Kawa i papierosy

Coffee and Cigarettes
2003
7,6 70 tys. ocen
7,6 10 1 69637
7,4 45 krytyków
Kawa i papierosy
powrót do forum filmu Kawa i papierosy

Niewiem jak wy ale ja po tym filmie mam olbrzymia ochote na kawe i papieroska. mimo ze od jakiegos czasu juz nie pale i nie brakuje mi tego:) to jednak kiedy tylko mysle o kawie odrazu pojawia sie tez papieros

Krzywy86

:)dokładnie, ja już nie wytrzymałam i w trakcie musiałam zrobić sobie małą czarną :)
A propo film niesamowity, mnie osobiście najbardziej podpadł dialog w Los Angeles,zapewne znajome nam wszystkim zachowanie.

marta__6

:D:D: hehe, normalnie. gdyby nie to, ze nie pijam kawy po 22 od juz po pierwszej scenie bym pogonił sobie zaparzyc espresso coby 'mieć szybsze sny'

ocenił(a) film na 9
buzzgrow

22 nie 22 ja dwie mocne wypiłem oglądając ten film. niesamowicie sugestywny obraz. doskonały film doskonałego twórcy z doskonałą grą doskonałych aktorów. sceny z Billem Murrayem i raperami, Alfredem Moliną i Stevem Cooganem, czy sam Roberto Benigni to klasyki. 9/10 ode mnie.

ocenił(a) film na 8
Krzywy86

Oj tak!
To chyba najbardziej sugestywny obraz jaki mi się jawi filmowo...
Obejrzenie Jarmusch'a bez filiżanki aromatycznej kawy a do tego nie wypalenie kilku papierosów, jest po prostu seansem niewykonalnym...

Wchłaniać etiudki Jim'a J. (mowa o "Kawa i papierosy" naturalnie) sączyć dobrą kawuchę i pochłaniać kolejne dawki nikotyny....to jest to!
Do tego jeszcze przyjemniutkie brzmienia i chropowaty głos Toma'a Waits'a, hyy.
Pyszności!

Prostota ale jakże smakuje filmowo.

Przypuszczam, że po obejrzeniu tego filmu nawet abstynenci używek typu kawa i fajki...nie pozostali obojętni na te sugestywne do cna obrazy ;)

Rytuał kawowo - papierosowy czynię z wielką ochotą, zaś Jima Jarmusch'a doceniam jako twórcę, nie tylko tego filmu.