PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682011}
6,7 100 tys. ocen
6,7 10 1 99721
5,5 32 krytyków
Kamienie na szaniec
powrót do forum filmu Kamienie na szaniec

Nie chodzi mi o spojlery tylko o to czy wam się podoba czy nie, co jest dobre, a co złe w tym filmie.
Pytam bo niedługo jedziemy z klasą na niego :)

ocenił(a) film na 8
Krycha007

Nie zadawaj tu takich pytań, po prostu jedź z klasą na film i sama go ocenisz.
Jest wielu hejterów, którzy nie mając pojęcia o czasach których dotyczy film,piszą brednie, równie dobrze możesz olać to że dla mnie film jest świetny, sama się przekonaj i oglądając ,postaw się w podobnej sytuacji w jakiej byli ci harcerze.

Krycha007

Moim zdaniem bardzo dobrze. Oczywiście kazdy znajdzie jakiś minus, ale obiektywnie rzecz biorąc to jest kawał dobrego kina. Rewelacyjna dla mnie jest muzyka i gra aktorska.

Krycha007

Film po prostu nie do opisania. 3/4 ryczałam. Nie da się go opisać to coś wspaniałego. Obejrzałabym go jeszcze z 50 razy!!!!

Krycha007

Film owszem, jest dobry i warty obejrzenia, z pewnością zmuszą widzów do jakichś głębszych refleksji, nasuwa wiele przemyśleń i o to właśnie chodzi. Jednakże, nie jest to dobra ekranizacja "Kamieni...". Oczywiście w pełni zgadzam się z opinią, iż każdy film to własna interpretacja reżysera, a ile głów, tyle pomysłów, jednak... Zbyt duże odejście od pierwotnej fabuły, pominięcie istotnych wydarzeń, akcji, nie wspominając już o postaciach(!), to zdecydowanie przemawia na niekorzyść filmu. Aczkolwiek jako film, polecam. ;)

ocenił(a) film na 6
KareninaAnna

Jak dla mnie taki średni film, bo według mnie fabuła nie była jakaś powalająca. Ogólnie film nie jest zły, tak więc dla większości osób nie powinien być rozczarowujący jak to było z innymi filmami o wojnie. Na duży plus tego filmu bardzo dobra gra aktora, który grał "Rudego".

ocenił(a) film na 10
michal98_filmweb

Prawda, przed Zietkiem wielka kariera!