3,7 80 tys. ocen
3,7 10 1 79533
1,2 24 krytyków
Kac Wawa
powrót do forum filmu Kac Wawa

Wstyd i żenada

ocenił(a) film na 1

Jakiś rok temu oceniłam ten film na 1 bez oglądania, co mi się zdarzyło pierwszy raz. Oceniłam
biorąc pod uwagę zerżnięty tytuł z bardzo dobrej komedii, pomysł oraz obsadę, która woła o
pomstę do nieba. Kilka dni temu podczas seansu filmowego ze znajomymi tak się zeszło, że
obejrzeliśmy Kac Wawę... Nic a nic nie żałuję, że już wcześniej tak niską ocenę wystawiłam.
Mało tego, po obejrzeniu tego gniota żałuję, że nie ma skali poniżej 1. Czułam się tak
zażenowana, że szkoda gadać. Jednak jak się z początku wydawało, ten film prócz tytułu i
ogólnego zarysu fabuły nie ma nic z Kac Vegas. Humor na okropnie niskim poziomie, wszystko
kręciło się wokół seksu i burdelu. Dziadek bzykający poduszkę? Misiek - robienie z siebie z
idioty na kiblu, naje**** panna młoda, sepleniący Szyc... i wiele innych żałosnych sytuacji, ani
jednego dobrego zdania w dialogach. Już tylko modliłam się, żeby te gówno jak najszybciej się
skończyło. Z czystym sumieniem piszę, że ten co uważa ten film za chociaż przeciętny nie
mówiąc już, że dobry jest skończonym kretynem. To już nawet nie kwestia gustu, raczej jego
brak. Wstyd mi, że moi rodacy byli zdolni nakręcić taki chłam oraz wstyd mi za komentarze typu
"co wam się nie podobało w tym filmie?".

Hadley

Tak, ten film jest filmem dla widzów o wypaczonym poczuciu smaku.

bighamer

niestety widz z marnym gustem był targetem

użytkownik usunięty
Hadley

Czegoś tu nie rozumiem, o wiele gorszemu i debilnemu Kac Vegas wystawiasz 9 a polskiej Kac Wawie 1 ?? Żenada . Te amerykańskie dziadostwo, to obok filmu nigdy nie leżało, nie ma tam nic śmiesznego .

ocenił(a) film na 1

Skoro tak uważasz, to sam jesteś żałosny :). Interesujące, że Kac Vegas ma ocenę 7,5, a Kac Wawa 1,5. Nie, Kac Vegas przy tym gów... to klasyka, prawdziwy humor, świetne, ciekawe sceny i ogólnie pomysł. Myślałam, że Kac Wawa będzie chociaż trochę podobna, ale oczywiście pomyłka. Prócz zerżniętego tytułu, nie ma nic podobnego. Szkoda mi takich ludzi jak Ty.

użytkownik usunięty
Hadley

Kac Vegas ma taką ocenę bo zawsze tak było, że polaczki wolą głupie, prostackie i plastikowe komedyjki od w miarę niezłej polskiej komedii . Kac Vegas prawdziwy humor ?? świetne sceny ?? Chyba na mózg upadłaś jak tam chociaż jedna scena jest śmieszna . Mi z kolei żal nie tylko ciebie, ale ogólnie wstyd mi za polaków, ze nie umieją się śmiać z tego co jest naprawdę dobre .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Hadley

Dobre sceny z Kac Wawa - Obydwa wejścia Miśka Koterskiego, to jak Szyc wygięty wchodzi do klubu i te jego miny, Milewicz biegający do kibla po środku na przeczyszczenie, gra aktorska Zbrojewicza i Bluszcza jako alfonsów powala na kolana , wyrywanie panny na karme dla psów- to te najlepsze, a było jeszcze parę dobrych, nie chcę mi się rozpisywać . Może to że jesteś kobietą to gorszą cie sceny w burdelu, ja czasami chodzę wiem jak to wygląda i dlatego według mnie w filmie zostało to idealnie pokazane.

