PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706209}

Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 186 tys. ocen
7,5 10 1 186329
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Założyłem ten temat aby wszytkie nowo pojawiające się informacje były w jednym miejscu. Zapraszam do wrzucania newsów, ciekawostek i dyskutowania :)

użytkownik usunięty
LordVader345

mogą a w filmach o kapitanie zwłaszcza, bo Agenci Tarczy są mocno powiązane z dwoma filmami o Kapitanie, więc nie widzę problemu na epizodyczną rolę.

użytkownik usunięty
LordVader345

Agenci Tarczy będą mocno nawiązywać do Civil War to pewniak

Oby zmienili znowu serial jak z nawiazaniem do Capa 2 a nie z age of ultron gdzie był tylko smaczek...
P.S.Oglądałeś ostatni odcinek? Mocny...

użytkownik usunięty
LordVader345

Na bank zmienią przecież II sezon agentów Tarczy miał nawiązania do Zimowego Żołnierza, więc tutaj również mocno trzeci sezon nawiąże do Civil War, początek trzeciego sezonu obstawiam, Hydre już jakieś smaczek skoro wróci w Civil War, a druga połowa III sezonu Agentów, to będą mocne nawiązania. Ogólnie obstawiam że III sezon będzie najważniejszym sezonem Agentów Tarczy.

Zakończenie genialne

ocenił(a) film na 10

mogli by w końcu ujawnić Coulsona, bo to troche naiwne że wszyscy wiedzą że żyje z wyjątkiem Avengers.

użytkownik usunięty
paula0fm

jeśli Coulsona ujawnią to tylko w Infinity War

ocenił(a) film na 10

IW jest za 3-4 lata : (

jak będą kręcić na początku przyszłego roku, to tam będziemy mieli sporo spoilerów ; )

użytkownik usunięty
paula0fm

ooo tak :)

użytkownik usunięty
paula0fm

i ooo nie :(

Ręka Coulsona... To były dobre!

ocenił(a) film na 10
LordVader345

A czy Skye to nie Quake ? To jaki byłby problem, żeby się pojawiła. Zresztą jak ktoś będzie chciał się coś dowiedzieć to obejrzy serial.

michal98_filmweb

Oglądam serial ale nie zawsze dokładnie

ocenił(a) film na 9

I co z tego? Inhumans to rasa, a nie jedna postać.

użytkownik usunięty
thorin3

Ano tak wybacz mój błąd

użytkownik usunięty
raptor59

http://naekranie.pl/aktualnosci/straznicy-galaktyki-2-rozpoczynaja-sie-castingi- do-nowych-rol-jak-zmieni-sie-tytulowa-druzyna

o strażnikach galaktyki 2

Dzięki!

Na pewno dołączy Hulk,Adam Warlock,Wasp a jeśli nie ona to była jakaś dziiewczyna z białymi włosami,z trupią czaszką czy coś(nie pamiętam jej,ktoś przypomni?)

użytkownik usunięty
LordVader345

Captain Marvel piszą że kobieca postać :)

Może być też Wasp,ale zobaczymy czy Hope zostanie wysłana w kosmos w Antku(Ant-Man)

użytkownik usunięty
LordVader345

ale piszą jak na razie o jednej postaci kobiecej...

Ale gdyby zamiast Captain była by Wasp...

Ale i tak wolę Captain Marvel niż Wasp

użytkownik usunięty
LordVader345

wątpię Captain Marvel na 99% bo miała już być w AoU

Też liczę na to.

użytkownik usunięty
LordVader345

ale Hulk też będzie na 88%

ocenił(a) film na 10

Hulk jakim cudem?
Jak on jest na jakiejś wyspie tropikalnej , to gdzie do kosmosu?

użytkownik usunięty
paula0fm

to Fury powiedział :D a Hulka spekulują od dawna w strażnikach galaktyki

użytkownik usunięty
raptor59

http://wegotthiscovered.com/movies/chris-pratt-appearing-nonguardians-galaxy-mar vel-movies/

Star Lord w Ragnaroku?

