Byłam na pokazie przedpremierowym. Film naprawdę jest bardzo dobry! Młodzi debiutujący aktorzy sprawdzili się świetnie. Sceny gdy Rudego zabierają gestapo przyprawiły mnie o dreszcze... Film bardzo mi się podobał, może nawet pójdę do kina jeszcze raz, tym razem ze znajomymi :)
Ja też już widziałam film i mogę podpisać się pod tym , co pisze koleżanka. Film jest świetny. Jeżeli ktoś oczekuje że zobaczy ADAPTACJĘ książki, a nie jej ekranizację, to na pewno wyjdzie zadowolony :) Ja byłam pod wrażeniem, właściwie to ciężko się otrząsnąć po tym filmie, po wyjściu z kina patrzyłam na Warszawę inaczej...
Również jestem pod wrażeniem. Film się świetnie ogląda, chociaż trzeba zapomnieć o książce, bo niezgodności jest dużo. Ale jako sam film - kapitalny. A Rudy - perełka!
Tak patrząc po oficjalnych recenzjach to chyba właśnie odtwórca roli Rudego najlepiej się spisał - najczęściej wyróżniają właśnie jego.
Zgadzam się, miał chyba najtrudniejszą role i wypadł świetnie. Sceny tortur przyprawiają o dreszcze.