Kurcze, no nie mogę oprzeć się wrażeniu, że nie tak powinien wyglądać Alek... Dużo bardziej na Alka pasowałby mi aktor
grający Zośkę. A Zośka też był inny... Miał taką dziewczęcą urodę, delikatną, nie taką, jak grający go aktor. Ten bardziej
pasuje do Alka... Jedynie Rudy jest ok.
Może mnie za to zjedziecie, ale bardzo mi to przeszkadza:(
o tak! Michał Meyer!
wiadomo może, co się z nim obecnie dzieje?
EDIT: Będzie w Mieście 44!!! cudownie! już czuję, że to będzie jeden z najlepszych polskich filmów ostatnich lat :D
Owszem, będzie :) A teraz gra z Karolakiem w tym nowym serialu, co leci w weekendy na TVP - "Baron 24". Nie oglądałam, ale chyba nie jest to najambitniejsza produkcja.
Jeśli chodzi o jeden z lepszych seriali z jego udziałem, to oczywiście "Misja Afganistan". No i "Czas Honoru".
Też miałam napisać o "Baronie 24" chociaż nie oglądam ;-) Miałam wrażenie, że w CH zasługiwał na większą rolę. A nawet - szok szok - że byłby o niebo lepszy w roli Michała, niż pan Wesołowski. Dziwne, że przepadł gdzieś na kilka lat, ale najważniejsze że kino/tv znowu sobie o nim przypomniały.
a mi bardziej przeszkadzał fakt, że Alka było tak mało... kurczę, przecież to jeden z głównych bohaterów!
Dziewczyny, ja jeszcze nie widziałam filmu, oceniam tylko dobór bohaterów z wyglądu, ale to też słyszałam już kilka razy, że Alka jest za mało...
może aktor słabo zagrał i wycięli sceny z jego udziałem. Ale Zośka jest super. Nie nastawiajcie się na wierną ekranizację, nie da się "przerobić" książki na film w 100%. To jest adaptacja i pewne wątki są pominięte inne wyeksponowane, aby efekt końcowy odpowiadał zamiarom twórców. Film bardzo dobry 8/10.
oczywiście, film to nie książka, niektóre sceny pominąć muszą, ale moim zdaniem pomijać tak bardzo jednego z głównych bohaterów nie powinni
masz rację, z tym, że nie wiem co się stało podczas produkcji filmu, czy to był zamiar od początku, czy coś poszło nie tak z aktorem grającym Alka. Wiem, że często przy montażu wypadają sceny z pewnymi aktorami.
"Nie takiego Alka się spodziewałam..."
A w tym filmie był jakiś Alek? :)
Alek nie był tutaj nawet postacią drugoplanową. Był statystą. Już więcej w filmie było Słonia, Anody i tego w okularach, co wyglądał jak Harry Potter i zginął jako pierwszy.
No właśnie... Nie rozumiem, dlaczego on został tak zepchnięty na ten drugi plan. Scenarzysta go nie lubił, czy co?:/ szkoda:(
Nie jestem w stanie tego zrozumień.
W moim odczuciu Zośka był wykreowany na Alka, miał jego cechy charakteru.
I aktor - Marcel, który grał Zośkę, powinien grać Alka, był to niego bardzo podobny.Bardziej niż do Zośki.
zdecydowanie :D Paweł (?) zginął na samym początku, a było go więcej niż Alka..trochę żart.
Ja na początku myślałam, że Paweł to Alek, skoro tak go pokazywali z Zośką i Rudym... :D