Mi to pasuje, bo Thor miał przecież dowiedzieć się czegoś więcej o Kamieniach Nieskończoności i o co w tym wszystkim chodzi. A Star Lord to dobry trop żeby uzyskać ciekawe informacje.

kamilx98

Według mnie Vision powinien być w Rangaroku i stoczyć walkę o kamień z Thanosem żebyśmy mieli przedsmak tego co czeka nas w IW. Star Lord mi kompletnie nie pasuje do tego filmu

Zartanxxx

W Mrocznym Świecie już ujrzeliśmy Kolekcjonera w scenie po napisach. Dla mnie by to pasowało. Ale fakt z Visionem teraz sporo ciekawych możliwości mają.

użytkownik usunięty
kamilx98

jeśli chodzi o Visiona to jego wątek jest jeszcze bardziej tajemniczy niż mogłoby to się wydawać według mnie w Civil War może mieć ciekawy wątek, ale oprócz tego chyba przeczuwam Visiona w Strażnikach Galaktyki 2, Captain Marvel i Ragnarok, w Ragnaroku powinno być jakieś Starcie Vision Thanos, Thanos odbierze mu kamień nieskończoności. No i co będzie dalej zobaczymy

coś czuję że wątek Visiona będzie jeszcze lepszy w kolejnych filmach niż w AoU

Może weźmie mu kamień i stanie się człowiekiem i ożeni się z Wandą ? Takie moje spostrzeżenie :P

użytkownik usunięty
Zartanxxx

niewykluczone :)

Ciekawi mnie ile i kogo uśmiercą w IW,jakieś pomysły ?

użytkownik usunięty
Zartanxxx

Nie wiem aha ponoć Cap według świeżych spekulacji zginie w Civil War :P ale chyba i tak wróci

Hawkeye zginie na bank tak spekulują
Thor przeżyje on ma jeszcze wrogów więc raczej go nie uśmiercą bo w fazie IV kolejna część Thora jest spekulowana jako pewniak
Kapitan Ameryka Bucky ponoć ma nim być a w czwartej części również może być czwarta część Capa więc pewnie będzie z Buckym
Black Widow no nie wiem ponoć ma być o niej solowy film ale nie wiem czy origin story ale raczej nie bo jej przeszłość poznawana jest teraz więc chyba nie zginie
Tony ponoć będzie Iron Man 4 więc nie wiem

no to tylko moje spekulacje :P

Niech uśmiercą wszystkich oprócz jednego :P Nie no nie będzie już więcej części Thora ani Iron Mana,wszystko się kończy w trylogii

użytkownik usunięty
Zartanxxx

Thor ma więcej wrogów raczej go zostawią :P
Iron Mana raczej nie będzie chociaż po tak słabej trójcę chciałbym choćby reapley trzeciej części :P

RDJ nie chce się rozstawać z Marvelem. Chce grać w Avengers lub innych ciekawych projektach jak Civil War. A co do solowych filmów mówił, że nie chce już grac. No ale może zmieni zdanie. Bo jemu głównie o fun i atmosferę, więc nawet pieniądze go mogą nie przekonać do 4 części IM

Ma więcej to fakt ale zastanów się na logike,po Ragnaroku nie będzie nic już,IW i koniec tej epoki na bank nie zrobią Thora 4 itp. bo nawet nigdzie to nie jest zapowiedziane

Jeszcze Hulk?...

Na oewno umrze też niestety Vision i Antt-mNq

użytkownik usunięty
Zartanxxx

pasować spokojnie pasuje, o ile nie będzie tańców :P matko, może znowu coś im wpadnie do głowy jak Selvig w zamian za niego dadzą Star Lorda który tańczy w Asgardzie

użytkownik usunięty
kamilx98

właściwie to ma sens początkowo zastanawiałem się co on miałby robić w Ragnaroku ale potem się domyśliłem, liczę również na Visiona w Ragnaroku

Tak i to bardzo by było ciekawe, żeby były jakieś spotkania bohaterów z Strażników, Asgardu i ziemian przed Infinity War.

użytkownik usunięty
kamilx98

No z tego co wiem Chris Pratt ma na 5 filmów marvela kontrakt

i są to

Strażnicy Galaktyki 2
Dwuczęściowy Infinity War mamy już 3 filmy
Captain Marvel 4 !

czyli 5 Ragnarok a skoro Kolekcjoner był w Thorze to obstawiam że też może mieć wątek w trzeciej części Thora

Chris mówił o trylogi strażników + 2 inne filmy które Marvel będzie chciał.

użytkownik usunięty
kamilx98

no trylogia strażników tak ale na ten czas ma kontrakt na 5 filmów podpisanych jeśli chodzi o III fazę więc dobrze mówię

nie...
5 filmów ogółem. Taki kontrakt na początku podpisał.

użytkownik usunięty
kamilx98

aha no ale Infinity War jest pewne bo w końcu strażnicy mają się spotkać z Avengersami więc to na 88% co do reszty zobaczymy

Gunn nie wyklucza ich spotkania. Zobaczymy jak to będzie.

użytkownik usunięty
kamilx98

no tak :) zresztą co mi tam Chris Pratt czekam tera na Civil War nie licząc że najbardziej teraz na Star Wars kosogłos część 2 więzień labiryntu 2 no i Ant Man