PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682011}
6,7 100 tys. ocen
6,7 10 1 99721
5,5 32 krytyków
Kamienie na szaniec
powrót do forum filmu Kamienie na szaniec

Rewelacja

ocenił(a) film na 10

Super film! Polecam.

ocenił(a) film na 4
Blazeju_2

Zdecydowanie odradzam (dla widzów powyżej 15 roku życia)
Młodszym mogą się podobać fryzury, muzyka oraz (sorry-siusiumajtkom /gejom * niepotrzebne skreślić) niektórzy harcerze.

ocenił(a) film na 8
Ararat_1234

a ja polecam bez względu na wiek. Super film, trzyma w napięciu i jest pełen emocji. Robi wrażenie.

ocenił(a) film na 10
clavier

Zgadam sie i polecam nareszcie gatunkowe kino w PL. Film akcji ktory sie dobrze oglada bez poczucia zenady ze w stanach robia lepsze. Jest tempo, zajebista muza, napiecie, charaktery i wrusza przynajmniej 3 razy do lez :)

ocenił(a) film na 8
kimoik

dokładnie, wreszcie pozytywne zaskoczenie. Gliński z chłopakami zrobili kawał solidnej roboty. Ciekawe jak widownia, bo byłam w poniedziałek i sala prawie pusta.

ocenił(a) film na 10
clavier

U mnie polowa duzej sali

ocenił(a) film na 8
kimoik

to lepiej trochę, ale kiedy byłeś? Bo wyniki oglądalności w weekend takie sobie, ok. 107 tys. a 300 miało 127 tys na otwarciu. Nie jest dobrze..., a film naprawdę na poziomie.

clavier

w weekend wlasnie. ale nie wiem czy jest co porownywac z amerykanskim blockbusterem. Gorzej ze Jack Strong mial w swoj weekend otwarcia dwa raz tyle widowni, ale moze to przez to ze czesc ludzi nie pojdzie do kina na lekture szkolna w piatkowy wieczor bo kojarzy im sie z przedwiosniem, jutro pojdziemy do kina itp - tradycyjnymi ekranizacjami lektur. Nie wiedza ze kamienei to tez kino akcji, ktore sie po prostu oglada z zapartym tchem. Dopiero teraz jak sie rozniesie ze film jest zajebisty to pojda na srody z orange albo w nastepny weekend. Poczta pantoflowa dziala :)

ocenił(a) film na 8
cottonfield

mam nadzieję ;)

Blazeju_2

Film świetny, bardzo emocjonalny, fantastycznie zagrany przez młodych debiutujących aktorów - warto dać mu szansę, niezależnie od wieku.

ocenił(a) film na 7
GoldenBoyGT

zgadzam się i nie rozumiem fali krytyki

RyczPie

Najbardziej i najgłośniej krytykują Ci co filmu nie widzieli :-p

ocenił(a) film na 8
Blazeju_2

Zgadzam się, bardzo dobry film. Śmieszą mnie problemy w stylu "scen erotycznych" - czy tam w ogóle są takie sceny? 2 razy widać było kobiecą pierś i kilka pocałunków. Wielki skandal :P Dobre aktorstwo i dobra reżyserka. Może tylko wątek Rudego jest nazbyt rozciągnięty. Aha - jak ktoś ma dzieci 10-15 lat to niech ich nie zabiera na ten film....bo to nie jest kino familijne, a widziałem w kinie kilka wesołych rodzinek, które postanowiły zafundować dzieciom rozrywkę w postaci strzelanin i polewania ludzi wrzątkiem.... Co do problemów "ekspertów" w stylu - film nie odzwierciedla historii i tym podobne farmazony - powiem jedno, to samo jest przy każdym polskim filmie historycznym. Czas już chyba wreszcie zrozumieć, że film to jakaś wizja historii przemielona w głowie reżysera a nie przeniesienie na ekran podręcznika (który zresztą też nie przedstawia stricte obiektywnej historii). Film na pewno jest warty obejrzenia.