Karol - człowiek, który został papieżem

Karol, un uomo diventato papa
2005
6,9 167 tys. ocen
6,9 10 1 167258
5,0 25 krytyków
Karol - człowiek, który został papieżem
powrót do forum filmu Karol - człowiek, który został papieżem

bardzo mnie cieszy szeroko komentowany odzew na forum filmwebu- komentujacy decyzje o pokazaniu tego filmu w kinach. Z checia przylacze sie do bojkotu, ktory zapowiadalo wiele osob w poprzednich postach. Posuniecie dystrybutorow jest skandaliczne i bezczelne. Chcialbym cala sytuacje przedstawic od poczatku do konca zeby nie wzbudzac zbednych dyskusji:
Przez Wloska TV zostaje zrobiony film pt. "Karol..." ktory jako film wyprodukowany przez TV jest przeznaczony do wyswietlania w TV (to raczej logiczne, choc oczywiscie zdazaja sie odstepstwa- to dokonane w przypadku tego szczegolnego filmu wydaje mi sie karygodne). Niedlugo po zakonczeniu produkcji nastepuje smierc Ojca Swietego czego skutkiem jest ogromny wzrost koniunktury na jego postac, jednak mimo wszystko Wlosi decyduja sie pokazac film w ogolnodostepnej TV, niedlugo po pokazie we Wloszech, TVN zapowiada ze film zostanie pokazany na ich antenie, jednak niedawno zostaje podjeta decyzja, ze zostanie on podany do kinowej dystrybucji. Moze tu sie zaczynaja moje spiskowe teorie jednak podejrzewam, ze TVN- ktory jest czescia koncernu ITI- ktoryz to koncern jest tez wlascicielem najwiekszej w Polsce sieci kin- Multikino- gdy juz posiadal prawa do filmu- postanowil skasowac za niego wiecej $$ niz za transmisje na swoim kanale i tym sposobem film trafil do kin. Na koniec jeszcze raz wzywam wszystkich do bojkotu.

ocenił(a) film na 10
Plainview

JESTEM ZA BOJKOTEM I APELEM DO TVN!! Z TAKIEMU ZACHOWANNIU TRZEBA SIE PRZECIWSTAWIC!!!!