Dobre kino dla niewymagających Bóg wie czego. Idzie sie pośmiać, ato najważniejsze. Troche prymitywny, ale urokliwy. Trzeba obejrzeć. Daje mocne 5/10
Chyba oglądałem inny film :) Nie zauważyłem w tej komedii nic śmiesznego,jedyny pozytyw to przyzwoita piosenka Dody,ale to za mało,by wystawić inną ocenę niż 1.
Trzeba obejrzeć. Daje mocne 5/10 a ocena na stornie użytkownika 7/10 czyżby kolejny z dystrybucji filmu
Dziś się oficjalnie zarejestrowałem to fakt. Sposób głosowania wydał mi się dziwny po zaznaczeniu 5 gwiazdek szukałem jakiejs opcji zatwierdzenia wyboru, nie pojawiła się. Najpierw dałem 5, potem 7, ale tylko dlatego, że byłem ciekaw jak ten system w ogóle działa i czy da sie zmienić decyzje.
Panowie, przy tym filmie, Wyjazd Integracyjny, który ma 4,2 pkt, na Flmwebie to stolec niemiłosierny, bez ładu, składu sensu z poczuciem humoru trudnym do identyfikacji, z beznadziejnym jeszcze bardziej groteskowym scenariuszem, gorszą grą aktorów, gdzie wszystko dzieje się dosłownie w jednym miejscu.
Kac wawa jest filmem lepszym, celowo przejaskrawionym, takim trochę nie porównując tarantinowskim - mamy tutaj nie pozostawiających złudzeń bohaterów - dziwki, gangsterów, dilerów, cwaniaczków, złodziei, zwykłych idiotów - dążących do zaspokojenia za wszelką cenę swoich niewysublimowanych potrzeb. Nie ma tu bohaterów pozytywnych, raczej same szuje, ale tak ma być bo to wszystko jest przesterowana satyra na polskie nowobogackie debilne społeczeństwo z warsiawki i nie tylko, które najwyraźniej poczuło sie urażone tym filmem, nawet do końca go nie rozumiejąc. Co w nim złego, że to film raczej dla nie wymagającej, głownie męskiej widowni ? Moze tez nie bardzo pasuje do dystrybucji kinowej, raczej powinien trafic do jakiejś prywatnej telewizji albo prosto na DVD, ale nie zmienia to faktu , ze jest niezle zrealizowany, scenariusz ma nawet sens, dialogi są moim zdanie niezłe (relatywnie), gra aktorów bardzo dobra, humor koszarowy, gole laski, prochy , wódka. Od początku, do końca wiadomo przynajmniej o co chodzi.
ocipiales? porównujesz dwie kupy , przy czym wyjazd byl o 100% bardziej zyciowy i prawdopodobny niz te wymuszone sceny z kac wawa , nawyjezdzie zasmialem sie ze 2 razy a tu zero plus niesmak co chwile , ten kto to wymyslil byl debilem , pomijajac fakt ze film jest zrobiony na fali kac vegas
kac vegas a kac wawa to dla mnie całkiem dwa inne filmy. i jakby mi ktoś nie powiedział że KW jest zrobione na fali KV to bym nawet tego nie powiedziała po obejrzeniu tych filmów
zartujesz? tu i tu mamy slub , tu i tu mamy wieczor kawalerski, tu i tu mamy zwiazane z tym perypetie kumpli organizatorow wieczoru , tu i tu pan mlody odlacza sie od grupy (z ta roznica ze w vegas przepada on a w wawie niby jego narzeczona) nawet tytuł nawiazuje do pierwowzoru ze stanow , posuneli sie nawet do tego ze poczatek filmu i najazd kamery na warszawe w nocy to zrzynka ujecia jak chlopaki wjezdzaja do vegas noca (z tym ze tam bylo co pokazac a tu ujecie trwalo 2 sekundy i wzbudzalo litosc nad nasza stolica) masz racje wcale nie sa podobne :) pozdrawiam
i to ostatnie podobieństwo.... jakieś 10%... bo w kac vegas tylu akcji w burdelach i z prostytutkami nie widziałem...akcji kobiet na panieńskim też nie, więc gdzie to WIELKIE PODOBIEŃSTWO??? sorry, ale jak ktoś jest uprzedzony to do każdej teorii wytłumaczenie znajdzie
Gdzie to podobieństwo ? mam nadzieje ze żartujesz , co mnie jakieś dziwki i burdele obchodzą ? chyba wymieniłem wystarczająco dużo zbieżności żeby uznać ten film za badziewny plagiat , ale Ciebie rozumiem przekonało by dopiero jakby żywcem przenieśli całe gagi z KacVegas ? może jeszcze Tysona i tygrysa mieli wstawić żebyś zauważył podobieństwa ?
Dokładnie. Tamten gość ma racje. Jakby przenieśli gagi z Kac Vegas do KAc Wawy wtedy można by mówić o podobieństwie. A tak to te dwa filmy mają ze sobą tylko wspólny tytuł .
