.

Broniąc tak silnie tego filmu udowadniasz, że albo jesteś klakierem, albo masz mały mózg. Inna odpowiedź to gust na poziomie mokrej szm... ścierki.

ocenił(a) film na 8
ArtekProject

a dlaczego twój gust jest OK, a kogoś kto myśli inaczej już NIE? Jeden powód o najmądrzejszy z mądrych, Wielki Mózgu

ocenił(a) film na 4
ArtekProject

synku nie nazywaj mnie klakierem bo nim nie jestem. Jak film tobie się nie podobał to wyraź swoją opinię i tyle, po to jest to forum. To, że jesteś anonimowy w internecie nie znaczy, że możesz każdego obrażać. Twój post zgłosiłem jako nadużycie.

lukee1

Nadużyciem jest rejestracja, tworzenie "tablicy" i klaka z miejsca - (pierwszy post dziś).
Straszyć to sobie możesz ....
"Nadużyciem" jest konwersacja z klakierem.

ocenił(a) film na 4
artpost1

To zadaj sobie trochę trudu i zobacz od kiedy mam konto.

ocenił(a) film na 1
lukee1

Twój "kumpel" LogicMan ma dłużej. I co z tego, Panie Piotrku?
http://www.filmweb.pl/film/Kac+Wawa-2012-629035/discussion/Wywiad+w+TVP%C2%A0,18 69274?page=2#post_7248494

lukee1

Trollyn trollyn trollyn on the river :D

ocenił(a) film na 1
lukee1

"Podejdźcie do tego filmu z luzem nie nastawiając się na poziom światowy a nie będziecie rozczarowani"
Zapamiętam sobie tę złotą myśl i to będzie moje kredo podczas EURO 2012,
żebym nie był rozczarowany naszą reprezentacją ;-)

ocenił(a) film na 4
syneka8

Masz rację pasuje jak ulał. Zresztą balonik dmuchany jest we wszystkich naszych sportach.

ocenił(a) film na 1
syneka8

Założysz, że g... zagrają to i tak Cie zaskoczą nawet niższym poziomem;]

ocenił(a) film na 8
lukee1

a cała ta fala bluzgów na forum Kac Wawy podbijana jest tak naprawdę przez jednego osobnika, który od 2 lat działa tu pod nickami nemo-nijak-popup-cilling-koles-skarbekzgor-trollbest i kilkoma innymi jeszcze podbijając tylko negatywne wpisy, dlatego nigdy nie odpowie na Twój, bo jest zbyt obiektywny - ten gość zachowuje się jak wirus, nie wiem jak można zwariować na punkcie filmu, ale on na pewno amby dostał