PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4447}

Kapitan Corelli

Captain Corelli's Mandolin
2001
6,7 19 tys. ocen
6,7 10 1 19244
5,5 6 krytyków
Kapitan Corelli
powrót do forum filmu Kapitan Corelli

To już moje drugie spotkanie z romantyczno-miłosnymi wizjami Johna Maddena i po raz kolejny stwierdzam, że nie było warto ich oglądać.
Jeżeli w filmie spotykają się: Penelope Cruz, Nicolas Cage, John Hurt i Christian Bale, to należy wymagać wiele. A tymczasem, "Kapitan Corelli" ma do zaoferowania bardzo niewiele, bo jest schematycznym i banalnym romansem. Jakby jeszcze tego było mało, postacie występujące w filmie są strasznie papierowe i najzwyczajniej w świecie nie pozwalają aktorom pograć. Do tego wszystkiego dochodzi także zbytnia rozwlekłość opowiadanej historii i takim oto sposobem otrzymujemy ponad dwie godziny nudnego widowiska.
Ale są także i plusy: 1)Penelope Cruz, która wygląda pięknie, 2)zdjęcia, 3)hmmm... zakątki Grecji, 4)dość duża bitwa, 5)Penelope Cru... a to już było.
Zaledwie 5 gwiazdek na 10, bo historia opowiedziana w filmie jest totalnie wyprana z emocji, a postacie rażą sztucznością do tego stopnia, że trudno się przejmować ich losem.

użytkownik usunięty
La_Pier

a mnie się wszystko w nim podobało, pięknie opowiedziana historia miłosna, te dwie godziny wcale nie były nudne! A happy end casłkowicie mnie zaskoczył i uszczęśliwił!