Przecież sam tytuł mówi o tym, że film był wzorowany na KV. Sam producent to mówił. Nie rozumiem takich ludzi jak Ty.
w kac vegas tylu akcji w burdelach i z prostytutkami nie widziałem...akcji kobiet na panieńskim też nie, więc gdzie to WIELKIE PODOBIEŃSTWO??? może producent z reżyserem chcieli wykorzystać sukces kac vegas, w to uwierzę, ale podobieństw wielu nie znalazłęm.
To mnie rozwaliło jakbyś czytała i ogladała wywiady to producent mówił , że scenariusz do KAc Wawy powstał o wiele wcześniej niż film Kac Vegas, i film miał powstać pod zupełnie innym tytułem . I gdyby nie tytuł to te filmy nic nie mają ze sobą wspólnego
a gdzie są wymuszone sceny w Kac Wawie? Byłeś kiedyś w burdelu? będę bronił tego filmu zawsze ze względu na kilka scen, które jak w żadnym innym filmie pokazują codzienność w agencjach!
Taki trochę Tarantinowski to "Chłopaki nie płaczą" jest. Nieźle zrealizowany? Scenariusz ma sens? W ogóle można mówić o scenariuszu? O jakim filmie tu mowa? Od jakiego początku do jakiego końca wiadomo o co chodzi?
Przy tym filmie normalnie aż chcę podwyższyć ocenę "Wyjazdowi integracyjnemu" na 2.
W żadnym innym polskim filmie nie widziałem tak dobrze oddanej atmosfery agencji towarzyskich! Niektóre sceny to wręcz dokument! Niektóre sceny są niepotrzebne, ale te jak się traktuje klienta w burdelu są doskonałe!!! i potwierdzi to każdy, kto w takim miejscu był
Stary, moim zdaniem ci wszyscy hejterzy albo nie wiedzą o co chodzi w filmie albo najczęściej tylko zwiastuny oglądali. Siedzą tu całymi dniami i wypisują głupoty. To dobra satyra na burdele, nieraz robiliśmy rajdy nocą po mieście i te agencje tak właśnie wyglądają, a klientów traktuje się dokładnie tak jak kaban z kobyłą robili, samo życie
2.000 osób skrzywdziło ten film i nie zrozumiało co ogląda. Ten film jest syfem.
2000 gamoni nie łapiących najprostszej i jaskrawej jak słońce w lipcu satyry. Film oglądało 200 000 ludzi, a źle oceniło ok 10 000 - takich co to burdelu w życiu nie widziało i nie wie jak to naprawdę wygląda. A wygląda DOKŁADNIE tak jak w filmie.
zawsze wśród 200.000 tysięcy znajdzie się kilka tysięcy przytępawych nie rozumiejących co oglądają...
Ja mam takie pytanie, o czym ten film był, bo ja go nie zrozumiałam... ja kojarzę sobie tylko kolesia biegającego po mieście z klamą i historia domu publicznego
film samo życie jeśli chodzi o sceny burdelowe - ściemy lasek i bramkarzy pokazane wzorcowo - tak to właśnie niestety wygląda
Masz rację, ja też lubię kac wawę, nie wiem o co ten cały cyrk. ale jak ten film ma mieć dobry pijar, skoro wchodzisz w filmweb i na początku 5 negatywnych komentarzy? A dlaczego? Nie uwierzysz - Ja zalogowałem się tu na początku grudnia i po ponad miesiącu, 11.01 miałem czas, żeby odpowiedzieć na jeden wpis. Kiedy odpowiedziałem i skomentowałem drugi, ok 12 w południe zaraz potem pojawiły się wpisy po 5-ma kolejnymi negatywnymi komentarzami kac wawy, wszystkie jako nemo989. Z ciekawości znowu ja dodałem wpisy pod pozytywnymi i już za minutę było 5 pod negatywnymi. Tego dnia byłem chory więc miałem czas kontrolować sytuacje - nemo989, swojak, koles80 podbijali złe komentarze od 12 do 2 w nocy!!! Minęło 5 dni i dziś wszedłem o 11 rano sprawdzić - co mamy u góry w 5 widocznych komentarzach? 5 negatywnych podpisanych przez nemo! Wszedłem na moment o 16 - to samo, teraz wchodzę, jest 2 w NOCY!!!i ten ktoś reaguje od razu na każdy wpis - jak ja podbiję pozytywny, on od razu negatywny. Musiałem założyć 5 kont, bo inaczej nie przeprowadziłbym tego eksperymentu ze względu na limit wypowiedzi dla jednego konta - moje to tonybest2, next_tom, tom_press_, new_tom, press_tom - może je moderator wykasować, napisałem mu o tym, ale ja nimi tylko odpisuje, niczego nie oceniam. jakiś baran prowadzi dialog tylko między swoimi 4 profilami i to codziennie! to jakas choroba...
Uważajcie na Simonsaida i TonyBesta, chyba pan Czaja (scenarzysta KW) znowu się cudownie rozmnożył...