PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4447}

Kapitan Corelli

Captain Corelli's Mandolin
2001
6,7 19 tys. ocen
6,7 10 1 19244
5,5 6 krytyków
Kapitan Corelli
powrót do forum filmu Kapitan Corelli

Można zobaczyć

ocenił(a) film na 5

Ładny wyciskacz łez. Taki sympatyczny film, ale bez rewelacji. Typowy melodramacik z wojną w tle.

użytkownik usunięty
Revenga

a mnie się bardzo spodobał! Cudo! I ta piękna miłość... dla mnie rewelacją był wohóle happy end.. nie spodziewałam się i basrdzo mnie uczieszył!

ocenił(a) film na 5

Często oglądając filmy można powiedzieć, że happy end był naciągany czy, że to prawie w każdym filmie jest... żadnych nowych rozwiązań, cały czas to samo - ale właśnie w takich filmach te happy endy podkreślają piękno... Bo gdyby skończył się inaczej pozostałby niedosyt...
A film był ładny. Moze nie arcydzieło, ale można zobaczyć. I dostarczy rozrywki =)

ocenił(a) film na 5
Revenga

No filmik całkiem przyjemny, nieco zbyt ckliwy, ale oto chodziło. Mało realna wizja wojny, ale też da się to znieść na rzecz fabuły. Miłość urocza, choć mnie nie porwała, muzyka w sam raz do klimatu. Generalnie ok.

A dla mnie nie do końca to był happy end. Wszyscy skupili się na cierpieniu Pelagii, a nikt nie zwrócił uwagi na biednego dzielnego Madrasa. Pojechał walczyć za ojczyznę a jego narzeczona puściła się z okupantem... No jakoś dla mnie to HAPPY nie jest :D

użytkownik usunięty
jasirah

No w sumie masz rację... Christian Bale jest moim ulubionym aktorem, więc naturalnie choćby nie wiem jak źle się zachowywał lubiałabym jego charaket i żal mi go było, a tu... przecież to on uratował życie Corellemu, a mógl go tam zostawić i pocieszać Pelagię po jego śmierci.

No niestety zawsze sa dwie strony :( Rzeczywiscie tez zwrocilam uwage ze nie wszystko sie tak ladnie skonczylo, myslalam ze pokaza mandrasa z jakas rodzina na koniec...

Revenga

Film ogolnie mi sie podobal. Cage rzeczywiscie momentami troche rozczarowuje, ale tylko momentami :) . Mysle, ze on lepiej sie sprawdza w takich filmach jak "Skarb Narodow" , albo "Naciagacze". Penelope Cruze jak zwykle swietna. Po tym filmie zagrala w "Blow" i ten film tez polecam. Ona bardzo czesto ratuje filmy np "Vicky, Christina, Barcelona". No, a Bale zagrał mało, ale przekonywująco. Ogolnie przyjemny do obejrzenia film. Nie wciagajacy, nie zachwycajacy, ale przyjemny.