PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=168061}

Kamikaze Girls

Shimotsuma monogatari
2004
7,1 985  ocen
7,1 10 1 985
7,7 3 krytyków
Kamikaze Girls
powrót do forum filmu Kamikaze Girls

Zna ktoś filmy albo seriale o podobnej tematyce. Chodzi mi o temat lolit

ocenił(a) film na 4
grd1

Ale z fabularnych? :) . A tak na poważnie to polecam wyszukiwanie przez słowa kluczowe (keywords) na imdb.com. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
duraq

A co dokumentalne też jakieś znasz? Szukałem już w ten sposób, a nawet przejrzałem wszystkie japońskie filmy na filmwebie dlatego przydałby mi się jednak konkretne tytuły.

ocenił(a) film na 4
grd1

W temacie lolit niewiele mogę pomóc, ale pamiętam że w filmie "Tokyo-Ga" Wima Wendersa jest scena gdzie tańczą japońscy rockabillowcy. Do zobaczenia na youtube. Ich dziewczyny są w klimatach pin-up raczej, ale może się przyda. Raczej mało prawdopodobne żeby nakręcono wiele filmów konkretnie o tym zjawisku (chyba że na zamknięty rynek japoński, do tv itd.), prędzej będą przewijać się w tle. Owocnych poszukiwań.

ocenił(a) film na 4
duraq

No nie zauważyłem zbyt wiele filmów w tym temacie. Jak coś to już raczej królują uczennice w ichniej kinematografii. Ale dzięki.

ocenił(a) film na 6
grd1

Lolita fashion to jedna z moich głównych pasji :) Z fabularnych wiem, że są: Mister Rococo (dość infantylne, ale z kappy endem), Gothic Lolita Psycho (tego nie oglądałam, ale ponoć niewysokich lotów typowo japońska sieczka gore o niskim budżecie :P). Trochę drobnych dokumentów mam schomikowanych na playlistach na yt, mam też w zanadrzu trochę artykułów, jeśli takie rzeczy cię interesują.

ocenił(a) film na 4
Orlaith

Lolita Psycho oglądałem, rzeczywiście zbyt ambitny to on nie jest. Mister Rococo nie ma tu na filmwebie, więc nie wiem czy uda mi się znaleźć, ale dzięki za info. Ja to bardziej lubię sobie popatrzeć na dziewczyny tak poubierane :) A tak na marginesie: mam trochę lolicich ubrań do sprzedania (z Bodyline), może byłabyś zainteresowana?

ocenił(a) film na 6
grd1

Mister Rococo to krótki metraż, jest w całości na Youtube. Zdjęcia ubrań, które masz, podeślij na PW. Ale uprzedzam, że nie kupuję Bodyline drożej, niż mogę kupić wprost u producenta, tylko dlatego, że nie muszę sprowadzać zza granicy :P

ocenił(a) film na 7
grd1

Temat lolit, co masz na myśli ? O jaka tematykę lolit Ci chodzi ? Widziales w tym filmie jakies lolity ? Sadzac po twojej ocenie, zupełnie nie zrozumiales tej intrygującej opowieści.

ocenił(a) film na 4
Szybszy

Tak, jedną z głównych bohaterek.

ocenił(a) film na 7
grd1

A czemu nazwales ja lolita :)?

ocenił(a) film na 4
Szybszy

Bo nią jest. Chyba nie do końca czaisz co to są "lolity".

ocenił(a) film na 7
grd1

A czemu taka slaba ocena ?

ocenił(a) film na 4
Szybszy

Bo jakoś mi nie przypasił ten film.

ocenił(a) film na 7
grd1

A co się nie podobalo, a co się podobalo :)?

ocenił(a) film na 4
Szybszy

Już nie pamiętam. Aktorki mi się na pewno podobały :D

ocenił(a) film na 7
grd1

Dla mnie najciekawsze było polaczenie grzecznej rokokoko z lobuziara na motorze:)

Szybszy

Według mnie film zasługuje na wysoką ocenę. Na początku może wydawać się "głupi", ale jak się potem okazuje jest głębszy niż się może wydawać. No i oczywiście lolitka też bardzo mi się podobała, za to kolejny plus :)

ocenił(a) film na 7
Damar3478

Mi Lolitka na rowni z Polka sie podobala :)Toz to film o przyjazni, niezwykle zabawny i oryginalny :)

Szybszy

Dokładnie, sposób ukazania treści był bardzo oryginalny. Swoją drogą też jestem ciekaw innych japońskich tytułów, gdzie można zobaczyć lolity, jak na razie widziałem tylko ten. Kyoko Fukada idealnie się na nią nadała.

ocenił(a) film na 7
Damar3478

Ta na motorze ma w zylach polska krew :)! To widac :)

Szybszy

Może dlatego mi się nie podobała...

ocenił(a) film na 7
Damar3478

Wiadomo, suki sa szalone.

ocenił(a) film na 7
Damar3478

Na pewno obecnie top 10 japonskich aktorek z krwi kosci.