Nie będę wypowiadać się na temat filmu, bo nawet go nie widziałam, ale chciałam przeprowadzić małą ankietę. Statystyki podają, że w Polsce jest ok. 56% katolików, ale sama chcę to sprawdzić, bo nigdy niewierzę do końca temu, co podają w TV. Dlatego chciałam się was zapytać JAKĄ KTO WYZNAJE WIARĘ? Ja osobiście jestem katolikiem. Śmiało, możecie tu wpisywać szeczere odpowiedzi, nikt nie zostanie skrzywdzony, ani potępiony (przynajmniej z mojej strony, bo za innych nie odpowiadam). Moja "mini akcja" ma pogłęcić tolerancję i uświadomić innym, że na świecie nie ma tylko jednej wiary. Jeśli ktoś chce może również wpisać jakieś informacje o swojej wierze. Bardzo zachęcam do udziału. Pamniętajcie o tolerancji.
Wypowiedziałam się już na ten temat pod "Karolem, papieżem...".
A tak w ogóle, czy jest sens w tym miejscu rozmawiać o wierze? Przecież to tylko film. Może warto założyć taki temat na twoim własnym blogu i zaprosić ludzi do dyskusji :)
Pozdrawiam :)
To tak z ciekawości. A ten temat umieściłam przy tym filmie, bo miałam nadzieję, że będzie mi odpowiatać dużo ludzi
Trochę odbiegliście od tematu ale niech będzie.
Ja jestem katoliczką to po pierwsze.
A po drugie słyszałam od mojej pani katechetki że od kościoła na msze co tydzień chodzi tylko 30 % wiernych ( czyli 30% z 56% ludzi z całej polski to jest 30% z 22 000 000 ludzi w Polsce bo 22 mln ludzi to jest 56% to jest tylko 6.6 mln ludzi co tydzień w kościele !!) bardzo mało !!
pozdrowienia :):):)
P.S Kocham Adamczyka Małaszyński mu na prawdę nie dosięga do stóp