PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682011}
6,7 100 tys. ocen
6,7 10 1 99720
5,5 32 krytyków
Kamienie na szaniec
powrót do forum filmu Kamienie na szaniec

Czemu tylu ludzi nienawidzi tego filmu? Okej, idealny to on nie jest. Ma gorsze momenty, szczególnie po
śmierci Rudego zrobiło się tak jakoś nudno i film zaczął mi się przedłużać.

Aktorzy byli dobrzy, muzyka świetna, kostiumy i scenografia też na poziomie, więc o co chodzi?

Książkę czytałam dość dawno i nie pamiętam wszystkiego co było w niej zawarte, ale momenty, które
umieścili w tym filmie były dobrze odwzorowane i nie było żadnego większego odstępstwa od książki,
czyż nie?

P.S. Czemu Paweł przypominał połączenie Johnnego Deppa i Harrego Pottera?

ocenił(a) film na 9
Blaxi

Wydaje mi się, że większość Polaków lubi krytykować wszytko co Polskie. Film trochę odbiegał od treści książki, być może to jest jeden z większych powodów oburzenia. Jednak nikt nie powiedział, że będzie to całkowita adaptacja. Wydaje mi się, że błędem było nazwanie filmu tak samo jak książki.
Chociaż ominięcie Alka, pominięcia dużej ilości akcji małego sabotażu i według mnie bezsensowne, tracące czas sceny miłosne bardzo mnie raziły, film mi się podobał. Zwłaszcza za grę aktorów, scenografie i muzykę.
Według mnie jak na polskie realia jest to dobry film, warty obejrzenia.
I zgadzam się. Paweł przypominał mi bardziej Harrego Pottera gdy widziałam go w kinie, lecz teraz tak przypominając, to Deppa też trochę przypominał :)