Kevin sam w Nowym Jorku

Home Alone 2: Lost in New York
1992
6,8 253 tys. ocen
6,8 10 1 252854
6,4 45 krytyków
Kevin sam w Nowym Jorku
powrót do forum filmu Kevin sam w Nowym Jorku

Chała!!

ocenił(a) film na 2

Nie rozumiem dlaczego Kevin ma tak wysoka średnią, przecież to beznadziejny fil m, w którym chodzi tylko o to żeby jak najmocniej i najśmieszniej pobić dwóch pajaców. Poza tym jest w 90% przewidywalny!!!

użytkownik usunięty
gegoistka

Istota problemu tkwi w tym, że jest to film dla młodszych widzów. Nie porusza poważnych wątków i ma tylko śmieszyć. Jako dzieciak go lubiłem.

gegoistka

i co z tego? film nie jest beznadziejny. ja osobiście mam do niego sentyment, przypomina mi lata kiedy byłam jeszcze młodsza i mimo tego ile razy go oglądałam święta kojarzą mi się z kevinem i mam zamiar go oglądać jeszcze choćby 10101204048348 razy.

ocenił(a) film na 2
justinessss

no i co z tego, ze jest dla dzieci, to usprawiedliwia fabułe? Bajki też były dla dzieci, a przecież zawierają morał, jakieś przesłanie.

ocenił(a) film na 8
gegoistka

Bzdura. A zastanawialiście się wogóle nad przesłaniem tego filmu? Bo moim zdaniem własnie po to jest w nim wątek starszego pana w "Kevin sam w domu" i pani z gołębiami w drugiej części. Uświadamia nam przede wszystkim, że nie należy oceniać ludzi po wyglądzie i na podstawie usłyszanych plotek.. Pokazuje, że nie warto unosić się dumą, ale warto wyciągnąć rękę do bliskich, żeby pomimo nieporozumień trzymać się razem. Samo zachowanie Kevina daje do zrozumienia widzowi, że choć czasem mamy dość własnej rodziny i wypowiadamy wiele przykrych słow, to jednak w momencie gdy jej zabraknie czujemy pustkę i tęsknimy. Że czasem lepiej przemilczeć, niż powiedzieć coś, czego będziemy żałować. Sam fakt, że Kevin za wszelką cenę bronił swojego domu też przemawia do widza;) Także uważam, że jest świetny film dla młodego pokolenia, zabawny, ale i poruszający zarazem. Nie wiem jakim cudem można nie widzieć w nim morału :)

kkarolinkka2

ale głupoty walicie, shit i tyle

użytkownik usunięty
gegoistka

Powiedz to milionom osób które co roku zasiadają przed telewizorem

dokładnie, miliony ludzi ten film uwielbia bo jest taki beztroski i pozwala się odprężyć nie myśleć o niczym tylko patrzeć jak dzieciak sobie radzi. Poza tym nie patrzcie na ten film z perspektywy lat dzisiejszych tylko zauważcie że nakręcony został około 20 lat temu. Ja jako dziecko ten film uwielbiałam. Po prostu niektórzy już z niego wyrośli, w takim przypadku zamiast siedzieć i go krytykować oglądajcie inne filmy bo dobrych filmów nie brakuje.

gegoistka

Przy setnym razie rzeczywiście shit. ;)

gegoistka

Średnia 7,20 to raczej za nisko. Ten film powinien mieć średnią powyżej 8.

ocenił(a) film na 7
gegoistka

Daj mu 1/10 czy jakąkolwiek ocenę i już. Twoje oceny na pewno nikogo nie obchodzą, więc dlaczego interesuje Cie jak ktoś ocenia ten film. Chyba, że bardzo Ci zależy na tym, aby film miał niższą ocenę, to nie wiem co zrobić, bo nigdy sam w takim położeniu nie byłem, bardziej interesują mnie oceny na moim profilu niż oceny ogólne filmów:)