PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682011}
6,7 100 tys. ocen
6,7 10 1 99720
5,5 32 krytyków
Kamienie na szaniec
powrót do forum filmu Kamienie na szaniec

po zwiastunie

ocenił(a) film na 7

zapowiada sie ciekawie

Reznik

Byłam na pokazie przedpremierowym. Film naprawdę jest bardzo dobry! Młodzi debiutujący aktorzy sprawdzili się świetnie. Sceny gdy Rudego zabierają gestapo przyprawiły mnie o dreszcze... Film bardzo mi się podobał, może nawet pójdę do kina jeszcze raz, tym razem ze znajomymi :)

Reznik

Ja też już widziałam film i mogę podpisać się pod tym , co pisze koleżanka. Film jest świetny. Jeżeli ktoś oczekuje że zobaczy ADAPTACJĘ książki, a nie jej ekranizację, to na pewno wyjdzie zadowolony :) Ja byłam pod wrażeniem, właściwie to ciężko się otrząsnąć po tym filmie, po wyjściu z kina patrzyłam na Warszawę inaczej...

ocenił(a) film na 8
Reznik

Również jestem pod wrażeniem. Film się świetnie ogląda, chociaż trzeba zapomnieć o książce, bo niezgodności jest dużo. Ale jako sam film - kapitalny. A Rudy - perełka!

jagna007

Tak patrząc po oficjalnych recenzjach to chyba właśnie odtwórca roli Rudego najlepiej się spisał - najczęściej wyróżniają właśnie jego.

Arya_2

Zgadzam się, miał chyba najtrudniejszą role i wypadł świetnie. Sceny tortur przyprawiają o dreszcze.

agapie

Byłam na pokazie przedpremierowym i zgadzam się - Tomek Ziętek w roli Rudego wypadł świetnie! Wszscy debiutanci spisali się super ale on zrobił na mnie największe wrażenie. Szkoda że wątek Alka jest trochę okrojony, bo Kamil Szeptycki bardzo podoba mi się jako aktor. Film świetny ogólnie.