tak samo można ocenić, że film nakręcony na komórce to dobry kinowy film, bo kumplom się podoba

Placek_Mch

Na komórce da się nakręcić podobny film

ocenił(a) film na 1
SumienieFilmwebu

Ja ciągle takie robię

pihters

ale lepsze od tego co tutaj

Placek_Mch

komórki są coraz lepsze

ocenił(a) film na 1

Śmienie się z biegunki jest humorem na poziomie człowieka pierwotnego. Tak samo sikanie, sranie i pierdzenie. Też się z tego śmiejesz? W publicznej toalecie to musisz chyba umierać ze śmiechu.

ocenił(a) film na 1

Tak wyszło, że Polacy robią same gnioty, poza kilkoma wyjątkami, ale komedie w ostatnich czasach, to jedna wielka porażka. Współczuję Ci braku gustu. W ogóle po co ja dyskutuję z kimś o tak niskim poziomie? :) Podobał Ci się Kac Wawa, sceny seksu i burdelu? Chyba czegoś Ci w życiu brakuje.

użytkownik usunięty
Hadley

Nie ma czegoś takiego jak słaba polska komedia, są lepsze i gorsze, ale w każdej jest przynajmniej kilka śmiesznych scen, natomiast każda amerykańskia poza kilkoma wyjątkami, jest na żenującym poziomie .

ocenił(a) film na 1

Dobra, dobra uwziąłeś się na amerykańskie komedie i teraz wszystkie są dla Ciebie ble, a polskie są git majonez, ale to tak nie działa. Może trudno Ci to przyznać, ale są słabe filmy, przeciętne i dobre, to tak ogólnie. Są słabe i dobre amerykańskie komedie, jak i słabe i dobre polskie. Ale mimo wszystko uważam, że amerykanie robią jednak lepsze filmy, mają lepszych aktorów, a co najważniejsze finanse. Taki film jak Kac Wawa może śmieszyć żałosnych polaczków bez gustu i zacofanych. Nie bez powodu Kac Wawa została tak bardzo skrytykowana, a Kac Vegas zdobyło nagrody i tu nie chodzi o to, że to polskie a tamo amerykańskie. Przed świtem niby taki hit, a też został bardzo skrytykowany, natomiast kilka polskich filmów zdobyło nagrody. Odpowiedź jest prosta i logiczna Kac Wawa to szmira, Kac Vegas świetna komedia. I wiesz co, nie uratujesz tej zaniżonej oceny swoją 8 i nie zaniżysz wysokiej oceny swoją 1 :) przykro mi, ale nie udało się.

użytkownik usunięty
Hadley

Wiem przecież , że mój jeden głos nic nie znaczy , musiałbym chyba pozakładać ze sto tysięcy kont i dać Kac Wawie 10 żeby podwyższyć ocene . A Kac Vegas zdobyło nagrody w stanach a nie u nas . Uwierz mi jakby taki sam scenariusz i fabułe wstawić w ameryce tylko wymienić na ich aktorów to wszyscy by piali z zachwytu jakby na przykład Jim Carrey latał do kibla a nie Milowicz to by wszyscy byli zachwyceni u nas . Niestety polacy w większości nie lubią polskich filmów i dlatego Kac Wawa ma taką niska ocene .

ocenił(a) film na 2

NIe sądzę, aby ziarno zarzucone przez inż. Mamonia podczas rejsu po Wiśle zakiełkowało, bo skąd w takim razie wytłumaczyć nieprzebrane tłumy na projekcjach filmów takich jak "Jestem Bogiem", tudzież "W ciemności" o "Sponsoringu" nie wspominając?

ocenił(a) film na 1

Szkoda, że nadal nie rozumiesz albo po prostu nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Kac Wawa ma tak niską ocenę, bo to gniot i pogódź się z tym.
P.S Nie lubię Jim'a Carrey'ego i filmów z nim :)

Hadley

Nie karm trolla, który Lotowi nad kukułczym gniazdem dał 1, a drogówce 10 z serduszkiem.

