PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682011}
6,7 100 tys. ocen
6,7 10 1 99720
5,5 32 krytyków
Kamienie na szaniec
powrót do forum filmu Kamienie na szaniec

Jestem na etapie czytania książki i powie szczerza , że jest świetna opisuje historie i losy młodych ludzi w czasie wojny w sposób ciekawy i wciągający ,a zarazem poruszający. Nie będę się rozpisywać o książce bo wydaje mi się że większość osób zaglądających do tego wątku ją czytała ....
Przeczytałam kilka poprzednich wątków w których toczyła się dyskusja na temat czy warto kręcić filmy historyczne czy raczej polskie kino powinno iść w innym kierunku . I powie szczerze jeśli film historyczny jest " dobrze " zrobiony to uważam , że takich filmów nigdy dość , a napierano są lepsze niż popularne w polskim kinie idiotyczne komedie ...
Nie o tym miał być wątek a wiec szybko skończę z chęcią wybrała bym się do kin na ten film , ciekawi mnie czy będzie tak samo interesujący jak książka .

aga553

Kręcić filmy historyczne tylko jeśli są dobrze zrealizowane np.Pan Wołodyjowski a obecne polskie "produkcje" ocierają się o autoparodię.

ocenił(a) film na 8
edhardo

Zdecydowanie tak , a co do "Pan Wołodyjowski" to według mnie klasyk filmu historycznego tak samo " Potop " , a większość filmów wojennych które są kręcone w latach dzisiejszych są słabe ...
To dosyć zabawne a właściwie straszne , że pomimo tego, że technika filmowa poszła do "przodu " to i tak te filmy < współczesne > nie dorównują starym filmom ...

Ale szczerze powiem że mam nadzieje , że filmu " Kamienie na szaniec " nie z pieprzą bo szkoda by był bo historia jest tak ciekawa i wzruszająca , szkoda gdyby to zostało zniszczone ....

Tak samo jestem ciekawa filmu "Miasto 44 "