PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682011}
6,7 100 tys. ocen
6,7 10 1 99721
5,5 32 krytyków
Kamienie na szaniec
powrót do forum filmu Kamienie na szaniec

Po takich filmach jestem dumna z bycia harcerką. A film super, wstrząsnął mną, kurde serio dobry,
warto obejrzeć ; ))

ocenił(a) film na 7
Marika321

Też byłam harcerką i mnie osobiście ten film uraził. Niezgodność z książka jest porażająca. A Szare Szeregi zostały pokazane jako zbyt ambitna buńczuczna banda małolatów, która narażała się na niepotrzebne straty w imię osobistych pobudek. Jeżeli ktoś książki nie zna, film może się podobać. Niestety wojna to nie zabawa w piaskownicy a ówczesna młodzież nie zasłużyła sobie na to, aby ukazywać ich w ten sposób.

Wszystkim zainteresowanym polecam książkę "Kamienie na szaniec" oraz " Zośka i parasol".

MsSmarkula

Tak, wiem jak jest z tą prawdą książkową, a filmową. Nie podobało mi się to, że Alka wyrzucili na drugi plan, a może i nawet dalej...

ocenił(a) film na 8
MsSmarkula

"Jeżeli ktoś książki nie zna, film może się podobać."
Popatrz, a ja czytałam książkę kilka razy, a film i tak mi się podobał. Dziw nad dziwy.

ocenił(a) film na 7
jagna007

Rzecz gustu. Według mojej opinii film owszem, ładnie zrobiony, obsada na dość wysokim poziomie, przynajmniej jeśli chodzi o polskie produkcje, świetna muzyka. Mnie osobiście jednak pewne szczegóły rażą i dlatego oceniam ten film tak, a nie inaczej.

Marika321

Dziwne ma druhna podejście. "Po takich filmach jestem dumna z bycia harcerką" - harcerze powinni zawsze być z tego dumni, nie dopiero po filmie.

snowdog

No racja druhu, źle się wysłowiłam ;)
Jestem JESZCZE , O 1000 RAZY BARDZIEJ DUMNA, że jestem harcerką.

użytkownik usunięty
Marika321

Nie warto.

Jak kto woli, wg mnie dobry film ;)

ocenił(a) film na 5
Marika321

Ale gejoza^

nikike

Nikt nie wie jak to było naprawdę, no ale w końcu obaj mieli dziewczyny, nie?

ocenił(a) film na 5
Marika321

xDDD

ocenił(a) film na 8
nikike

Myślenie nie boli. Mózgi są fajne, myślę że każdy powinien mieć własny...

ocenił(a) film na 5
imfuckinkilljoy

Też się cieszę.