Założyłem ten temat aby wszytkie nowo pojawiające się informacje były w jednym miejscu. Zapraszam do wrzucania newsów, ciekawostek i dyskutowania :)
W zimowym żołnierzu to Zola pokazał. Pokazał zdjęcie ojca Starka i ręke metalową Buckiego.
A mi chodzi o komiks. Jak to w komiksie wyglądało, o ile było.
Z tego co wiem, w komiksie Maria i Howard Stark zginęli podobnie w wypadku samochodowym, ale spowodowanym albo przez biznesowych konkurentów Starka albo przez V-Battalion.
Nie było wątku z Zimowym Żołnierzem, to będzie coś nowego.
http://www.inquisitr.com/2109320/its-chris-evans-vs-everybody-as-captain-america -civil-war-films-in-atlanta/
Potencjalne SPOILERY :
http://www.comicbookmovie.com/fansites/MarvelFreshman/news/?a=120791
Ciekawe czy z Hydrą w Wakandzie walczą Avengersi Rogersa.
Tak przypuszczam, bo nie ma War Machine i Visiona
Chwila to jeśli dobrze rozumiem cap Black widow Scarlett Ant Man i Falcon będą walczyć z hydrą a hydra ma być finałową walką co może oznaczać że przypuszczalnie mamy nowy skład Avengers czyli Vision odchodzi, war machine przez konflikt odpada czyli wchodzi Antek czyli ten będzie po stronie Capa ciekawe :)
Szczerze powiedziawszy to po Civil War chyba nie będzie kolejnego teamu Avengersów tylko już wszyscy na IW bo po Capie tylko Ragnarok będzie wprowadzeniem do IW. Osobiście bardzo się cieszę że tylko potencjalnie 9 bohaterów będzie prowadzić ze sobą walkę i nie będzie przesytu tylko (mam nadzieję ) epickie starcia i wisienka na torcie czyli Cap vs Tony,na początku myślałem że w CW będzie pierdu pierdu zbieranie drużyn i na końcu 20 vs 20 ale na szczęście nic z tego no i Hydra którą mam nadzieję uwolnią i zajdą daleko za skórę naszym bohaterom
Ha. duża rola Buckiego, Czarnej wdowy, agentki 13, Iron Mana (pewnie), Sokolego Oka, Crossbonsa.
Pytanie kto nie ma dużej roli?
no tak, Spiderman, Black Panther pewnie też tyle będą mieli.
zapomniałam o generale Rossie, ile będzie miał czasu?
Ant Man będzie miał większą rolę z racji tego że Paul Rudd jest już na planie, wiec jego rola może być większa, tylko w takim razie Ant Man z końcem filmu musiał by nawiązać mocno do Civil War tylko jakoś tego nie widzę :P
no nie może, tylko musi, skoro Ant Man jest już na planie, oznacza to większą rolę, więc innego wyjścia nie widzę :P
Kevin Feige mówił raz, że Ant-Man to łącznik Age of Ultron z Civil War, takie przejście. A Black Panther będzie miał sporą rolę, on będzie głównym ogniwem.
"Kevin Feige mówił raz, że Ant-Man to łącznik Age of Ultron z Civil War, takie przejście. "
No właśnie. Chyba nawet nie tylko on. Jestem naprawdę ciekaw z czego zbudują most z AOU do Civil War.
Mam dzisiaj ostatni komentarz ( cholera te limity : (
1. Co do romansu Nat i Bannera to mi to nie przeszkadza, ponieważ Wdowa szuka bratniej duszy. Wiemy kim była w przeszłości i ma ciemną stronę. Ciężko jej się żyje z przeszłością, próbuje " spłacić długi" ale jak powiedział Loki avengers 1 że długi takich rozmiarów nie da się spłacić. Banner ma ciemną stronę znaczy zieloną dlatego łatwo jej się przed nim otworzyć. Do Capa nie pasuje, bo on nie ma ciemnej duszy a z bartonem to tylko przyjażń.
Jedyne co mi się nie podobało to Hulk. W pierwszej części był bardziej zadziorny. Jego relacje z Thorem i pokazanie Lokiemu kto tu rządzi. A w Avengers 2 nie licząc napadu szału był nijaki.