Hadley

Ale osoba mająca osobisty stosunek do tego filmu nie może pogodzić się z tak niską oceną.

amerykański film też musi mieć sens, tam też by to nie przeszło

Hadley

obsada miała zapewnić sukces, ale nie da si e nic zrobić przy braku dobrego scenariusza

Placek_Mch

aktorzy powinni bardziej rozważnie dobierać role. Zły wybór może nawet zaszkodzić.

Hadley

Na szczęście ludzie mogą sami ocenić, i widzą co oglądają

ocenił(a) film na 1
Hadley

Nie powinno się oceniać przed obejrzeniem. Reszta "recenzji" trafna

ocenił(a) film na 1
Hadley

Bardzo dobra wypowiedź, zgadzam się w 100%, ocena 1,9 jest wręcz zbyt zawyżona

Nekromanta21456

nie tylko 1,9 jest zawyżoną oceną

ocenił(a) film na 1
marssendo

Dałem dwa. No to zawyżyłem.

ocenił(a) film na 1
Czesio_A

jedynka też zawyża

Czesio_A

obiecaj poprawę

użytkownik usunięty
Hadley

Ja nie oceniłem bez obejrzenia i mam podstawy twierdzić, że mamy do czynienia z koszmarkiem filmowym

sami znani aktorzy nie wystarczą

Toreckipo

potrzebny jest też dobry scenariusz

kudlaty_72

może nawet jakikolwiek scenariusz

ocenił(a) film na 1
Hadley

Zgadzam się.

Hadley

na komórkach kręcą lepsze filmy

Placek_Mch

niektóre komórki mają dobra jakość nagrywania

Placek_Mch

komórki dają coraz lepsze możliwości

SumienieFilmwebu

czyli komórką zrobi się lepszy film jeżeli ma się pomysł

ocenił(a) film na 1
Hadley

Zgadzam się, poza jednym- ten cały "pierwowzór", czyli "Kac Vegas" to takie samo dno.

ocenił(a) film na 10
Morska_Bryza

Całe szczęście że można mieć swoje zdanie (szkoda ze się za nie hejtuje...). Jak dla mnie to film dobry !

ocenił(a) film na 1
aleks_aleks_filmweb

Ale że ja hejtuję? Gdzie?

ocenił(a) film na 10
Morska_Bryza

nie chodziło mi akurat o Ciebie, sorka dałem w złym miejscu odpoweidz :) mój błąd nowicujsza, pozdrawiam !:P

ocenił(a) film na 1
Hadley

albo na odwrót

ocenił(a) film na 2
Hadley

ZAbwane jest to że większość aktorek wraz z Szycem były w Wojnie Polsko-Ruskiej. Jak patrzyłem na to co wyprawiają w tym filmie, to nie wierzyłem że to to samo towarzystwo....i żeby była jasność: lubię humor "klozetowy", ale musi być on sprzedany w sposób odpowiedni a nie dosłowny...

ocenił(a) film na 6
Hadley

Nie ogladalam amerykanskiej komedii, gdyz staram sie unikac amerykanskich komedii. Humor typu ktos sie spierdzial jakos na mnie nie dziala. W rodzimej produkcji obywa sie przynajmniej bez pierdzenia, a i jest fajne krzywe zwierciadlo na nocne zycie, agentury, itp. Nie jestem osoba pruderyjna i w paru miejscach smialam sie do rozpuku. Ogolnie uwazam, ze film ma bardzo zanizona ocene. Co poniektorych chyba prawda ubodla i az sie wielce oburzyli. Nie jest to wybitna produkcja i po filmowemu nieco przejaskrawiona, ale przynajmniej mozna sie posmiac.

ocenił(a) film na 1
Hadley

ocena 2,2 zawyżona...chyba o 2,2 za dużo.

pozs_83

Piotrek jeszcze bardziej zawyżył