3,7 80 tys. ocen
3,7 10 1 79536
1,2 24 krytyków
Kac Wawa
powrót do forum filmu Kac Wawa

Nie mogę wprost uwierzyć w tę informację! Reżyser tego "produktu filmopodobnego" chce zrealizować "Czterech Pancernych 3D". Czy oddawanie stolca na legendę może być dobre? Artykuł na pomorska.pl zawiera bardzo ciekawą wypowiedzi reżysera:

"Film będzie utrzymany w konwencji "Złota dla zuchwałych” czy "Indiany Jonesa”. " - już zaczyna być niedobrze... Ale druzgocąca jest ten fragment:

"Kto w kontynuacji serialu zagra Janka, Gustlika, Marusię - to pytanie, które fanom "Czterech pancernych i psa” nasuwa się natychmiast. Ale reżyser studzi emocje: - Na ustalanie obsady jest zdecydowanie za wcześnie. Trwają co prawda pewne rozmowy, ale to poważne negocjacje BIZNESOWE, nie mogę więc zdradzać żadnych nazwisk"

Czyli już wiemy, że dla reżysera walory artystyczne są drugorzędne. Najważniejsza jest kapiąca kaska! Pewnie Karolak zagra Szarika! ;D I na koniec a propos "Cycków trzęsących sie w trzy de":

"Popularność serialu gwarantuje frekwencyjny sukces filmu - mów reżyser i scenarzysta - Starszych widzów przyciągną do kina wspomnienia, młodszych - nowoczesna technika 3D, rozmach i efekty specjalne. Chcę, by widzowie "Pancernych”, mieli wrażenie, że kule świszczą nad ich głowami."

Czyli już wiemy, że nie liczy się fabuła i postaci, tylko "jak kule świszczą w 3D".

Myślę, że już teraz należy bojkotować ten "film", bo pójdą na niego pieniądze z naszych podatków. Ma kosztować 12 milionów PLN.Zdjecia mają ruszyć w maju.

ocenił(a) film na 2
HanibalSmok

Ja słyszałem coś p. Czaja (scenarzysta) mówił o Dywizjonie 303, ale na raczej nie z publicznych pieniędzy miał być robiony ten film.

ocenił(a) film na 1
mar_cinek2

Nie Czaja tylko pan Karwowski. Wpiszcie sobie w wyszukiwarkę "łukasz karwowski czterej pancerni" i wyskoczy Wam mnóstwo wyników. Jest nawet wywiad z tym reżyserem w Gazecie Wyborczej, dotyczący tego projektu. A co do tego, czy kasa państwowa, czy prywatna - to przy takim budrzecie, nie obejdzie się chyba bez udziału Pisf.

ocenił(a) film na 2
HanibalSmok

Pan Karwowski jest reżyserem kacwawy, ale ja mówiłem o p. Czai, który jest scenarzystą. Oglądałem p. Czaję na jutubie i tam wspominał coś, że miał w planach zrobienie filmu na temat Dywizjonu 303.

mar_cinek2

Czy czasem nie pisze się "Czaji"? Nazwiska odmieniają się inaczej. :)

ocenił(a) film na 1
milkaway

nie, nie pisze się "Czaji"
lol

HanibalSmok

Ja już w tym momencie znam całą obsadę - na pewno będą to: Szyc, Karolak, Kot, Adamczyk, Bohosiewicz i na pewno gdzieś tam wsadzą Dereszowską. Może nawet Żmuda-Trzebiatowska i Mecwaldowski ukażą nam swoje japy na czołgu, oczywiście w zależności od gaży.

ocenił(a) film na 2
martus91

A Szarika będzie grał pies Tropek

ocenił(a) film na 1
mar_cinek2

nie zapomnijcie o Urbańskiej! Przecież jakby jej do takiej superprodukcji nie przyjęli, to mąż znowu by ją "delikatnie krytykował" :(

ocenił(a) film na 2
WrednyMotylek

Urbańska Urbańska... nie znam... żona Jerzego Urbana? :P

ocenił(a) film na 1
mar_cinek2

żona Józefowicza od teatru Roma. Taka, co też ją wszędzie wsadzają do porz*gu.

WrednyMotylek

"Józefowicza od teatru Roma"? To ja jednak pozostanę przy żonie Jerzego Urbana, bardziej prawdopodobna wersja ;-)

ocenił(a) film na 1
JandK

Zwłaszcza , że Urban żon miał chyba kilka ;-)

ocenił(a) film na 1
JandK

Tfu! Chodziło mi o Buffo ;P

ocenił(a) film na 2
WrednyMotylek

Aaaaa! Córka starego Urbańskiego! :P Gwiazda portali plotkarskich i okładek telemagazynów! Nieczęsto bywam na pudelku :P (Oczywiście kojarzę żonę Józefowicza, zgrywałem się tylko LOL)

ocenił(a) film na 1
martus91

Obowiązkowo jeszcze Cezary Pazura, Lubaszenko i serialowe gwiazdy z TVN. Po co się wysilać i robić jakieś castingi, czy zdjęcia próbne. Na wuj to komu? Po najmniejszej linii oporu!

HanibalSmok

Cezary Pazura jeszcze się tak nie zeszmacił. Co do Lubaszenki, to też mi nie wyskakuje z lodówki, ale jego kilkuminutowy "występ" w reklamie papierosów jest gorszy niż niejeden film pełnometrażowy.

użytkownik usunięty
HanibalSmok

Wszystko w formie odżywczej papki,ażeby jak najlepiej się strawiło.

HanibalSmok

To się nie uda.
1) Temat na 99 procent nie będzie o szlaku LWP i zdobywaniu Berlina tylko jak na dzisiejsze czasy o Armii gen. Maczka.
2) Była trochę propagandówka, ale świetnie zrealizowana i naprawdę fajna. Będzie propagandówka kiepsko zrealizowana.
3) Już widzę te sceny batalistyczne. xO Z 100 czołgów zrobi się trzy jeden zwykły plus trzy dodane komputerowo a reszta jak w Bitwie 1920
4) Kto ma tam zagrać? Pazura, Szyc, Karolak. Adamczyk, Włodarczyk i Gąsiorowska? Już to widzę. Hehehehe tu mi czołg jedzie
5) A do tego CzyDe którym każdy już rzyga? Już niedługo te CzyDe będą dodawać do wszystkiego nawet do M jak Mdłości by były w CzyDe