2. Co do Wakandy i Avengers tam to nie wiem w jakim momencie to filmu będzie. Na początku na pewno nie bo nie ma War Machine i Visiona. W śrotku gdzie nie chcą Hydry wpuścić do vibranium też nie bo gdzie Pantera.
Na końcy tez nie bo Wdowa nie ma stroju. Więc szczerze nie wiem!
3. Dzisiaj będę oglądać o 20:00 na TVNie : nagiego Selviga, Thora podróżującego metrem kiedy Mroczny Elf robi koniec Swiata, młot Thora powieszonego na wieszaku do ubrań i przy tym znowu nagiego Selviga.............czyli THOR MROCZNY ŚWIAT
"Banner ma ciemną stronę znaczy zieloną"
Podoba mi się ten zwrot. :D Też nie przeszkadza mi romans Nat&Bruce, wcale nie uważam, że był na siłę. Wydaje mi się, że wypadło to całkiem naturalnie i jest między nimi to coś. W scenie w której Natasha się otworzyła i mówiła o swojej przeszłości uroniłam nawet łezkę.
Moze i masz troche rajcji :p ale i tak ja ją widze u boku Steva jakoś po obejrzeniu Capa2 moim zdaniem bardziej do siebie pasuja :d
Podpisuję się pod wypowiedzią zwłaszcza że Natasha i Steve jako jedyni z grupy Avengers od początku współgrają ze sobą, są najbardziej zgrani, scena gdy kapitan podrzuca Black Widow do góry w pierwszej części Avengers genialne
Dokładnie :-) i ta rozmowa o zaufaniu w 2 czesci Capa lub pogawędka w aucie w drodze do starej agencji tarczy (mogłam pomylic miejsca i nie koniecznie było to w drodze do tej starej agencji) w każdym bądź razie na prawdę ucieszyłabym się gdyby mieli razem dużo sympatycznych scen :)
W Wojnie domowej będą razem ale pewnie w walce. Przyjaźnią się świadczą o tym zdjęcia z planu. Byli razem na pogrzebie Peggy, potem pewnie namówiła go do kawy z " siostrą ". Jest zdjęcie jak siedzi w kawiarni z Sharon.
Więc nie sądzie w Natasha&Steve. : )
jak to się mówi " nadzieja umiera ostatnia"
ale on mi do Sharon nie pasuje , zobaczymy ; )
dokładnie, też mi do Sharon nie pasuje, na początku ok jak się poznali ale potem już prysło
Kawa na pewno będzie, pomagać mu też jako agentka CIA pewnie też . co dalej przekonamy się za rok.
a co do Nataszy może Bucky?
Też tak myślę :) Kawa będzie
Też spekuluje Bucky w komiksach z nim była, na Infinity War jest jeszcze Daredevil :) z nim też coś może pokręcić, liczę na mały wątek w serialu Daredevil Natashy haha chociaż bardziej mnie zaćmi jak się umówi ze Star Lordem w Infinity War hehe :D
http://m.facebook.com/tvnpl/photos/a.207079462636934.58311.200700903274790/99316 1204028752/?type=1&_rdr#993233214021551
Ma być Hope van Davyne i ma być ona Wasp. Ale jeszcze nie teraz. Przewidujemy ją w GotG2 albo dopiero w spideu.
Jeśli kogoś interesuje to w HBO 27 Czerwca 2015 roku o godzinie 14:45 poleci Renesans Marvela
RENESANS MARVELA
(MARVEL
RENAISSANCE)
dokumentalny,
premiera: 27.06.2015
godz. 14:45
coś spekulują szukają ponoć jakiegoś azjatyckiego aktora ale ile w tym prawdy :P to nie wiadomo, czemu nas pokarało czekać rok nie mogli w lutym zrobić :P
to w ogóle wszystko za daleko. Ragnarok jest równocześnie z Civil War. a jest rok później.
Feige mówił w którymś wywiadzie , wojna jest zaraz po ultronie , gdzieś pisza ze rok póżniej
Na inhumans, Azjatyckiego aktora, ale nie wiem czy to potwierdzone :P
co do Skye nie jest potwierdzone, ale gdyby miała być to nie szukali by innego aktora bo dali by Skye proste ...