Karol - człowiek, który został papieżem

Karol, un uomo diventato papa
2005
6,9 167 tys. ocen
6,9 10 1 167259
5,0 25 krytyków
Karol - człowiek, który został papieżem
powrót do forum filmu Karol - człowiek, który został papieżem

Postawmy sprawę jasno nie mam wobec nikogo postawy czołobitności .
Dlatego że jestem deistą który odebrał formalne wychowanie katolickie tak jak większość moich rodaków .Nie wywołują we mnie potrzeby zaprzeczania informacje iż nie reagował on na informacje o pedofilii.Traktuje to ,traktowałem to jak historie o dobrym człowieku który zbłądził ,zagubił się ,pomyli rzeczy ważne i błache .Do tego stopnia iż pozwolił na zbrodnie .Bardzo to smutne i karygodne .

Dlatego zadziwiła mnie obrona Jana Pawła II przez KOGOŚ kto stwierdził iż pracowało nad Janem Pawłem II wiele osób które próbowały zniszczyć jego autorytet .Sugestia padała taka iż byli to ludzie ze służb wywiadowczych .Trudno mnie w to uwieżyć gdyż brakuje mnie medium za pomocą którego można było wpływać na papieża Polaka .No przecież telepatia nie istnieje ,w jaki więc niby sposób ,zorganizowana grupa ludzi chciała zniszczyć tego człowieka ? Wiele pytań i chyba tylko zwykła teoria spiskowa ? Bo czy wciąż żyją ci ludzie ? Czy można ich przesłuchać ? Z jakiego są kraju ? Gdyby jednak coś było ns rzeczy w tej "teorii spiskowej " ...
Cóż ,warto zastanowić się zawsze w kogo rzucamy kamieniami bez namysłu .Oczywiście wiele zależy od tego jak dogłebna jest nasza wiedza o otaczającym świecie i nasza wiedza o mrocznych cechach ludzkich charakterów .

Co jest obecnie źródłem tego mroku na ziemi,którzy ludzie ?