Karol - człowiek, który został papieżem

Karol, un uomo diventato papa
2005
6,9 167 tys. ocen
6,9 10 1 167258
5,0 25 krytyków
Karol - człowiek, który został papieżem
powrót do forum filmu Karol - człowiek, który został papieżem

Nie będę wypowiadać się na temat filmu, bo nawet go nie widziałam, ale chciałam przeprowadzić małą ankietę. Statystyki podają, że w Polsce jest ok. 56% katolików, ale sama chcę to sprawdzić, bo nigdy niewierzę do końca temu, co podają w TV. Dlatego chciałam się was zapytać JAKĄ KTO WYZNAJE WIARĘ? Ja osobiście jestem katolikiem. Śmiało, możecie tu wpisywać szeczere odpowiedzi, nikt nie zostanie skrzywdzony, ani potępiony (przynajmniej z mojej strony, bo za innych nie odpowiadam). Moja "mini akcja" ma pogłęcić tolerancję i uświadomić innym, że na świecie nie ma tylko jednej wiary. Jeśli ktoś chce może również wpisać jakieś informacje o swojej wierze. Bardzo zachęcam do udziału. Pamniętajcie o tolerancji.

Elliot

Wypowiedziałam się już na ten temat pod "Karolem, papieżem...".

A tak w ogóle, czy jest sens w tym miejscu rozmawiać o wierze? Przecież to tylko film. Może warto założyć taki temat na twoim własnym blogu i zaprosić ludzi do dyskusji :)

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 6
Jorjan

To tak z ciekawości. A ten temat umieściłam przy tym filmie, bo miałam nadzieję, że będzie mi odpowiatać dużo ludzi

ocenił(a) film na 10
Elliot

Trochę odbiegliście od tematu ale niech będzie.
Ja jestem katoliczką to po pierwsze.
A po drugie słyszałam od mojej pani katechetki że od kościoła na msze co tydzień chodzi tylko 30 % wiernych ( czyli 30% z 56% ludzi z całej polski to jest 30% z 22 000 000 ludzi w Polsce bo 22 mln ludzi to jest 56% to jest tylko 6.6 mln ludzi co tydzień w kościele !!) bardzo mało !!

pozdrowienia :):):)
P.S Kocham Adamczyka Małaszyński mu na prawdę nie dosięga do stóp